12 Mart 2010 Cuma

Hamilelik çatlakları nasıl önlenir?

 

Lierac Phytolastil Jel

 

Hamileyken çok araştırmıştım. Doktorlar da, eczacılar da bu kremi tavsiye ettiler. Hatta diğer ürünlerin kozmetik ürün olduğunu ama bu jelin tıbbi bir yönü bulunduğunu da söylediler ama doğrusu ya araştırmadım,  bu yönden emin değilim. Yalnız şunu söyleyebilirim: Bende çatlak olmadı. Ki vücudumun çok yerinde zamanında oluşmuş çatlaklar vardır, yani çatlamaya müsait bir cilt yapım var.

 

Hamileyken bu jeli bol bol sürdüm. Arada başka ürünler de kullandım (badem yağı ve zeytinyağı da dahil). Dolayısıyla ürünleri karşılaştırma fırsatım oldu:

  • Diğer ürünler çok yağlı. Bu krem ise jel şeklinde olduğundan kalıntı bırakmıyor.

  • Diğer ürünler yağlı olduklarından, onları vücuda yedirmek zor oluyor. Bu kremi sürmek ise fazla vakit almadığından üşenip de sürmemezlik etmiyorsunuz :)

  • Diğer ürünleri sürmek uzun sürdüğünden, bu ürünler sürtünmenin etkisiyle sıcaklık yaratıyorlar. Bu krem ise sürüldüğünde hafifi bir serinlik veriyor (Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bu serinlik duygusu çok keyif verici oluyor).

  • Diğer ürünlerin (güzel veya değil) mutlaka baskın kokuları var. Bu kremin ise fark edilir bir kokusu yok (ki hamilelikte koku hassasiyeti olabiliyor).

    Alternatif olarak kokusu rahatsız edici olmayan ve özellikle kış aylarında ısıtıcı bir etkiye de sahip olan, aynı zamanda tamamen bitkisel özlerden oluşan Bella B Tummy Honey Butter'ı da tavsiye ederim. Bu markanın göğüs kremini hem göğüs ve hem de dudak koruyucusu olarak hala kullanıyorum :) Bu kremi Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi içindeki eczaneden almıştım, başka yerde satılıyor mu bilemiyorum.

    Çatlak ürünlerini kullanırken dikkat edilmesi gereken husus şu: Hamileliğin 3. ayından itibaren kullanmak ve doğumdan sonra da üşenmeyip 3. ayın sonuna kadar sürmek. 

    Zira hamileyken çatlak sorunu yaşamayan ve karnı hala pürüzsüz olan ben, doğum sonrası birden boşalan karnımın yan taraflarında ve birden şişen göğüslerimin etrafında minik çatlaklara sahip oldum.

    Doğum sonrası yorgunluk nedeniyle sürmek istememiştim, aynı zamanda kremim de bittiği için yenisini almakla da uğraşmak istememiştim. Hata etmişim. Bir dahaki hamileliğimde bu jelden en az 4-5 tane alıp evimde stok yapacağım. Doğumdan sonra sürmeyi de ihmal etmeyeceğim.

    Sözün Ö: Her ne kullanırsanız kullanın, ama muhakkak derinizi gevşetici nemlendirici bir ürünü, hamilelik boyunca ve doğumdan sonra da düzenli kullanmayı ihmal etmeyin.

6 yorum:

  1. yaaa.. bencok tembellik ettim ic surmuyorum..aktarda bi karısım yaptırmıstım.. onu bile surmeye useniyorum.. ustelik de karnım bu hafta birden acaip sekilde catladı.. ühüüüü.. napcam simdi ben cok mu gec kaldım.. Lierac Phytolastil Jeli şimdi alsam cok gec kalmıs oldum di mi...

    YanıtlaSil
  2. Asla geç kalmış sayılmazsın. Zira o çatlaklar çatladıkları ile kalmıyorlar, hem uzayabiliyorlar hem de yanalrına yeni arkadaşlar alabiliyorlar. Ayrıca doğumdan sonra da memelerin ve boşalan karın derisini taşımaya çalışan bel kısmının ihtiyacı olacak kremlere, çatlamamak için.

    YanıtlaSil
  3. ben de aldım Lierac ama 5. ayımda, her gün kullanamıyorum. Çünkü cildim o kadar kuru ki pul pul dökülüyor. Bebeyağı sürüyorum önce kuruluk gitsin diye, Lierac'ın bunu yapabilme durumu yok çünkü. Sonra üstüne vaktim fırsatım kalırsa Lierac. Sonraki gün eğer pullanma yoksa Lierac, yine cilt kuruduysa yine Bebeyağı...
    sadece lierac çok pratik gerçekten de üşenmiyor insan sürerken...

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bilgiler de vermişsiniz ama zaten hamilelik korkusu olan bir insan olarak sanki daha da ürktüm diyebilirim. Bazen gözümü açıp kapatsam hamile kalsam çocuğum doğmuş olsa diyorum. Sanırım böyle yazıları okumamam lazım :S. ama yinede verdiğiniz bilgiler çok faydalı

    YanıtlaSil
  5. @ mutfak faresi: Hamilelikten neden korkuyorsun acaba? Hangi söylediğim bu korkunu tetikledi bilemiyorum ama şunu söylemek isterim: Hamilelikten çok keyif aldım, şu anda hamile olanları çok kıskanıyorum ve en kısa zamanda tekrar hamile kalmak istiyorum hatta ve hatta yaşım müsaade ederse bir 3. defa da hamile kalmayı çok çok çok isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özendim sana, ben neden hamilelikten keyif alamıyorum ki :( ikinci hamileligimin dokuzuncu haftasındayım, günler çok zor geçiyor, bahsettiğin bazı sorunlar veya daha başkalarını yaşadım ilk hamileliğimde ve de bol bol stres, stresin bi çözümü yok mu ki?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats