24 Ağustos 2011 Çarşamba

Bebeğim havuzu kirletirse ne yapmalıyım? (Fazla yutulan deniz/havuz suyu)

Olayın geçtiği çocuk havuzu :)


Cevap: Çocuğunuzu çocuk havuzuna sokmuş olduğunuzu ümit ediyorum. Hemen diğer çocukları havuzdan çıkartıyorsunuz ve gidip otel yönetimine haber veriyorsunuz. Bir yarım saat içinde çocuk havuzu boşaltılıyor, temizleniyor ve yeniden dolduruluyor. Siz de yaşadığınız utancın sonunda bir rahatlama hissi duyuyorsunuz.

Off ki of! Başımıza bu da geldi... Bu konuda çok dikkatliyimdir. Kumaş bezlere güvenmediğim için havuzda her zaman mayo bebek bezlerinden kullandım. Ama bu seferki tatilde boş bulundum. Denize girmek üzere mavi bayraklı denizi olan bir otele gitmiştik. Denize kızımı çıplak sokuyorum. Bu nedenle sadece mayosunun altıyla denize doğru ilerlerken kızım resimde arka fonda görülen su kaydıraklarından çocukların kaydığını gördü. Kendisi de girmek istedi. Eşim de kırmadı ve birlikte kaydılar. Bu sırada kızım yüklü miktarda klorlu su yuttu. İşte o noktada uyanmam gerekirdi ama yorgundum ve boş bulundum.

Kızım fazla miktarda deniz ya da havuz suyu yuttuğunda, bu fazla sular gayet berrak olarak poposundan çıkıyorlar. Çıkarken beraberlerinde kurumuş ağaç yaprağı gibi ufak tortular da getirmeseler ve ben de gözümle görmesem, poposundan çıktıklarına kesinlikle inanmam. Tamamen sallama usulü, şöyle bir açıklama buldum kendimce: Sanırım, vücut fazla miktarda tuzlu ya da klorlu suyu böbreklere yüklememek adına barsaktan boşaltıyor. Tamamen uyduruyorum ama olabilir de... Başka annelere sordum; kimi çocuk da yuttuğu suyu direkt mideden çıkarıp istifra ediyormuş. Neyse iyice iğrençleşmeyeyim, konu zaten sapıtmaya müsait :)

Çocuk havuzundaki çocukların eğlendiğini gören kızım doğrudan çocuk havuzuna geçiş yaptı. Orada da kendi kendine oynuyor, biz de başında duruyoruz derkennnn kızımın ayaklarının etrafında kuru yapraklar görmeye başladım. "Yok canım, daha da neler" derken, yapraklar artmaya başladı. Hemen kızımı kaptığım gibi eşime verdim. Havuzdaki diğer çocuğu çıkardım. Ailesinden özür diledim. Koştur koştur resepsiyona gidip durumu izah ettim. Derhal gelip havuzu boşalttılar. Temizlediler ve yeniden doldurdular.

Bu arada ben yerin dibine girdim tabii. Havuzdaki diğer çocuğun ailesi oruçlu filan mıydı bilmiyorum, ayaklarını sokuyor ama kendileri girmiyorlardı. Çocukları da kızımdan büyük bir çocuktu ama büyük havuzunda yüzmekten korkuyordu sanırım; çocuk havuzunda ise kendi kendisine eğleniyordu. Havuz boşaltılınca, o aile de oteli terketti. Günlerini mahvetmiş olabilirim; hala aklıma geldikçe üzülüyorum.

Ertesi gün, benim kızımdan yaşça biraz daha büyük bir erkek çocuğu (ki o da yetişkin havuzundaki kaydıraklardan kayıyordu) çocuk havuzunda kakasını yapmış. Ama altında bezi olduğundan kimse fark edemedi. Sonra çocuk havuzundaki kaydıraktan kayarken kakası mayo bezden çıkarak kaydırağa sıvandı. Ben de en azından kaka sorununu uzun zaman önce halletmiş olduğuma sevindim. Kızımın denize girdiği ilk günden beri acaba denize, havuza kakasını yapar mı gibi bir gerginlik yaşamadık. Ama bu rahatlık sonunda pahalıya patladı, o da ayrı mevzu. Neyse ki olay yetişkin havuzunda başımıza gelmedi deyip, züğürt tesellisi bulayım bari...

Sonuç: Gittiğiniz otelde çocuk havuzunun yetişkin havuzuna bağlantısı olup olmadığına bakın. Eğer bağlantısı yoksa nispeten rahat edebilirsiniz. Bir kaza anında küçük havuz hızla boşaltılıp temizlenerek doldurulacaktır. Bebeğiniz tuvalet eğitimini tamamladıktan sonra bile mayo bezi olmadan havuza sokmayın. Zira uzunca bir süre oyuna daldıklarında ya da fazla su içtiklerinde altlarına kaçırma eğilimleri oluyor.

11 yorum:

  1. vay be güzel bilgiler, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Klorlu suyu yutma kısmında kaldı aklım benim :( Kıyamam kuzuya... Blogu baştan sona doğru okuyarak gidiyorum bu arada. O bölgede deniz hep soğuk! Önceki sene benim bel için deniz illa demişti doktor. Donmuştum ve girememiştim. Çanakkale'ye daha yakın bir kıyıda. Bozcaada'ya giderken de insanlar hep dalgıç kıyafetiyle suda idiler Geyikli iskelesinde!

    YanıtlaSil
  3. @ Berceste: Evet maalesef havuza girince klorlu suyu bir güzel yutuyorlar. Hele benim kız! Özellikle dilini uzata uzata suyu yalıyor :) Banyo yaparken de aynısı oluyor. Hadi klor neyse de, musluk suyunun içinde kurşun filan olur mu acaba diye endişeliyim. Gelgelelim, yapacak bir şey yok. Kızım da benim gibi bir şehir çocuğu ve bunun olumsuzluklarını yaşıyor :(

    YanıtlaSil
  4. @ Modafobik: İşine yaradıysa sevindim.

    YanıtlaSil
  5. Valla sehir, koy farketmiyor ne yazik ki :(((

    Sehirde kursundan korkuyorsun, koyde topraga karisan mineralden, foseptik olup olmadigindan vs vs... Canakkale civarindaydin sen de mesela, Geyikli yakinlarinda radyasyon sorunu bir donem! O bolgede bu tarz mineraller varmis.

    Herkes koylere gidince bahcelerde yetistirilenlerin de taze ve temiz oldugunu zannediyor. Ama gene ayni bolgede gordum ki, basiyorlar ilaci! Ayazma'yi yazdim mesela, oraya giderken Turkiye'nin elma bahcesi denecek oranda cok elma yetistiren bir koy var, adini soylemeyeyim, bilen bilir ve yoldan gecerken bak, hepsinin icinde ilac tanki da var! Bizim gittigimiz yerde, kayinvalidemlerin akrabasi bahcesinde ne bulduysa biz geldik diye toplamis getirdi. Konusurken lafin arasinda, domateslere birseyler oldu, ziraatten muhendis getirdik, bize ilac verdi, onu yapiyoruz dedi. Haydi ye bakalim yiyebiliyorsan o domatesi! Diger yandan orada hikayesini biliyorsun, sorsan ne ilaci kullandigini da soyleyecek ya da gosterecek. Sehre gelenlerde bilmeden aliyor herkes. Ama benim bu olayi ogrenmem de tesaduftu. Ya kendin kendine yeten sistemler kurup orada yasayacaksin ya da cok guvendiklerinden alacaksin. Sonra da bizim kiz gibi gidip kedi mamasi yiyecek :P

    YanıtlaSil
  6. BEn de benim oğlum antalya'da ishal oldu sandım..:)) Bizim başımıza da gelmedi ama gelecek diye panik yaptım denize bile uzun bir süre mayo bezle soktum iyi ki oyle yapmısım. Bizim denize girdiğimiz yerde insanlar hızla bir bolgeden kaçıyorlardı. Denizin ortasında bir bolge bomboş kaldı. Çocuklar kaka yapmış. Ama buyuk çocuk sanırım ki herkes farketmiş. Ben de ogluma kalacak diye korktum, küçük bebek o kadar .. neyse. Benim tam panik oldugum bir konu ama normal mayo ile yazlıkta havuza sokan gordum. Midem kalktı. Cunku kucuk bebeğin yaptıgını annesi dahil kimse cok dikkatli degilse anlayamaz. Biz de havuzda suyu içimize cekerdik. Artık havuza girmiyorum:) Zormuş..

    YanıtlaSil
  7. Bu arada kızın Başak Burcu demek ki.. Ondan çok rahatmış :)) Gel de Kova gör.. İnşallah senin ikincisi Kova olur :) Çook bilmemiş olur o zaman bak nickin:))

    YanıtlaSil
  8. Hmmm...bez mayolarda kakaları tutmuyor havuza karıştıryor..denedim de bende ordan biliyorum.

    Olur böyle şeyler..deyip geçiştirmeyi öğrendim durumu. Zİra bizimkisi de beze kaka yapmıyor normalde, ama o gün gariibim bir ishal oldu da orda gördük olanları.

    YanıtlaSil
  9. benim bebeğim yok ama teyzeyim. hem de gayet ilgili bir teyzeyim. dolayısı ile bilirim çocuklu hayatı ama havuzda kaka meselesine güldüm. eğlendim yani. ben böyle bir olaya denk gelsem güler geçerim. yani sonuçta onlar daha çocuk. ee gerekli önlemler de alınmışsa ebeveynlere de diyecek bi şey yok sonuçta. kaka sızdırmayan bebek bezi yapsınlar o zaman :)
    o kadar reklam yapıyorlar bütün sıvıyı anında emer, falan da filan diye demek ki bu da reklam şişirmesiymiş :)

    YanıtlaSil
  10. @ Tanya's: Eh, o zaman üzmeyeyim kendimi boşuna "bez mayosunu evde unuttum da ondna oldu" filan diye :)

    @ NzN: İnsna kendi başına gelince gülüp geçiyor da, kendi çocuğu havuzdayken bacaklarına başka bir çocuğun kakası bulansa aynı şekilde gülüp geçebilir mi, emin değilim :)
    Bebek bezi reklamına da ancak şimdi dikkat edebiliyorum "Bütün sıvıyı emer". Sıvıyı emiyor da, kakayı sızdırıyor maalesef.

    YanıtlaSil
  11. ben düşünüyorum da sanki başka bir çocuk bile olsa bi şey demem. yani o saattek sonra ne diceksin ki :) olan olmuşş. olanı olduran da minnak bi insancık , ne etsin ki?!! :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats