28 Ağustos 2011 Pazar

Altınoluk'ta nerede kalınır? Altıner Otel


 Kısa bir araştırma sonrası biz Altıner Otel'i tercih ettik. Kıcasa özetleyecek olursam:

Ağustos ayı olmasına rağmen suyu buzzzzz gibiydi. Otelin yakınlarında bir yerde, bir nehir suya karışıyormuş ve suyu zaman zaman böyle soğuk oluyormuş. Akıl edip de kızımın balık adam giysisini yanıma alsaydım belki onu sokabilirdik. Ama soğuk sudan hiç şikayetçi olmayan eşim bile giremedi suya. Kızım da denizin kıyısında oturup, çakıllarla oynamakla yetinmek zorunda kaldı...



Suyun soğuk olmasa, denizi müthiş güzel. Tam benim sevdiğim gibi çakıllı ve dolayısıyla berrak. Zaten mavi bayrağı var.


Plajı dar ve taşlık. Siz de benim gibi bebeğinizin oyalanması için kumluk bir plajın daha uygun olacağını düşünenlerdenseniz, çakıllı bir plajda geçireceğiniz bir kaç saat fikrinizi değiştirebilir. Belki 3 yaş civarı kumda daha çok oyalanabilir bilemiyorum. Ama 2 yaş civarındaki şu dönemde taşlar ve taşları kovalara doldurup boşaltma işlemi kızımı kumla oynamaktan çok daha uzun bir süre oyalayabiliyor.



Oldukça geniş bir havuzu var. Bir de su kaydırağı mevcut. Bu kaydıraklar çocukları epey oyalıyor gördüğüm kadarıyla. 3-4 yaşından sonra kaydıraklara daha da meraklı olacağını düşünüyorum. Çocuk havuzu ise 50 cm derinliğinde ve su 2 yaşındaki kızımın bile beline geliyordu. Dolayısıyla çocuk havuzunun içinde kolluksuz oynamanın keyfini sürdü bizim kız. Yalnız, başlarına sık sık gelen kazalardan dolayı sanırım, normal havuza bezli bebekleri sokmuyorlar. Bizimle birlikte yüzmeye alışık olan kızım bu durumdan hiç hoşlanmadı. Havuzun yakınında bir "pool bar" ve çokça hamak var. Ayrıca bir de minik çocuk parkları var ve benim için önemli olan nokta: Park ağaçlık bir alanda ve dolayısıyla gölgelik ve serin oluyor.



Otel 3 katlı. Standart odada, iki tane tek kişilik yatağı birleştirdiler; kızım için de park yatak getirdiler. Eğer çocuğunuz park yatakta, sizden ayrı yatmıyorsa sorun olabilir: Birleşmiş yatakların ortasındaki bölgede yatmak çocuğunuzu rahatsız edebilir.

Bizim için ana sorun ise akşam yemeğiydi: Yemekte et yemeği olarak etli patlıcan, tavuk olarak da başarısız bir tavuk şnitzel türevi vardı. Eşim yemek konusuna takıntılı olduğu için bu otele bir daha gideceğimizi sanmıyorum. Ama siz yemek konusunda çok da ayrıntıcı değilseniz, diğer yönleri ile bizde oldukça olumlu etki bıraktı. Unutmadan ekleyeyim: Akşam yemeğinde canlı müzik vardı. Kızım, hem gitar çalıp hem de şarkı söyleyen abi eşliğinde yemek yemekten hoşlanmıştı.


Bir de hatırda tutmakta fayda var: Kaz Dağları'nın karı Ağustos ayında eriyor ve ırmaklar yoluyla denize ulaşıyor. Ayrıca Altıner Oteli'ne çok yakın bir de şelale var. Bu durumda Ağustos ayında deniz suyunun sıcak olacağı yanılgısına düşmemek gerekiyormuş; yaşadık , gördük :)

7 yorum:

  1. altınolukta en şahane annemlerde kalınır :)) 3 sene olacak temelli yerleştiler oraya :) aslında o kadar soğuk değildir deniz ama demek o bahsettiğin nehir yüzünden orası öyle olmuş. üzüldüm. denizinde yüzmek şahanedir.

    YanıtlaSil
  2. Denizin soğuk olması kötü olmuş gerçi küçük çocuklarla yüzmekten çok deniz kenarında vakit geçiriliyor. Ben Akdenizli olarak soğuk denizlere hiç alışık değilim ne zaman sıcak olur Altınoluk bir keşfedemedim, sezon çok kısa sanırım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. @ DeryAze: Bir dahaki tatilde annendeyim o zaman. Kapıyı çalıp "Kızım, Aze'nin arkadaşı da sizde kalmaya geldik" diyeceğim :)
    Deniz soğuk olmasaydı gerçekten de muhteşemdi. Zaten mavi bayrak vermişler. Çakıllı sıya da bayılırım. Ama işte sadece biz değil, başkaları da giremedi. Çok çok soğuktu.
    Annenleri de kıskandığımı söylemem gerek. Ömürleri uzar oarada kesin :)

    @ Cocukla Cocuk: Benim kızla maalesef mi desem, ne mutlu mu desem; deniz kenarından çok suda vakit geçiriyoruz. Ben de küçükken öyleydim. Elleri ayakları buruş buruş oluyor. Denizden çıkıp öyle uykusuna yatıyor; uyanıp yemeğini yiyor ve kaldığı yerden devam ediyor yüzmeye :)
    Bir Akdenizli için Altınoluk hiçbir zaman yeterince sıcak olmaz sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir yazı dizisi olmuş,Gerçekten emek ve sabır işi sizi tebrik ederim.Ayrıca sizi web sitemizede beklerim.Bu konuda geniş bir anlatımla Altınoluk yöresini tanıtmaya çalışıyoruz.
    Adresimiz: http://www.altinoluk-altinoluk.com/

    YanıtlaSil
  5. Okumak gayet kayifliydi. Ben de bloğumda Altınoluk'a yer vermiştim. Okumak isterseniz eğer ;
    http://birkuzeymasali.blogspot.com.tr/2014/05/bebekle-altinoluk-nasil-olur-dedik-yine.html

    http://birkuzeymasali.blogspot.com.tr/2013/06/altinoluk-tatili-bebekle-ilk-tatil.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızımla gittiğimiz ilk tatilde o da 9 aylıktı ve bizim tatilde çok keyifli geçmişti.
      Ayrıca eşim de Turizm Otelcilik mezunu ve bizim de 2004 doğumlu bir kedimiz var :)
      Altınoluk ile ilgili verdiğiniz ayrıntılar harika, okurken gidesim geldi. Eğer bir gün oraya yolum düşerse, sizin yazınızda anlattıklarınızı muhakkak yapacağım.

      Sil
  6. Altınoluk bloglarını okurken sizin blogunuza denk geldim ne kadar özlediğimi farkettim..13 yıl boyunca her yaz giderdim ama artık gidemiyorum :( Eminim çok değişmiştir..
    Altınoluk'a Haziranda,Temmuzda,Ağustosta hatta Eylülde bile gittim denizi hep soğuktu :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats