1 Ağustos 2018 Çarşamba

FlyLady Ağustos Ayı Alışkanlığı - Çamaşır


Ağustos ayında çamaşır alışkanlığı geliştirmeye çalışıyoruz. Her gün bir posta  çamaşır yıkayıp, kurutup yerleştiriyoruz ve ertesi gün giyeceğimiz kıyafeti akşamdan hazırlayıp sabah da giyiniyoruz. Bu ayki alışkanlığımız hayatımızı kolaylaştıracaktır. 

Bu aya kadar yerleştirmeye çalıştığımız alışkanlıklarımızı da her gün tekrarlayarak pekiştirmeyi unutmayın.

  • Ocak - Lavabonu Parlat
  • Şubat - Her gün 15 dakika ortalık toparla
  • Mart - Ayakkabına Kadar Giyin
  • Nisan - Yatağını Toparla
  • Mayıs - Her gün 15 dakika hareket et
  • Haziran -  Su İçmeyi Unutma
  • Temmuz - Sil ve Fırçala

Çamaşır Yıkama Rutini Oluşturmak

Bu haftaBölge 3'te yani ana banyo ve ekstra bir oda'da olacağız. Bu hafta çamaşır sistemimizi düzenleyeceğiz. Çamaşır yıkamayı belli bir düzene oturtmazsak, evdeki herhangi bir şeyden çok daha hızlı biçimde yığın oluşturabilir. Kirli çamaşırlar gitgide fazlalaşır ve biz daha farkına bile varmadan yığınlar haline gelir ve asla sonu gelmeyecekmiş gibi hissettirir bize. Gözlerinizin önünde bir kirli çamaşır yığını tepesi görmek istemiyorsanız tek yol, tutarlı bir çamaşır yıkama rutininizin olmasıdır. 

Çamaşır yıkamak ne anlama gelir?

Çamaşırlarınızı toplayıp makinenizin olduğu alana getirmek, makineye yerleştirmek, yıkama yapıldıktan sonra kurutucuya atmak veya kurutma askısına asmak ve daha sonra da katlayıp yerlerine yerleştirmek demektir. Kurutma makineniz/askınız çamaşır sepetiniz değildir, çamaşırlarınızı orada bırakmayın!!! Kuruyan çamaşırlarınızı mutlaka yerlerine kaldırın. 

İşin zor kısmının bu yerleştirme kısmı olduğunu biliyoruz. O nedenle her gün az az yıkama yapmanızı öneriyoruz. Bu şekilde kurutmadan sonra yerlerine yerleştirmeniz de kolay olacaktır.

Çamaşır yıkama rutininiz şöyle olmalıdır.
  1. Kirli çamaşırlar çamaşır makinesinin yanına getirilir.
  2. Renklerine ve türlerine göre ayrılır (açık ve koyu renkliler, havlular, beyazlar ve çamaşır suyu gerektirecek olanlar vs)
  3. Çamaşırları makineye yerleştirirken topak olmuş çorapları vs açın, pantolonların fermuarını çekin vs.
  4. Lekeli olanları komtrol edin. Böylece makineye atmadan önce elde yıkama yaparak ya da leke çözücü dökerek lekeyi çıkartma şansınız olur.
  5. Çamaşırlar yıkandıktan sonra kurutma makinenize atın veya kurutma askısına asın
  6. Kurumuş çamaşırları kurutma makinesinden çıkartırken ya da kurutma askısından alırken muhakkak katlayın. Asla tüm çamaşırları çamaşır sepetine doldurup da katlamak için evin başka bir alanına götürmeyin. Nedenini biliyorsunuz! Eğer böyle yaparsanız büyük ihtimalle çamaşırlar sepette beklemekten tekrar kırışacak ve siz tekrar yıkamak zorunda kalacaksınız.
  7. Katlar katlamaz çamaşırları yerlerine yerleştirin.
  8. Ancak bu işlemlerin hepsi bittikten sonra çamaşır makinenizi yedinden çalıştırabilirsiniz.

Eğer çamaşırlarınızı takip etme konusunda gerçekten iyiyseniz o zaman bir posta çamaşırı kurutma makinesine ya da kurutma askısına koyduktan hemen sonra bir posta çamaşırı daha yıkayabilirsiniz. Eğer yukarıdaki aşamaların herhangi birini unutmaya eğiliminiz varsa, tüm aşamaları bitirmeden asla yeni bir yıkamaya başlamayın. Çamaşır yıkamanın tamamlanması, çamaşırların renk ve türlerine göre ayrıştırılmasından, ait oldukları yerlere kaldırılmasına kadar sürer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats