29 Şubat 2012 Çarşamba

Gün 24 Saat Yetmiyor Mu? Zaman Planlaması - Yatak Çarşafları


Tembelim demiş miydim? Ayrıca bazı zamanlar çok yoğun çalışıyorum. Ama temiz çarşaf kokusuna bayılırım. Bir de ayaklarımı temiz çarşafa sürtmeyi çok severim :) Eşimin de ev tozu (mayt, akar) alerjisi var ve bu yüzden çarşaflarımızın her zaman temiz olması gerekiyor.

Peki, ben ne yapıyorum?

Yatağın çarşafını söküyorum, yıkıyorum, kurutma makinesinde kurutup hemen geri takıyorum. Böylece;

1. Ütü yapmak zorunda kalmıyorum.
2. Akarların üremesine fırsat vermiyorum.
3. Temiz çarşaf keyfimden vazgeçmemiş oluyorum.
4. Ayrıca evde 5-6 tane çarşaf yerine sadece 2 çarşaf olması yeterli oluyor. Böylece dolapta fazla çarşaf bulundurmak zorunda kalmıyorum ve saklama yerinden de tasarruf etmiş oluyorum.


Peki, bebek yatağı? Malum çocuklar 5 yaşına kadar altlarına kaçırabiliyorlarmış:

Kızımın yatağına 1 yatak koruyucu, 1 çarşaf seriyorum. Sonra onun da üzerine 1 çarşaf ve 1 yatak koruyucu daha... Ve hatta onun da üzerine 3. yatak koruyucu ve çarşafı seriyorum. Yatak ıslandığı zaman en üstteki çarşaf ve yatak koruyucuyu kaldırıyorum, kızımı hemen alttakine yatırıyorum. Böylece;

1. Gece kazalarında kızımın uykusunu fazla açmadan yatak çarşafını değiştirebiliyorum.
2. Gece yarısı kuru çarşaf ve yatak koruyucusu aramak zorunda kalmıyorum.
3. Ütülü çarşafları dolapta saklamak zorunda kalmadığımdan, yerden kazanıyorum.

Eğer fazla çarşaflarınızı saklamak istiyorsanız:
1. Döşek ile yatak somyası arasında saklayabilirsiniz. Özellikle bebek çarşafları böylece her zaman ütülü olur :) Ayrıca birkaç tanesini üstüste koyarsanız reflü ve burun tıkanıklığı sorunlarında başı hafif kalkık bir yatak elde etmiş olursunuz.
2. Misafir nevresim takımlarını toplu halde, takımın yastık kılıflarından birinin içine geçirip saklarsanız misafir geldiğinde çarşaf, yorgan kılıfı ve yastık kılıfı eşleştirme oyunu oynamak zorunda kalmazsınız (Bu da Teyzem'in yöntemidir. Çok işe yarar)



Eğer lastikli çarşafları katlamakta zorlanıyorsanız bir de şu videoları izleyin:

  1. Ayakta durarak çarşaf katlayan bir ERKEK, eşinize izletebilirseniz belki motive edici olur :)
  2. Lastikli bebek çarşafı katlayan bir kadın...
  3. Katlama tekniğini ayrıntılı olarak, yavaş yavaş gösteren bir AMCA :)

25 yorum:

  1. Pratik bilgiler için teşekkürler;) Kızımın yatağına üst üste çarşaf ve koruyu aklıma gelmezdi açıkcası ama uygulamayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele bezi bir atsın, aklına öyle fikirler gelecek ki, kendin bile şaşıracaksın :))) Anne olduğumuzdan beri böyle değil mi zaten?

      Sil
  2. Bu kadar detaylı düşünebilen bir insanın kendine tembel demesini asla kabul etmiyorum. Tüm bunları beyninde kurgularken ev işi yapan bir insanın beş katı enerji harcıyor olmalısın :))
    Döşek ile yatak somyası arasında çarşaflar ütülü olur yazmışsın ya, aklıma geldi, dayım pantolonlarını böyle yapardı bekarken, adına da "popo ütüsü" derdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Popo ütüsü" kimin fikri? Bekar bir dayının.

      Hiç çalışkan, tertipli düzenli, evli ve çocuklu bir kadının aklına gelecek bir fikir mi? Benim aklıma geliyor işte...

      Kibarlığından söylemiyorsun ama tembelim işte :)))

      Sil
  3. Popo ütüsü annemin de favorisidir ama kendisi gayet tertipli,düzenli ve çocuklu bir kadın :)

    Üst üste çarşaf ve yatak koruyucu geçirmeyi ben de yapıyorum. Tembellerin aklı hep aynı şeye eriyor demek ki! :))

    Lastikli bebek çarşafı katlayan kadına bakayım dedim, içim şişti! Top yapıp atarım valla, hiiiç ugrasamam!

    YanıtlaSil
  4. _cereninannesi_29 Şubat 2012 20:46

    Vallahi videoları izlerken bile içim şişti. Zaten hiç sevmem lastikli çarşafları dürmeyi.
    Açıkcası tembelim diyorsunuz ya. ASLA katılmıyorum, bence gayet PRATİK birisiniz. Hele ki bebeğin yatağına 3 kat çarşaf ve koruyucu kullanma fikrine bayıldım. Sadece alt kaçırma değil kusma da olabilir. Hele gece olunca bu olay hemen bir kat çarşafı kaldır bebeği yatır geri. Süper fikir vallahi. Hem de ne büyük rahatlık. Hele ki dolaptaki yer tasarrufu süper ötesi.
    Ben ayrıca çarşafı asmaktan, ütülemekten nefret ederim. Vallahi aynı gün hem yıkanıp, kurutma makinasında kuruması ve hemen tertemiz geçirilmesi; missler gibi kokusuyla yatmak da harika. Dolapta bilmem kaç tane nevresim takımının kapladığı yer zaten sinir bozucu. Ayrıca dolapta beklerken dolabın kokusu da siniyor, temiz çarşaf serince bile anlaşılmıyor.
    Diyorum işte PRATİK HANIMSINIZ. Bayılıyorum bu bloga. Ne kadar çok faydalı bilgiler öğreniyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla siz böyle anlatınca benim de hoşuma gitti :) İnsan ev işini sevmeyince, böyle pratik kesiliyor işte :)))

      Sil
  5. _cereninannesi_29 Şubat 2012 22:41

    Valla pratik olmaktan zarar gelmez :))))))

    YanıtlaSil
  6. Valla bir iki aya kizina tuvalet egitimi verecek bir bayan olarak su ust uste carsaf koruyucu olayina ve teyzenizin yastik kilifi ici cozumune bayildim hemen hayata geciriyorum.inatla kurutma makinesi almamakta direnen ben (pek cok kisi tavsiye etmesine ragmen) sizin kurutma makinesi ile ilgili yazinizdan sonra ciddi ciddi almayi dusunur oldum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketimi teşvik etmek istemiyorum aslında. Almadan idare edebiliyorsanız almayın. 2 çarşafla da olayı halledebilirsiniz. Birini yıkamak için çıkarınca öbürünü takarsınız, sonra öteki kuruyunca hemen yatağa geçirir, diğerini yakınması için kirli sepetinde bekletirsiniz. Gene aynı kapıya çıkar.
      Tavsiyelerimi beğenmenize sevindim. Umarım işinize yararlar da yüzümü kara çıkarmazlar :)
      Benim de size bir sorum olacak: 3 çocuğum olsun çok istiyorum. Ama acaba ortanca olan ezilir mi, kendisini yetersiz hisseder mi diye korkuyorum. Siz memnun musunuz ortanca olmaktan? Yoksa 4 çocuk daha mı iyidir? :)

      Sil
    2. Bir süredir slovakyada yaşıyorum ve çok dertliyim burda çarşaf ve nevresimlerden. Burda nevresim takımlarında çarşaf yok, ayrı alıyorsunuz ama mecburen lastikli düz olanlarından yok. Yastıklar 90*70 ebatlarında kılıflar devasa. Lastikli çarşafları videodaki gibi katlasam da yine de kabarık oluyor (çift kişilk) dolalapta çok yer kaplıyor. Ben de kullanmadıklarımı (eşim deneme amacıyla fazla almış geldiğinde) yataklara geçirdim öyle saklıyorum :) İki takımım var kurutma makinem yok sizin dediğiniz gibi yapıyorum. Ama eski düzenime bir türlü geçemedim :(

      Sil
    3. Düşünki ben sizin "eski düzen" dediğiniz şeye asla geçemedim :) 2'li sistem iyidir ya, ben bir ömür boyu bu sistemde giderim herhalde :)

      Sil
    4. Kurutma makinesine düşünüldüğünde ciddi anlamda ihtiyacım var aslında.Evimde balkon yok ve yazın olmasa bile kışın o çamaşırları kurutmak benim için başlı başına bir iş.Almamakta direnmemin sebepleri ise bir "çamaşırları çok yıpratıyor" cümlesini kullanan hemen herkesten duydum , iki çamaşır maki. üstüne koymam gerekecek ve bu dar olan banyomu sanki dahada küçük yapacak gibi geliyor.Ama sizin yazınızdan sonra faydasının da yabana atılmayacak kadar çok olduğunu fark ettim..
      Sorunuza gelince biz çok öz güveni yerinde çocuklar olarak yetiştirildik o yüzden ben hiç ezik, yetersiz yada arada kalmış hissetmedim kendimi..Bunun biraz ailenin tutumu ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Şu anda ailenin tam ortasındayım diyebilirim hatta kim bir şey olsa ,bir derdi olsa , akıl danışacak olsa beni arar. Ortanca olarak herkese yetişiyorum yani :))) 3 mü 4 mü derseniz bence 2 :))) bana çok uzak geldiği için 3 yada 4 çocuk biri 3 mü 4 mü deyince tuhafıma gidiyor...

      Sil
    5. Siz 3 kardeş olduğunuz için tuhafınıza gider tabii. Ben teK çocuğum, yetebileceğimi bilsem 5 tane bile isterim :)

      Yalnız kalmak çok zor. Bir de yakın zamanda bir arkadaşımın abisi vefat etti. Kızcağız hep "Keşke 3 kardeş olsaydık" diye ağladı. Ondan da çok etkilendim.

      Belli olmaz tabii, Darülacize'yi bir ziyaretimde Ordu'lu bir nine ile konuşmuştum. Genellikle yaralarını deşmemek için sormam ama o kendiliğinden anlatmıştı. 4 yetişkin çocuğu ve eşini aynı araba kazasında kaybetmiş.

      Hiçbir şeyin garantisi yok elbette ama en azından çocuklarım büyürlerken kalabalık ailenin mutluluğunu da, kargaşasını da tatsınlar çok isterim.

      Sil
  7. "yeni bir pratik bilgi var mı acabaa" diye düzenli takip ediyorum blogu. ben de mi tembelim ne :D şaka bir yana, çok zaman kurtaran öneriler bunlar, mutlaka deneyeceğim. çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem duysa bu yazılanları gözleri dolardı. Ev işinden anlamayan kızı bir de pratik bilgi veriyor :) Sırf benimle dalga geçmesinler diye kimselere söylemiyorum blog tuttuğumu :))

      Sil
  8. çok pratik gerçekten teyzenizin yöntemi ve 3 çarşaf serme fikri çok hoş uygulayacağım...

    YanıtlaSil
  9. Keşke ben de sizin gibi bir tembel olabilsem. Çarşaflar bana, ben onlara bakıyorum. Yıkaması, kurutması, ütülemesi... Yazarken bile şiştim yani. Acayip pratiksiniz. Alejik astımından dolayı bebekliğinde devamlı öksürüp kusan bir oğlum vardı. Allah'a şükür şimdi onları atlattık ama şimdi ikinci yolda. Şu 3 çarşaf olayı çok ama çok işe yarayacak. Sağolun valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makine yıkıyor, makine kurutuyor ve ütülemiyorum :) Bana bir sermesi kalıyor. Onu da genellikle gündelikçime yaptırıyorum :)) Çarşaf olayı da darda kalanın aklın ageliyor demek ki, her yol Roma'ya çıkıyor sonuçta.

      Sil
  10. Sabun cevizinden yola çıkıp gezinirken bloguna rastladım. sana ve pratik önerilerine bayıldım.
    İznin varsa senden blogumda sözetmek isterim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ya ben hem tembel hem de yaratıcı değilim, ne guzel fikirler bunlar bayıldım:) cok hoşunuz valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembel insan yaratıcıdır, vaktini iş yaparak harcamak istemez. Siz yaratıcı olmadığınıza göre sandığınız kadar tembel değilsiniz demek ki :))))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats