Benim, önceki günden kalmış pilavı, makarnayı ısıtma yöntemim budur :)
Arta kalan makarnayı küçük bir tavaya döker, buzdolabına öyle kaldırırım. Ertesi gün yemek pişirirken de tencere kapağı yerine makarna dolu tavayı kullanırım. Tabii tavanın ağzının da kapalı olması lazım.
Böylece dibi tutmadan ve kurumadan ısınmış olur.
Genellikle az porsiyonlarda pişirdiğimden, bir sonraki güne artan yemekleri hep küçük tavalarda saklarım. Su ısıtıcısı da kullanmıyorum. Onun yerine çaydanlıkta su ısıtırım ve su ısıtırken de tavamı çaydanlığın üstüne yerleştirdiğimde, 10 dakika içinde yemeğim ısınmış olur. Bu şekilde besin değerlerinin de ölmediğini sanıyorum.
Genellikle az porsiyonlarda pişirdiğimden, bir sonraki güne artan yemekleri hep küçük tavalarda saklarım. Su ısıtıcısı da kullanmıyorum. Onun yerine çaydanlıkta su ısıtırım ve su ısıtırken de tavamı çaydanlığın üstüne yerleştirdiğimde, 10 dakika içinde yemeğim ısınmış olur. Bu şekilde besin değerlerinin de ölmediğini sanıyorum.
gerçekten pratik yöntem..
YanıtlaSilBen bazı ufak yöntemleri herkes bilir sanıyorum. Ne zaman ki birisi "Aaa, iyi fikirmiş" diyor, o zaman ayıyorum durumu: Herkes böyle yapmıyor :) Bunu da paylaşmam gerektiğini ancak fark edebildim.
Silsüper gerçekten..ben böle yapmıyordum..ğrendiğim ii oldu.özellikle pilav ısıtılırken dibi tutuyor hiç hoş olmuyor..bu yöntem çok pratik:)teşekkürler..
YanıtlaSilrabia sarı
Umarım işine yarar :)
SilMakyaj urunleri ile ilgili yaziyi da bekliyoruz
YanıtlaSilO konuda iddialı değilim, iddialı olmadığım konuda da yazmak istemiyorum, çok bilmişliğime zarar gelsin istemem :)
SilAllah senden razı olsun!!! İşte budur yaaa:))) uzun zamandır öğrendiğim en işe yarar şey bu. Cidden çok çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilŞaka yapıyorsan kırılırım bak :) Zaten çok çekine çekine yazdım bu yazıyı...
SilVallahi şaka yapmıyorum. Ben pilav ve makarnayı ısıtırken içine birazcık su koyarım - dibi yapışmasın diye. Ama bu sefer de pirinçlerin diriliği bozuluyor ve makarnalar parçalanıyor. Sırf bu yüzden ısıtmadan soğuk yediğimiz çok olmuştur:))
Silİyi, o zaman bir resim daha koyayım. Ben aslında çoğu yemeğimi bu şekilde ısıtıyorum, besin değerleri ateşte kaybolmasın diye. Mikrodalgada ısıtmayı da sevmiyorum. Zaten az porsiyon pişiririm. Kalan miktar da az olur, bu şekilde ısınması kolay olur. Su ısıtıcısı da kullanmam. Çaydanlığımın üstüne koyarım minik tavalarımı. Koyuyorum resmi :)
SilAkıllı çok bilmişim benim:))
YanıtlaSilPek çok pratiklik bilen benim bilmediklerim oluyor ki ben yaşım ve merakım nedeniyle iddialıyımdır da...
Yaz bilenler biliyorum der,yeni öğrenenler teşekkür eder.
Bunlar benim de çok sevdiğim yöntemlerdir.Kocam gülse de:)))
Eşim de bana gülüyor ya? Ben de komik olduğunu düşünüp yazmaya çekiniyorum. Mesela buraya yapılan yorumlara da çekimser davrandım acaba onlara da mı komik geldi diye... Demek erkeklerin ortak bir tepkisi bu :)
SilYoğurtlu makarnayı da bu şekilde ısıtmak mümkün müdür acaba ya
YanıtlaSilSıcak yoğurt yemeyi seviyorsanız ısıtılabiliyor, kesilmiyor yoğurt.
SilMerhabalar blogunuzu yeni kelfettim bebeğimle evde bir türkü düEne giremeyince bu fikir çok hoşuma gitti zira besin değerinin kaybolmaması önemli bizim için de çok tesekkürler şyiki barsınız
YanıtlaSil