16 Şubat 2012 Perşembe

Gün 24 Saat Yetmiyor Mu? Zaman Planlaması - Roomba ve Daisy Temizlik Robotları


Öncelikle belirtmek isterim ki ben ev işi ve zaman yönetimi konusunda konuşacak son kişiyim aslında :) Ev işi yapmaktan hiç hoşlanmam, ayrı eve çıkıncaya kadar da yapmadığımdan beceremem de zaten. Ayrıca da tembelimdir ve her işi de son dakikaya bırakırım. Off, of :)

Gelgelelim bu tembellikle eğer evim "Kalk gidelim" demiyorsa, bunu da bir iki küçük tüyoya borçlu olduğumu söylemeliyim. Bu tüyolarımı paylaşmak istiyorum izninizle. İşte beşinci tüyom: Akılı Elektrik Süpürgesi

Evimde 8 yaşında bir kedim ve 2,5 yaşında bir kızım var. Ayrıca henüz 1 sene evvel bel fıtığı ameliyatı geçirdim ve omurgamda 6 adet vida var. Offf ki of :) Eğilip kalkmak bir dert. Yerdeki tüy topakları, kedimin etrafa saçtığı kumlar ve kızımın sağa sola döktüğü kırıntının haddi hesabı yok. "Kaçıncı yüzyıldayız, her şeyi buldular da buna mı çare bulamadılar?" dedim ve biraz araştırma yapınca buldum: iRobot Roomba

2002 yılından bu yana kullanılıyor ve üstelik Türkiye'de de satışta. Fiyatı biraz tuzlu. Alsam mı, almasam mı diye sağda solda araştırmaya başladım. Çevremde kullanan yok. İnternette forumlara bakındım. Daisy diye bir başka süpürgenin daha ucuz fiyata satıldığını gördüm. Ucuzdur vardır illeti diye düşündüm ama en azından bir deneme olur, işe yaramıyorsa da verdiğim paraya acımam diye düşünerek Daisy Akıllı Elektrik Süpürgesi alarak robot elektrik süpürgeleri ile macerama başladım :)



Daisy, Tayvan malıymış. Kullanılan malzemeler çok basit. Emiş gücü az. Ama ben bu süpürgeye ba-yıl-dım. Bir kere çalıştırınca bağımlısı oldum. Gidip gelip çalıştırmaya başladım :) Kedim geceyi odasında kapalı geçirir. Sabah kalktığımızda odanın kapısını açar açmaz içerideki tüm tüyler dışarıya dağılır. Sabah ilk iş gidip Daisy'yi çalıştırıyor ve kapıyı geri kapatıyordum. Tüm gece şarj olan Daisy tüm odayı 40 dakikada pırıl pırıl yapıyordu. Diğer odalarda da denemeye karar verdim. Bir tek salonumda halım var. Daisy halıya çıkıp inemiyordu. Bir forumdan aldığım akılla pillerin yanına kurşun ağırlık koydum, o sorun da ortadan kalktı. Elektrik süpürgesi kadar olmasa da şarjlı el süpürgesi kadar temizlik yapıyordu. Düz zeminleri ise harika temizliyordu. Kızımın tüm mutfağa yaydığı kırıntıları toplaması için mutfağa kapatıyordum kendisini. 40 dakika süren şarjı ile istediğim her şeyi yapıyor ve sonra da kendi kendine gidip şarj ünitesine poposunu dayayarak, kendisini şarj ediyordu. Tek bir sorun vardı: Şarjı sürekli bozuluyordu ve yetkili servisi yoktu. Tamirciye götürdüm, "Bunların içinde özel bir çip var, şarjlarını tamir edemiyoruz" dediler. Ona verdiğim para da çöpe gitmiş oldu böylece :(

Ben de gözümü kararttım, irobot Roomba'nın Türkiye'deki en ucuz modelini sipariş ettim. Sanırım artık elektrik süpürgesi vurma işini tamamen rafa kaldırmak üzereyim :) Roomba'nın emiş gücü harika. Normal bir elektrik süpürgesinden hiçbir farkı yok. Halılara inip çıkmakta zorlanmıyor. Şarjı gayet uzun gidiyor ve bir şarj süresince 3 odalı evimi neredeyse tamamen temizleyebiliyor. Yedek parça ve servis hizmeti de var. Bir temizlikçi kadına 1 ayda vereceğim para ile yıllarca kullanacağım bir yardımcı edinmiş oldum.

Şimdi merak edenler olur diye biraz karşılaştırmalı açıklama yapayım:

Önce iki aletin de altını göstererek başlayayım işe:





Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü gibi Roomba'nın altında normal elektrikli süpürgelerde olan büyük fırçalardan var. Bir kıl fırçanın yanında bir de plastik fırça var. Bu iki fırça karşılıklı ters yönlerde dönerek kılı tüyü topluyorlar. Daisy'nın altında ise büyük fırça yok, o sadece emiş gücü ile kirleri topluyor. Kedimin odasındaki tüyleri toplamak için yetiyordu bana ama salonda zorlanıyordu. Roomba'nın tek bir yanında çok sert malzemeden bir fırça var. Daisy'nın ise her iki yanında çok uyduruk bir malzeme ile yapılmış iki fırça var. Roomba'nın fırçası sert olduğu için kıyıda köşede kalmış parçacıkları bir vuruşta ortalığa çıkarıp emiyor. Ancak yine sert olduğundan yere dökülmüş ekmek kırıntılarını vurdukça uçuruyor. Uçan ekmek taneleri odanın başka bir yerine savruluyor, Roomba'nın o taneyi bulması için bayağı vakit harcaması gerekiyor. Daisy'nın fırçaları ise hafif olduğundan ve karşılıklı döndüğünden örneğin ekmek tanelerini ortaya toplayıp hemen içine çekiveriyor. Ben bu yönden Daisy'nin sistemini çok beğendim ama malzemesi kötü...

İşte köşeler böyle temizleniyor:




Şimdi de hareket mantığını anlatayım:


Yukarıdaki sistemde her iki aletin de kullandığı rast gele, sarmal, duvar boyunca ve z şeklinde hareketlerin toplamında odayı nasıl temizlediğini görüyorsunuz. Aletin odada geçmediği yer kalmadığı gibi çoğu yerin üzerinden de birkaç defa geçiyor. Ki hepimiz biliriz ki elektrikli süpürge vururken de aynı yerden birkaç defa geçmemiz gerekir yeterli temizliği sağlayabilmek için. Ama tabii tüm bu hareketler için de aletin zamana ihtiyacı var. Annem mesela "Ay, ben onu bekleyene kadar kendim süpürüveririm" diyor :) Ama bir yandan çocukla uğraşırken o "süpürüveririm, yapıveririm"ler gerçekleşmediği için kendisi de açmak zorunda kalıyor Roombamızı. Ben genelde şöyle yapıyorum: Uyanır uyanmaz Roomba'yı kedinin odasına koyup orayı bir temizlettiriyorum. Bu arada kahvaltıyı hazırlıyorum. Kahvaltı bitince de mutfağa getiriyorum, bir de orayı süpürtüyorum. Evden çıkacaksam salon, mutfak ve kedi odası kapılarını kapatıp antre, hol ve yatak odasını temizlemesini sağlıyorum. Kızım uyurken de salona koyuyorum kendisini. Tüm ev böylece temizlenmiş oluyor. Roomba'nın ileri modellerinde evin haritasını algılayıp ona göre hareket etme özelliği de varmış. Ama henüz o kadar para verebilecek durumda değilim, bu şekilde idare ediyoruz. Bir de Roomba'nın bir yedek parçası var. Onlardan alıp kapıların önüne koyunca Roomba odadan odaya kendiliğinden geçebiliyormuş. Henüz ona da ihtiyaç hissetmedim. Sanal duvar uygulaması da var, girmesini istemediğiniz yerler için. Ben sanal duvar yerine, oda kapılarını kapatarak hallediyorum şimdilik.
 Güncelleme: Yeni bir eve taşındım. Mutfağım salonla bitişik. Artık sanal duvarımı sıklıkla kullanıyorum. Biz kızımın odasındayken Roomba mutfak ve salonu temizliyor, bizi rahatsız etmiyor. Biz salonda yemek yerken de arka odaları temizliyor. Sanal duvarımız sabir bir şekilde koridorda duruyor. Gerçekten de sanki orada duvar varmış gibi davranıyor alet. Duvar dibinden ilerliyor filan, seyretmesi de zevkli :)

Toz torbası olayını da anlatayım:


Her iki alet de tozu bir toz toplama kutusunda biriktiriyorlar. Günlük temizlikten sonra hazneyi boşaltmak gerekiyor. Roomba ile birlikte bir de fırça temizleme aparatı geliyor. Çok basit bir alet ama saçların ve kılların yapıştığı alttaki büyük fırçayı 2 saniye içinde temizleyiveriyor. En sevdiğim parçalardan biri :) Daisy'nın yedek parçası yok ama Roomba ile birlikte yedek filtreler de geliyor. Onlar da bitince internet üzerinden yedek filtre satın almak da mümkün. Hazne küçük gibi geliyor ama her gün temizlenen evden çıkan toz toprak (ki bizim evde bir de kedi tüyü faktörü olmasına rağmen) asla o kutuyu dolduracak kadar olmuyor.


Her iki aletin de şarj ünitesi var. Her ikisi de bataryası azalınca şarj ünitesini buluyor, geri geri gidip popolarını şarja dayayarak kendilerini şarj edebiliyorlar :)

Her iki aletin de programlanma özelliği var. İstediğiniz gün ve saate programlayabiliyorsunuz. Ben bu özelliği her ikisinde de kullanmadım.

Daisy'nin uzaktan kumandası aletle birlikte geldi ve çok işime yaramıştı. O yukarıda gördüğünüz hareket silsilesinin sonlanmasını beklemenize gerek kalmadan uzaktan kumanda aleti ile Daisy'yi yönlendirip temizliği hızlandırabiliyorsunuz. Roomba'nın uzaktan kumandası ücretli ama en kısa zamanda alacağım bir tane. Gerçi belli olmaz bakarsınız eşime iPhone üzerinden bir Roomba uzaktan kumandası yaptırtırım: http://www.youtube.com/watch?v=Jd-yYoZcXJw&feature=related

Daisy'nin en sevdiğim özelliği: Uzaktan kumanda ile rast gele, sarmal, duvar boyunca ve z şeklinde hareket özelliklerinden birini çalıştırabiliyorsunuz. Mesela diyelim ki duvar diplerine yerleşmiş tozlar var. Sadece duvar boyunca özelliğini çalıştırarak, sadece o bölgeleri temizletebiliyorsunuz. Roomba'da bu özellik yok.

Roomba'nın en sevdiğim özelliği: Toz dedektörü var. Temizlik yaparken tozların yoğunlaştığı bir yere denk gelince üzerinde "fazla kirli" ışığı yanıyor ve oradaki kirleri tamamen temizleyinceye kadar aynı yerde dönüp duruyor. Mesela çocuğunuz yere bir şey döktü diyelim ki, Roomba'yı odaya bıraktığınızda o dökülen kırıntıların bulunduğu bölümü tespit edip o noktada temizliği yoğunlaştırıyor. Bu özellik de Daisy'de yok.

Daisy, sonuna kadar kullanabilirsem aldığı parayı hak edip olduğu gibi çöpe gitmek zorunda kalacak sanırım (çünkü yedek parçası ve tamircisi yok) ama Roomba aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor, helali hoş olsun :) Belim rahat, kafam rahat...

Roomba'ya önce Şaziment adını taktım. Tüm gün evin içinde kıpır kıpır dolaşıyor. Sonra feminist damarım kapardı, Rıfkı demeye başladım kendisine. Kızım da Şaziment diye çağırıyor Roomba'yı artık :) Ailemizin bir üyesi oldu kendisi... Bir de sert yüzeyleri ıslak temizleyen Scooba isimli bir kardeşi varmış. Henüz Türkiye'de satışı yok. Gelir gelmez ilk ben alacağım, emin olabilirsiniz :)

Bu arada benim temizlik anlayışıma güvenmeyenler olur diye başka blogculardan da kullananların yorumlarını veriyorum:

Güncelleme: Taşındım ve yeni evimin içi mimari açıdan daha geniş. Mesela mutfak salonla bitişik, kapılar geniş, koridor geniş vs. Bu nedenle Roomba daha iyi performans gösteriyor. Her gün çalıştırıyorum artık. Son bir ayda normal elektrik süpürgesini sadece tek 1 defa açtım. Evin içinde bir aydır 6 kişi yaşıyorduk ve her gün sahilden geldiğimizde ev kum oluyordu ve 3 adet çocuk evi sürekli kırıntı yapıyordu... Mecbur kaldım, elektrikli süpürgeyi çalıştırdım. Ama bu tür bir ekstrem durum haricinde artık normal süpürgeyi çalıştırmam sanırım, Roomba yeni evimizde tamamen elektrikli süpürgenin yerini aldı.

116 yorum:

  1. _cereninannesi_16 Şubat 2012 18:39

    Çook hoş bir alet, benim de favorim olacak türkiye'ye dönünce. Ben de pek sevmem bu temizlik olaylarını.Süper bir fikir!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amrika'da 10 senedir kullanıyorlarmış. Neredeyse girmediği ev kalmamış. Biz Türkiye'de her zamanki gibi arkadan geliyoruz.

      Sil
  2. Aaaa!! çok ilginçmiş ilk defa duymuştum . Çok mantıklı gerçekten bende araştırmalarına bakayım bi ;)
    güle güle kullan umarım hiç şarjı bozulmadan kullanırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roomba'nın şarjı bozulsa da garantisi ve yetkili servisi var. Ama iyi dileklerin için teşekkür ederim, uğraşması bile bir dert çünkü :)

      Sil
  3. "Acaba iyi midir, alsam mı?" dediğim birçok ürünü alıp kullanmış olmanı tebrik ediyorum, paylaştığın için de teşekkürler.
    Anneme bu ürünü almayı düşündük bir ara ama evde basamaklı bir salon, bir de merdivenler olunca kullanışlı olmaz diye vazgeçtik. Bir de performansından emin değildik.
    Eminim bu yazı insanların kafasındaki pek çok soruyu cevaplayacak.
    Satışları patlayacak sonra da :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh, satışlar patlarsa beni de görürler artık :)) Kimsenin bu üründenhaberi bile yok. Üstelik de Türkiye ortalamasına göre biraz pahalı bir ürün. Belki ben de belimden rahatsız olmasam, Daisy'yi almaz ve Daisy'yi denemesem de Roomba'ya o kadar para vermeye cesaret edemezdim.
      Bu arada yazıda belirtmeyi unutmuşum: Merdiveni fark ediyor ve oradan kesinlikle düşmüyor. Benden akıllı yani alet :)
      Basamaklı salon için eğilip yerden alarak üst tarafa geçirmeniz gerekir tabii, onu başaramıyor henüz :)

      Sil
  4. Valla alınası du bakalım bunu da gözüm kesti ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim eşim seni, senin eşin de beni kesecek sonunda :)))

      Sil
  5. Evde gündelikçi kadından ve ev temizliğinden eşit ölçüde haz etmeyen biri olarak bu hayallerimin yardımcısı olmaya dakika itibarı ile aday, bakalım fiyatta anlaşırsak derhal kendisini edineceğim, çok merci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yardımcı bir gün aniden gelmemeye karar verince, o sinirle aldım zaten ikinciyi aniden :) Umarım memnun kalırsın Edaovski arkadaşım.

      Sil
  6. Aahh aylardır, günlerdir -farkında olmadan- beklediğim post. Görünce gizlerim parladı. Ben de tvde görmüştüm bunu. Alsam mı bundan demiştim ama zamansızlıktan sonra da tembellikten araştırmamıştım. Sonra da unuttum gitti. Şimdi sen de alıp kullanınca bir cesaret geldi bana, araştırmadan bu markadan alıcam sanırım.
    Vatana millete çok hayırlı bir blogun var, bunu da söylemeden edemicem. Seviyorum, pek yorum yazmasam da ilgiyle takip ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birisi benim blog yazım nedeniyle bir alet alacağını söylediğinde çok geriliyorum. Umarım memnun kalırsın, yoksa vicdanen rahatsız olacağım. Ben memnunum gerçekten. Ama işte yine de tedirgin oluyorum :)

      Sil
    2. Bende istiyoruujm bu robottan gerçektende şyi temizliyomuu

      Sil
  7. Esim bu seferki almanya ziyaretinde gormus cok beendik bizde ordan almayi dusunuyoruz burdan birazcikda olsa ucuz :)) gule gule kullan bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışından alınanlar için Türkiye'de servis verirken sorun çıkartıyorlarmış, aklınızda bulunsun. Ama ben geçen gün aradım bir sorun için, telefonda yeterli yönlendirmeyi yaptılar ve ben sorunu kendiliğimden çözdüm. Umarım siz de sevrek kullanırsınız.

      Sil
  8. Cok ilginc ve guzel gorunyor. Sanirim bana da boyle birsey gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her çalışan kadının rüyası... Kime gerekmiyor ki böyle bir şey? :)

      Sil
  9. Ya hakkaten ne bilmiş bir kadınsın sen yahu. Kendimden utandım ne duymuş ne de görmüştüm! Gidip hıyar gibi Dyson aldım tonla para verip. Şimdi hergün evin süpürülmesi olasılığı beni çok cezbetti. Anneler günü güzel bir bahane olabiler, dur ben bi altyapı çalışması yapayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu nedenle bu rumuzu seçtim kendime :)))
      Dyson ile mukayese edilmez bu alet. Normal elektirikli süpürgenin yeri ayrı. Roomba'yı şarjlı el süpürgesi yerine düşünün, bir de günlük tozu toprağı toplamak için. Elektirikli süpürge gerekiyor illa ki... Dyson da iyi bir seçim bence.

      Sil
  10. Ah su supurge meselesi... Ben de yapamiyorum iste belden dolayi. Agir birseyi pesimden cekistiremiyorum, cekmek yasak zaten, iteceksin, dogru kural bu!

    Daha bugun Facebook uzerinde bir grupta konusmustuk. I-Robot'u da ben belki 2 yil oluyordur, Acemi Asci, Ipek'in blogunda okumustum. O da kopekli ev icin ideal cok memnunum demisti.

    Deneme icin eve geldiler. Ama capi bizim evin esyalari ile uyum saglayamadi :( Sandalyelerin arasina girip cikamadi, koltugun ayaklarina takildi :( Bastan programlanmadigi icin esyalara carpmasi annemi illet etti :) Seninki gibi bir anne de bizde var malum :) Ev coook genis olmayinca, icinde de esyalarin miktari cok olunca o fiyata almayi gozum yemedi acikcasi. Sonucta ayrica bir supurge daha kullanacaksam, gozonundeki yerler icin ucuk kacik rakam odemeye gerek yok dedim biraktim. Ama aklim da kaldi!
    Kendi kendine isi bitirmesi belinden sorunlu birisi icin cok buyuk nimet zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de yemek masasının altına giremiyor, sandalye bacakları dar geliyor.Vitrin ve konsüller ile koldukların altına da giremiyor, orası da alçak geliyor. Ayrıca mobilyalara ve duvarlara çarpa çarpa ilerliyor ama çarpmanın şiddeti çok hafif. Mesela üzerine çay bardağı olan bir zigona çarpa çarpa temizlik yaparken çay dökülmüyor, öyle söyleyeyim :)
      Ama koltukların altına benim elektirik süpürgem de girmiyor zaten. Temizlikçi geldikçe itiyor koldukları ya da buhar makinesi ile buhar püskürterek temizlik yapmaya çalışıyorum. Koltuk takımlarını dğeiştirmek niyetindeyim ve bugünkü aklımla ya yere yapışık ya da yerden çok yüksek ayakları olan bir takım alacağım.

      Sil
  11. Ah bir de Amerika'da cok populer demistin ya... Uzay araclarinin icini temizletiyorlarmis bu arkadasa. Oradaki kullanimdan evlere gecmis :) Ithalatci firmanin da merkezi Ankara BB. O yuzden dene sen de bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyi deneyeyim? Bu arada uzay araçlar hikayesi iyiymiş :)

      Sil
    2. Ulan, uzayda toz mu var? Bir de uzayda yer çekimi mi var? Bu süpürge uçarken nasıl yerleri temizler uzay aracında?

      Sil
    3. Neriman Hanım, neden sinirlendiniz? :))))

      Sil
  12. Dene lafi Benden Bizden'e :) Ona kisaca BB diyorum :P

    Bizim koltuklarin bacaklari yerden epeyce yuksek, ama bacaklar arasinda dolanamadi I-robot. Halidan rahat inip cikamadi, bacaklara carpa carpa gidemedi. Onemli olan carpmaktan cok mobilyalarin boyasini dokmek! Her ne kadar etrafinda lastik varsa da gene bir hasar yapiyor sanki.

    Sen biraz daha kullan, bakalim ne diyeceksin ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi mi? 2 senede teknolojisi mi gelişti acaba? Benimki dolanıyor bacaklar arasında. Gerçi her 4 bacağa da vurması gerekiyor çoğunlukla, tek tek hatırlarını soruyor bacakların :) Ama dolaşıyor sonuçta. Zaten ya herru, ya merru: Hem benim kadar hızlı temizlik yapsın, hem de belimi zorlamayayım olmuyor işte. Bir evi süpürmesi 3-4 saat sürebiliyor. Ben genelde dışarı çıkarken filan çalıştırıyorum.
      Bu arada bir sorunu tespit ettim. Gerçi çözülemeyecek bir şey değil ama el oyalıyor. Onu da ekleyeceğim yazıya. Belki ona da bir çare bulurlar.

      Sil
  13. Rahat dolasamiyor, hic dolasamiyor degil!

    YanıtlaSil
  14. Ben rumbayı bir gün evime konuk ettim ve ağırladım. Çok beğendim. Eğer kızım işe devam etseydi bir tane bende de olacaktı ama..

    Tam emin değilim 7-8 yıl oldu sanırım. kızım Ankaradaki firmada işe girdi. rumba satacaktı.Satış yönetimi mezunuydu. Kendini göstermek istedi.Ayşe Armana bir e-mail yazdı. Ayşe Arman kızımın mailini çok zekice bulduğunu oldukça uzun bir açıklama ile,ve patronlarının kendisinin değerini bilmesi gerektiğini belirten bir yanıtı okuyuculardan gelenler adı altında yazdı. İki gün sonra kızımı işten attılar.
    İşten atıldığını bildiren e-maili yazan da kendini işe alan bay değil de orada çalışan başka bir yetkili bayandı.
    Böylece rumbayı çok beğenmeme rağmen almaktan vazgeçtim,sonrada bu yazıyı okuyana kadar da tamamen unutmuştum.
    Gerçekten çok iyiydi.Şimdi daha da gelişmiştir diye düşünüyorum ben de bir daha araştırayım bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız yazımda değinmedim ama benim de Roomba almamak için inatla direnmemin ve uzun süre almamamın temel nedeni Roomba satışı yapanların bu garip tavrı oldu. Çok agresif bir tavır gördüm araştırma yaparken. Haklarınd ayazılan her foruma, ehr yazıya cevap vermişler. Üstelik pazarlama yaparken olumsuz eleştirilere aşırı tepki vermişler. O kadar itici geldi ki yazdıkları, "Adamlar zorla satış yapmaya çalıştıklarına ve bu kadar agresif olduklarına göre malları iyi değil demek ki mallarına güvenmiyorlar" diye düşündüm.

      Sonra yabancı sitelerden Roomba hakkınd ayazılar okuyunca ikna oldum.

      Roomba'nın bence yıllar önce Türkiye'ye gelip de yine de tanınamıyor olmasının tek sebebi satışı yapan firmadır. Katılıyorum size.

      Sil
  15. daisy tamiri ile servise ulaşabildiniz mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daisy ile ilgili garanti kağıdı olmadığından servisi olduğunu da düşünmedim, bu nedenle de hiç araştırmadım. Benimkinin zaten sanırım sadece şarj ünitesinde sorun var. Herhangi bir normal tamirci de halledebilir gibi geldi bana. Ama aslında araştırmak laızm, belki de özel servisi filan vardır?

      Sil
  16. merhaba çokbilmiş,

    bu aralar elektrik süpürgesini değiştirmek niyetindeyken bu postuna rastladım. En azından fakir steam mop da olduğu gibi pişmanlık yaşamamak adına birkaç soru sormak istiyorum. Roomba dışında evinde kullandığın başka elektrik süpürgesi var mı? Bütün işi Roomba mı yapıyor? Bir de hepa filtre dediğimzi mevzu bunda da var mı? Ya da temizlik anında dışarı çıkan bir hava ve beraberinde yeniden tozlanma oluyor mu? Kısacası dyson allergy yerine bunu tavsiye eder misin? Bir tek Roomba alarak bu sorunu çözebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır :)
      Roomba'yı şöyle düşünün: Kendi kendine çalışan bir şarjlı el süpürgesi. El süpürgesinden bekleyeceğinizden fazla temizlik bekleyemezsiniz.

      Normal elektirik süpürgesi olmadan olmaz. Roomba sadece kaba tozu alıyor. Ayrıntılı temizlik yapmak gerekiyor yine de.

      İhlas Aura kullanıyorum ben normal süpürge olarak.

      Sil
  17. bir de benim evimdeki moilyaların altına girebilecek kadar boşluk yok. Bu durumda her defasında kendim çekmem gerekiyor. Mutfakta buzdolabı, bulaşık makinası ve fırının altını, banyoda çamaşır makinasının altını nasıl temizlemesini sağlıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim mobilyaların altına da giremiyor. Zaten o kadar detaylı temizlik beklemiyorum. Kedimin tüylerini ve günlük tozu topluyor. Evde yürürken ayağımın altı gri renk olmuyor. Saçları topluyor, kırıntıları topluyor. Bu da bana yetiyor.
      Buzdolbı, bulaşık ve çamaşır makinem zaten yerin üzerinde duruyorlar. Yere yapışık yani :) Bulaşık ve çamaşır makinemin altını temizlemem tamamen imkansız. Buzdolabını da senede 1-2 defa temzilikçilere çektirip temziletiyorum.
      Roomba mucize değil ne yazık ki... keşke olsaydı :)

      Sil
  18. En sonunda bu supurgeye karar kildik http://www.dyson.com.tr/store/product.asp?product=DC37-ALLERGY Belden muzdarip olunca, cok cekistirmeden pesine takilip geliyor. Arkasinda her yone giden Ball varmis bir tane :) Kordonu cekip uzun birakinca, cok zorlamiyor. Dip, kose rahatca giriyor. Aparatlari ile yardimci oluyor. Illa ki bir boyle supurge gerekecekti I-robot yaninda, cunku o dip kose girmiyor gordugum kadariyla.

    Gene de aklim I-robot'ta :) Fiyati cok olmasa hemen bir tane de ondan alasim var :)

    Fakir Steam Mop'ta sorun nedir, merak ettim simdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim açımdan bir de "ses" önemli. Elektirik süpürgesi sesi kadar uyuz olduğum başka bir şey yoktur. İşin kötüsü, kızım da benim kafadan. O sesi duymak istemiyor, o evdeyken temzilik yapamıyorum çoğu zaman.

      Sesi nasıl dyson'ın? Bir de halı paspaslama aparatı var mı?

      Eşimde ev akarı alerjisi olduğundan, halı paspaslama aparatı elzem biçim için.

      Sil
  19. çokbilmiş her postunun başında belirttiğin gibi hiç titiz biri değilsin. En azından benim kadar değilsin. Ben her temizlikte mutlaka her eşyanın altını mutlaka temizlerim şayet çok ağır değilse .... evet haklısın muzice beklememek lazım:) sevgili berceste annem seneler önce dyson almıştı ve hala kullanır hala memnun. Ben de bu aralar süpürgeyi değiştireceğim ancak bir an roomba nın kendi başına tüm temizliği yaptığını hayal edince dyson dan caysam mı dedim bir de gece istediğin saat çalıştırıp bırakmak çok hoş... fakir steam mop sadece yer temizleme başlığı olan ve yer temizleme dışında başka fonksiyonu olmayan bir ürün. Eğer bekonun vakum özelliği yoksa çokbilmişin dediği gibi fakirle de tozları buhar püskürterek temizlemek de bir yöntem. Sende de mi fakir var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle titiz değilim :)
      Tozlar etrafta uçusa umrum bile olmaz ama işte, eşimin ev akarına alerjisi var. Kızım da babasından dolayı risk altında. O nedenle sadece ev akarlarını öldürmeye yöelik temizlik yapıyorum :)
      Etraftaki tozların toplanması çok önemli ve yüksek ısıyla akarları öldürmek için de buhar makinesi önemli.
      Yoksa, aslında yaptığı temizlik filan umrumda değil :)
      Haaa, bir de fıtık vardı bende, ameliyat oldum. Şu anda belimde 6 adet vida var. Bırak mobilyayı itip çekmeyi, mutfaktaki üst raflara uzanacağım zaman bile 3 defa düşünüyorum ben.

      Sil
  20. bedenen zaten elverişli değilse elektrik süpürgesi kullanmaya hiç titizliğin alemi yok ... sanırım berceste daha iyi araştırmış dyson ı daha iyi bilebilir. halı paspaslama aparatı ne iş yapıyor? bir de beko ile mobilya tozu alırken buharı mobilyanın üzerine tuttuğumuzda toz etrafa saçılmıyor mı ? çalışma mantığını anlamadım? vakumlama mı var? yani tozları ne şekilde topluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten titiz değildim, fıtık da bahanesi oldu :)
      Halı paspaslama aparatı, özel olarak halının içindkei pislikleri dışarı çıkarmak için tasarlanmış. Bizim evdeki kedinin tüylerini ancak o alet çıkabiliyor halıdan. Hani halının dibine kum filan çöker ya? Onları da çıkarıyor. Ayrıca eşimin akar (ev tozu, mayt, zibil) alerjisi var demiştim ya? O akarları halıdan bir tek bu alet çıkarabiliyor. Ayrıca yatak şiltesini de paspaslıyorum, akarlara karşı çooooook işe yarıyor.

      Beko'nun da vakumlama sistemi yok. Şiddetli ve yüksek ısıda buhar vererek tozları etrafa saçıyor :) Ama işin ilginç tarafı o tozlar pislik yaratmıyor. Yani nereye gittikleri belli olmuyor. Ama ben yine de süpürge vurup, sonra toz alıyorum. En son da yerleri siliyorum. Yerleri silerken dağılanlar da temizleniyordur herhalde.

      Bende 4 adet, 5 katlı kitaplık var. Kitaplığı olan bilir, tozunu alması çok zordur. Buhar püskürtmek suretiyle tozunu almak 5 dk sürüyor. Hem pasaklı, hem de tembel biri için bulunmaz nimet :))

      Sil
  21. Nukhet, ben de beli sakatlar klubu uyesiyim :) Ben de bel fitigi ameliyati gecirdim yani. Vidalarim henuz yok, olmamasi icin tirmaliyorum iste... Supurge en cok canimi yakanlardan. Bir de Cok Bilmisin dedigi gibi yukarilara uzanmak, egilmek...

    Dyson'i hali olmayan bir ortamda kullandim, cok asiri zorlamadi beni. Iddiaya gore etrafa toz vermiyor ve hepa filitresi de omur boyu garantili imis. Cok Bilmis, turleri var bir suru Dyson'in. Animal olanlari o dedigin sekilde halinin icinde ne var ne yoku ceken cinslerinden bildigim kadariyla. Alerji icin olani da var. Hem animal hem alerji icin olani da. Bizim sectigimizde hem bu ozellikler var bildigim kadariyla hem de rahat hareket ediyor. Yalniz kordonunu onceden salacaksin. Cekistirmemek icin.

    Buharli olani ozellikle sordum. Ingiltere'de cok yaygin idi. Her evde mutlaka bir tane vardi. Sebebini anlamaya calisiyordum ki Cok Bilmis, alerji dedi isi bitirdi. Orada banyo dahil her yer hali kapli oldugundan alerjileri costuran bir ortam var. Hemen hemen herkesin toz, kuf, akar alerjisi var :((( Halilari perisan etmiyor mu peki Cok Bilmis? Yani degerli, yun halilarda kullanilabiliyor mu?

    Bir de kitapligi temizlemek icin demissin ya buhar puskurtuyorum diye. Kitaplara zararli degil mi? Onlarin olumunu hizlandirmis olmuyor musun boyle? (bizim evin dort bir yani kutuphanedir de :) )

    Bu arada ne zaman bulusuyoruz biz? E goruselim artik!

    YanıtlaSil
  22. hanımlar detaylı yorum ve açıklamalarınız için çok tşk... anlaşılan adam gibi bir süpürge almadan bu işten yırtamıyorum. bi kere bir süpürge olacak ondan sonrası fantezi... o süpürge de galiba dyson allergy olacak
    berceste sen de fakir mi kullanıyorsun? eğer öyleyse toz alma işini nasıl hallediyorsun? ben de amma titiz kesildim başınıza:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıma da güncelleme yaptım, sana da yazmak istedim: Yeni evimin iç mimari düzeni, İstanbul evlerininki gibi sıkış tepiş değil. Bu nedenle artık elektirikli süpürge açmama gerek kalmıyor, Roomba yeterli oluyor. Bilgine :)

      Sil
  23. Fakir'in el supurgesi var bizde. Onda da hayvan isareti var :P Annem almis, detayini cok iyi bilmiyorum. Kirmizi, allerji ve hayvan tuyu alan cinsindenmis. El supurgesi olarak ondan cok memnunum. Dip kose, supurgenin erisemedigi yerlere karga gibi burnuyla girip hup diye cekiyor :) Oralara I-robot'un girmesi imkansiz! Incecik yerler cunku. I-robot long play gibi, 8 cm de yerden yuksek.(Bunlari denemeye eve gelmislerdi oradan biliyorum) Koltuklarin bacaklarinin arasindan gecemedi. Carptikca annemin ici gitti :) Carpa carpa hafizasina kaydediyormus ve bir sure sonra evi taniyip carpmiyormus, o sirada da elastik plastik parcalari var ama mobilyalari zedelenirse diye annem epey ic gecirdiydi deneme sirasinda. Neyse donelim Fakir'in el supurgesine... Cekis gucu ve kullanimi acisindan cok guzel. Yalniz once pili gitti. 75 milyon yeni pile, ardindan da elektrik kablosu oldu 37 kusur da ona odendi. Geldi neredeyse yeni supurge fiyatina! Supurge olarak minikte bu yasaninca, diger buyuklere bakmadim bile :(

    Dolap, kutuphane vs toz alma isini de babadan kalma usulle, elde bezle hallediyorum :) Varsa baska cozum soyleyin. Kitaplarima kiyip buhar veremem ben :( Bir de buhari yiyen toz camur olup yapisir daha cok gibi geliyor bana :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2 senedir buharla temizliyorum kütüphaneyi (düzenli olarak haftada 1 kere). Ne çamurlaşma ne de hamurlaşma olmadı :)

      Sil
    2. Taşınırken fark ettim, ciltli kitaplarımın ciltlerinin rengi buhar nedeniyle solmuş. Hepsi iş kitaplarım ve yeni baskı yapılınca eskiler atılıyor. O nedenle önemsemedim. Ama senin için değerli ciltli kitabın varsa aklında bulunsun.

      Sil
  24. dyson allergy dün itibari ile hanemize şeref verdiler:) henüz kutusunu açmadım... roombaya hala yan gözle bakıyorum o ayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günlerde, güle güle kullanın, elinizde paralansın :)

      Sil
    2. Hayirli ugurlu olsun, kurdela kesmeye gelelim :P
      Kutuyu acin ki, yorumu bilelim ama di mi Cok Bilmis :)

      Ben de i-robot'a yan gozle bakmaya devam ediyorum :) Hele su coraplarda siyah iz kalmiyor davasindan sonra. Hatta bir de buharli zimbirtiyi soktunuz aklima :P

      Sil
  25. çokbilmiş teşekkürler bu gidişle paralanacak dün akşam 22:00 den sonra evde temizlik vardı gece yatağa girdiğimde 01:00 idi. Sen bir saat içinde hem toz hem silme nasıl hallediyorsun bir tavsiye almak isterim doğrusu...

    berceste açılışı dün yaptım ama basına kapalı idi. ama yine de beklerim ankara'dayım:)Buharlı zımbırtıdan kastın beko ise kesinlikle almalısın ben fakirle idare etmeye çalışıyorum çok bilmişin dediği gibi başlığı çıkarıp iş görüyorum ama idareten oluyor iste...

    YanıtlaSil
  26. Buharli zimbirtidan kastim, hangisi olursa, oneri diyecektim, sen cevaplamissin :) Cok Bilmis'e de sorayim :)

    E temizligi yaptin, peki sonuc? Memnun musun, degil misin?

    Cok Bilmis gunluk zaten i-robot ile evi supurtturdugu icin cabuk bitiriyordur isi kanimca ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Beko kullanıyorum, memnunum: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2012/01/gun-24-saat-yetmiyor-mu-zaman-planlamas.html

      Daha önce trilyon kere de söylediğim gibi pasalıyım, tembelim :) Benim temizlik anlayışım "Leke olmasın, beyazlarım parlasın, dip köşe bucak temizlensin" şeklinde değil. "Çocuğun ağzına burnuna kedi tüyü yapışmasın, maytlar ölsün eşim hapşırmasın" mantığıyla temizlik yapıyorum :) Bu nedenle haftada bir temizliği yapmak için bir yardımcı geliyor zaten. Dİp köşe cam çerçeve işlerini ona bırakıyorum. Ben günlük olarak yarım saat üstün körü elektirik süpürgesi vuruyorum. Daisy'yi açmışsam onu bile vurmuyorum. Hiç ovalamadan, ıslak kuru silmeden sadece bur üskürtmek suretiyle toz alıyorum, yerleri buhar makinesiyle kabaca siliyorum (halım yok zaten). Hepsi bu... Zaten çalışan kadınların günde 1 saati bile olmuyor temizlik yapmaya, ben gene şanslıyım :)

      Sil
  27. memnunum gayet güzel tabii bu biraz da içine sinme durumu.... markaya koşulsuz güvenle ilgili. Hayatta herşeyde olduğu gibi teslimiyet mutluluk getirir. Sorgulamazsın falan o biçim yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Ahhhh, benim gibi adama söylenecek laf değil. Sorgulamazsam yaşayamam ben :)

      Sil
  28. çokbilmiş sendeki beko h20 nun buradaki videosu gibi basınçlı buharı sürekli veriyor mu yoksa pompalaman mı gerekiyor? Kısacası bu performansta çalışabiliyor mu?

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/h2o-mop-x5-yeni-nesil-buharli-temizleyici-h2mop-60191986?ggkt=pasif1&ggte=ev_aletleri&ggta=270612&ggap_s=mailing&ggap_m=mailing&ggap_n=ev_aletleri-pasif1-270612&ggap_c=h2o&mpch=ads&scxid=14489-145820-2357-0#product-information

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O performansta çalışıyor ama sürekli buhar vermiyor. Zaten versin de istemezdim, çünkü tehlikeli olabilir sıcak buhar. Sapında bir düğme var, oraya bastıkça buhar veriyor, elimi çekince buharı kesiyor.
      O nedenle aleti askısıyla omzuma asıyorum ki böylece bir elimle buhar verirken, diğeriyle de sopasını yönlendirebiliyorum. Yoksa aleti bir elde taşırken diğer elle de hem aleti yönlendirip hem de buhar vermek zor oluyor. Bundan şikayet edenlerde var aslında. Ama ben memnunum.

      Sil
  29. merhaba, nurturiadaki yorumlarinizda yaptiginiz link yonlendirmeleri sayesinde sitenizden haberdar oldum. cok begendim, pazar alisverisleri disinda bastan sona tum postlarinizi okudum.
    cok onceleri bu aletten haberdar olmustum, ama eve almak hic aklima gelmemisti, bu sitede okuduktan sonra almaya karar verdim. once basit bisey alayim dedim, ama sonra bu sefer ucuza kacmiyim diyerek irobot 560 aldim. 10 gun sonra da yine ayni saticidan kumandasini siparis ettim. dusunun artik ne kdr usengec bir ciftiz:) hatta ben normal supurge dahi vurmuyorum, bana yetiyor. evim robota cok musait herhalde oyle dip kose felan kalmiyor hic. temizlikcimden daha iyi temizliyor, cunku o yatak altlarini hic supurmezdi. su anda dogum iznimde oldugum icin evdeyim, temizlikci evde oldugu zamanki elektrik supurgesi gurultusunden de kurtulmus oldum. o evi supururken bebegimle oda oda kaciyorduk, ona da gerek kalmadi, evi temizlemesi daha kisa suruyor boylece, cunku haftada 2 gun 4-5 saat temizlikcinin evde olmasi beni rahatsiz ediyordu. coook memnunum, size tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim işinize yaramasına. Ben de Kaş'a taşındım. Artık evimde hiç halı yok, temizlikçim de yok. Her gün açıyorum Roomba'yı ve dediğiniz gibi taşındık taşınalı normal elektirik süpürgesi açmadım henüz. Ben de acaba bir üst modelini mi alsaydım diye düşünüyorum. Şimdiye kadar kullandığım en faydalı ürün... Bunun bir de ıslak temizlik yapan modeli varmış: Scooba. Türkiye'de satışı yok henüz sanırım, acaba Amerika'dan getirtsem mi ki? :)

      Sil
  30. ben Çin'de yasiyorum, burada internetten alinmasi mumkun. rombayi da internetten aldim zaten. az biraz baktim da en uygun modeli 230 sanirim. ama ben almayi dusunmem, cunku evde cok yer kapliyor artik bu aletler. onu oraya koy, bunu bu fise yerlestir derken goruntu kirliligi de oluyor, hem evi silmek bnm sevdigim nadir ev islerinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kim Çin'den okuyor acaba diye çok merak ediyordum :) Tanıştığımıza çok memnun oldum.
      Aslında ben de suyla yapılan işlere bayılırım. Ama omurgamda 6 adet platin vida olduğundan, eğilerek yapılan işleri yapmak çok zorluyor belimi :(
      Gerçi şu anda işin kolayını buldum: Hava o kadar sıcak ki, banyoları ve balkonları hortumla yıkıyorum, kendiliklerinden kuruyorlar zaten kısa sürede. EAvin içini de mopla silip geçiyorum kısa yoldan.

      Sil
  31. aslinda ben de trafik kazasi gecirdim 2005 yilinda, legen(pelvis) kemigim kirilmisti, kaynadi sonraki yil ama hala agir seyler tasimaktan ve duzensiz egilip kalkmalardan kacinirim. hatta bnm bebegim kucaga alisamadi sayemde cunku tasiyamiyorum, iri bir bebek 3 ay 7.3kg :S:)
    su an temizlikci hallediyor silme isini, Cinde emek gucu ucuz, biliyorsunuz. haftada her gun alsak dahi butceyi sarsmiyor.
    ben de cook memnun oldum sizin gibi cok okuyan, cok bilen birisiyle tanistigima:)
    kiziniz bir an once buyur de evi silme isini ona devredersiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Büyüyünce siler mi yerleri cidden acaba? :)))

      Aslında çok seviyorum ben böyle üstümü başımı ıslatan işleri yapmayı, eve temizlikçi almayı da hiç mi hiç sevmiyorum.

      Ben de 2005 yılında araba ile 6 takla atmıştım. 2005 yılında bir uğursuzluk varmış herhalde?

      Sil
    2. yani ben ne kucukken ne de buyuyunce anneme yardim ettim. annemin istegiydi, hic sikayet etmedim ve su anda halimden memnunum:)bana temizligi ogretmedigi icin anneme hic kizmadim. temizlik isinden cok anlamasam da is basa dustukce, gun be gun ogreniyorum. annem icin uzulurum sadece, fazlaca yoruldu ama degdi yani, okumam icin yapti ben de okudum sayesinde:)
      benim kaza marmaray projesi yuzunden vuku buldu. uskudarin tam da allak bullak edilmeye baslanildigi doneme denk geldi, neyse...
      otomatik supurge ile ilgili kendi kullanimim ve deneyimim uzerine bir yazi yazdim siteme. sizin yazinizdan etkilenip aldigim icin bu sayfayi link de gosterdim, bilginize:)
      goz atmak isterseniz: http://www.nisansoysal.com/index/otomatik-elektrikli-s%C3%BCp%C3%BCrge-irobot-roomba-560

      Sil
    3. Çok zarifsin, teşekkür ederim link için.

      Sil
  32. Bak diyorum, sen bir yazi ile butun beli sakatlanmislari(ben dahil) topla biraraya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu yazı, o görevi görüyor sanırım :))) Elektirik süpürgesi ile bel ağrısı çekenleri otomatikman bu yazıya geliyorlar. :)))

      Sil
  33. Çok güzel bir yazı, bu cihazları takip eden nadir erkeklerdenim herhalde. Bende yeni evlendiğimiz eşim için almak istiyorum ama 700 serisinin ülkemize gelmesini bekliyorum.

    Siz yeni modele geçmeyi düşünüyor musunuz?

    YanıtlaSil
  34. bu postu tekrar okudum çokbilmiş. malum çok da uzak olmayan bir gelecekte evlilik durumları var, ve bu zaman planlaması yazılarını hatmediyorum tekrar tekrar :) ne de olsa her şeyi sıfırdan alacağım :) hem az eşya, hem fonksiyonel olsun istiyorum. bu arada benim de omurga eğriliğim var ve doktorum eğilmemi ve ağır taşımamı önermiyor. sanırım bu akıllı robotçuktan ben de almak isteyeceğim. önceden şu uzun saplı, eğilmeden süpürenlerden düşünüyordum ama bunu iyice araştıracağım. ellerine sağlık, ne kadar teşekkür etsem az...

    kuskus/pelin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun saplı şarjlı el süpürgelerinden almayı ben de düşünüyorum da, utanıyorum :) Misal bazanın içine kum doluyor ya da masanın altı kirleniyor. Roomba'yı bazaya ya da masanın altına sokmak için dönebileceği kadar yer açmak gerekiyor. Ona yer açana kadar elime bir süpürge bir faraş alıp süpürüyorum ya da süpürge için de yer yoksa ıslak bezle filan siliyorum. Uzun saplı bir şarjlı süpürge olsa daha kolay olur diye düşünüyorum. Ama öte yandan evde zaten bir Roomba bir de normal elektirikli süpürge var, bir üçüncüsü fazlalık olacakmış, kırk yılda bir gerekecek diye almak da israf olacakmış gibi geliyor...

      Aman ne yap et, az eşya olmasını sağla evde. Yoksa topla topla toplanmıyor ortalık bir türlü...

      Sil
  35. bu arada scooba da Türkiye'de satılmaya başlanmış Çokbilmiş,şimdi sitelerinde gördüm :)

    kuskus/pelin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara çok niyet ettim Scooba'ya, hatta Bulgaristan'dan getirecekti bir arkadaş. Ama sonra kış aylarında buharlı temizlik aleti yeterli geldi.Zaten o kadar kısa bir sürede temizliyorum ki, scooba'ya gerek kalmıyor. Ama yazın sıcağında kullanmaktan sıkılırım da gene Scooba düşer mi aklıma bilmiyorum :) Utanıyorum yahu ayıptır bir işimi de kendim yapayım :)

      Sil
  36. Merhaba, yazılarınızı zevkle okuyorum sayenizde roomba alıp kullanmaya başladım dediğiniz gibi prim vermeliler bence size :)Benimde kedim olduğu için tüyleri için gerçekten çok iyi oldu. Tek sıkıntım elektrik faturasındaki artış, sizde de oldu mu merak ediyorum? birde çalıştıktan 1 saat sonra şarjı bitmemesine rağmen kendi kendine duruyor düğmesine basınca tekrar çelışıyor bi saat daha.Bu tip sıkıntılar yaşadınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim elektirik faturamda çok büyük bir fark yaratmadı. Ben sürekli şarjda tutuyorum. Ama biliyorsunuz artık 3 aşamalı elektirik fiyatlandırma sistemine geçti herkes. Ben özel talepte bulunup, tek aşamalıya geri döndüm. Bu durum fark yaratmış mıdır bilemiyorum... Belki siz de elektirik faturasının en yüksek geldi 5-9 saatleri arasında, aleti şarjda tutmamayı deneyebilirsiniz...

      Eğer alette özel bir sorun yoksa, kendi kendisine durmasının nedeni yerlerin temizlendiğine kanaat getirmesidir :) Şarjı bitene kadar değil, toz topladığı süre kadar çalışıyor. Eğer toz toplamıyorsa kendi kendine duruyor.

      Ben şanslımıydım bilemiyorum, neredeyse 2 sene oldu, hiçbir sorun yaşamadım.

      Sil
  37. meraba cok bilmis ben anneme hediye almak istiyorum bu daisy almaya karar verdim size tek sorum ses seviyesi nasıl birde bu vileda yeni bir paspas cikarmis bunlar hakkında bilgilerinizi bekliorum:))
    )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarjlı el süpürgesi kadar ses çıkarıyor. Normal elektirik süpürgesinden çok çok az yani.

      Vileda paspası denemedim, deneyen birini de tanımıyorum. O konuda hiçbir fikrim yok.

      Anneniz iyi günlerinde kullanır umarım :)

      Sil
  38. çok aradım fakat stokta yok yazıyor hep.bir tane ikinci el buldum 400 tl fakat ya hemen bozulur ise?garantisi yok ürünün.nereden bulabiliriz ki başka:((

    seray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garantisiz ürün almayın. Başka nereden vulabileceğinizi bilemiyorum. Üzgünüm yardımcı olamadım.

      Sil
  39. merhaba, güzel bir değerlendirme olmuş. bende heveslenerek daisy den başlayayım diye bir tane aldım. benim alma amacım çok küçük halılar olan evimde saç ve tüyler için günlük temizleme yapmaktı. süpürmesi hareketi benim hoşuma gitti. ama şarjı sadece beş dk.sürüyor. şaka gibi. bu süre ile hiçbir yer temizlenmez. siz 40 dk falan yazmışsınız acaba benim batarya mı arızalı geldi. bu konuyu sormak istedim teşekkürler.

    bu arada vileda paspası denedim aman sakın derim. bir iki dk.bezine saçları aldıktan sonra etrafa bulaştırmaya başlıyor, çünkü içine çekme gibi bir durum yok onda. hiç mantıklı değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beş gün sonra tekerar yazma ihtiyacı hissettim. çünkü söylemek zorundayım. aldığım yerle irtibata geçtim yetkili birinin telefonunu verdiler. aradım şarj durumunu anlattım. bataryaların bir serisinin problemli olduğunu hemen batarya yollayacaklarını söyleyip adresimi aldılar. ertesi gün batarya elimde idi. şu anda 40 dk. çalıştırdım şarjı hala bitmedi süper gidiyor. eğer evinizde çok fazla halı yoksa ve çok yoğun eşya bulunmuyorsa ve hergün şarjlı da olsa süpürge tutmak zorunda kalıyorum diyorsanız mutlaka alın derim. ben 150tl. aldım. farklı modları var.sırasıyla otomatik çalışıyor ama her yere mutlaka ulaşıyor. ben şu an çok memnunum. ses ile ilgili soru vardı, o konuda süpürge gibi sesi var diyebilirim. sessiz değil.

      Sil
    2. Daisy'nşn yetkili servisini mi buldunuz? Tühhhh atmasaydım keşke Daisy'mi. Ben de çok seviyordum onu ama kimse tamir edemeyince atmak zorunda kalmıştım. Eğer yetkili servisi çıktıysa artık, bence de önce onu alıp denemek en iyisi. Ben çabukmbozulması haricinde memnundum gerçekten. Benşmkinin de bataryasında sorunnçıkmıştı.

      Sil
    3. Bir de, üşenmeyip 5 gün sonra tekra girip gelişmelerden haber verdiğiniz için nasıl mutlu oldum anlatamam. Harikasınız! Çok teşekkürler.

      Sil
    4. Rica ederim, aslında işe yarayıp yaramayacağını bilemediğimden almak konusunda kararsız kaldığım (ama içimden almayı da çok istediğim) daisy'me kavuşmamda gerçekten sizin yazınız çok etkili oldu. ve şu an çok memnunum. ben de deneyimlerimi mutlulukla paylaştım.
      yetkili kişi ile telefonda görüştüm, sadece şarjı sordum. o nedenle arıza durumunda da hizmet veriyorlar mı bilemiyorum. ama çok ilgili bir kişi idi, daisy ile ilgili herhangibir konuda yardımcı olacağına eminim. gerekirse tel. verebilirim.

      Sil
    5. Yorumumu okurmusunuz bilmem ama urunle ilgili düşüncelerinizde değişiklik var mi?

      Sil
  40. Merhaba,sayenizde robot süpürgeleri arastirdim ve kismet oldugu zaman alacagi .firsat kolluyorum yani.esas size daisy ile ilgili sorum olacak.bu makineyi anneanneme almak istiyorum.odalarda ahsap eşik oldugu icin, anneannemin kaldirmasi gerekecek.hali engelinden dolayı koyulacak agirligi da goz onunde bulundurursak, agir midir? Ozelliklerde silmeden de bahsediyor.siz kullandiniz mi memnun kaldiniz mi? Roombalarla ilgili yorumlar cok ancak daisy ile ilgili sizin gibi anlatan yok.yazanlarin cogu da işe yaramaz seklinde yazmis.bilgiler icin tesekkur ederim şimdiden
    Sevgiler,Meric

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daisy ağır değil. Şimdi değişmiş midir bilmiyorum ama benim kullandığım dönemde silme özelliği kullanılacak gibi değildi, hiç kullanmadım. Nasıl diyeyim kağıt mendil gibi incecik bir bezi altına takıp, o bezin dönerek yeri silmesini bekliyorlar. Tabii ki hiçbir işe yaramıyordu. Şimdilerde Vileda benzer bir silme aleti çıkarmış, marketlerde filan var. Ondan bulabilirsiniz ne demek istediğimi anlarsınız. Roomba'nın bir ıslak silme aleti çıkmış, Scooba ismi. Sanırım o bir hayli iyi ama Roomba kadar pahalı olduğundan alıp denemedim henüz.

      Daisy için işe yaramaz diyemem. Eğer zemin düz parke, taş vs ise gayet de işe yarıyor. Ama halıları temizlemiyor, silme özelliğini de yok sayın.

      Sil
  41. Merhaba cokbilmis, ben de bu süpürgeye benzer bi süpürge görmüstüm nette gezerken markasını hatırlamiyorum simdi ama açıklamalarında "baz istasyonuyla çalışır" yazıyordu, bu konu hakkında bilgin var mı? Saglik açısından bir zararı yok mu bu aletlerin? Beni aydınlatırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baz istasyonu ile çalışan hangi marka bilemedim. Bu markaların ikisi de şarjlı. İsterseniz telefon gibi şarj kablosunu süpürgeye takıveriyorsanız. Yok ben ona da üşenirim diyenler için de şarj istastonu var, şarj kablosu istasyona takılıyor, istasyon duvara sabitleniyor. Alet kendi kendine süpürüyor, sonra şarj istasyonunun yaydığı dalgalardan istasyonu bulup, istasyona kilitlerenerek şarj oluyor. Belki de baz istasyonu diyerek kastedilen budur?
      Elektromanyetik dalgaların zararlı olduğı söyleniyor. Ama kullandığımız her türlü elektrikli alette alektomanyetik dalga olduğu gibi alt kattan, süt kattan gelen wi-fi dalgaları veya cep telefonları için kurulan baz istasyonları nedeniyle her tarafımız elektromanyetik dalga dolu zaten. Bu nedenle ben tembelliğime öncelik verip, elektronik aletleri kullanaya devam ediyorum :)

      Sil
    2. Cevabın icin teşekkürler çokbilmiş, ben de bir çocuğum olduktan sonra keşfettim blogunu. Malum ben de yaşam tarzımı değiştirmeye çalışıyorum, şu robotu bir daha araştırayım fiyatı zorlamazsa almak istiyorum, çocuklu evde iyi olur böyle bir alet. Konuyla alakasi yok ama senin yazilarindan okuyup da manavim.com'dan siparis verdim ama meyve sebzeden pek memnun kalmadim, bu konuda da pek tecrübem yok, hayalkırıklığı oldu biraz. Organik ürünlerin digerlerinden daha güzel, lezzetli olmasi gerekmez mi? Bende yanlış bir önyargı mı oluşmuş acaba?

      Sil
    3. İstanbul'dan taşındığımız için manavim.com'dan 3 senedir alışveriş yapmadım, belki de bozmuşlardır, bilemiyorum. Bir tek onlar değil ama meyve sebze satışı yapan, internetten araştırabilirsiniz yorumlara, önerilere bakarak. Ya da en iyisi organik pazara gidip, meyve sebzelerini beğendiğiniz satıcılara sorabilirsiniz eve servislerinin olup olmadığını.

      Organik meyve ve sebze daha güzel olmuyor ama kesinlikle daha lezzetli oluyor. Yine de organik bile olsa serada yetişen ya da turfanda ürün almamak lazım. Mesela kışın organik domates satılıyor. Bunların hepsi sera domatesi. Organik bile olsa lezzetli olması mümkün değil. Turfanda erik, kiraz, kayısı çıktı mesela şimdi ama hepsi de inanılmaz lezzetsiz. Aynı durum sebzeler için de geçerli.

      Eve meyve sebze sipariş edenlerin genel tepkisi oluyor bu aslında, görmeden sebze meyve almamak lazım, hatta en iyisi tadarak almak.

      Ben eve sipariş verirken de özellikle kök sebzeleri organik almaya dikkat ediyordum. Soğan, patates, turp vs gibi. Diğer sebzeler zaten miktar olarak çok yenmiyor. Misal bir sap ıspanak 1 haftada 1 kere yemek olup yeniyor da her yemeğe soğan giriyor.

      Sil
    4. Tekrar teşekkürler çokbilmiş, bilemedim şimdi, neden böyle bir sonuç alıyoruz acaba? Ilk fırsatta organik pazara gitmek, orda görmek istiyorum şiddetle. Eşim zeytinburnundaki pazara gitmişti ve ordaki ürünleri begenmedi, ben bakırköydekine gitmek istiyorum bakalım, oğlum yolda huzursuzluk eder diye çok uzağa gitmek istemiyorum ama merakım ve isteğim ağır basacak sanırım. Seni tanıdığım için çok memnunum, yazılarını ilgiyle okuyorum. İsmim Gülsüm bu arada.

      Sil
    5. Çok memnun oldum Gülsüm Hanım.

      Sil
  42. Buğday Derneğinin Ekolojik(organik) pazarlarını tavsiye ederim. Hem denetimi daha iyi, hem üreticiler daha çok. Seçme şansınız daha fazla. Fiyat olarak da daha uygun. Bakırköy'den sonra Küçükçekmece de açıldı. Halkalı'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cevabınız için. Ben de internet sitesini inceledim, öyle bir izlenim edindim zaten, Bakırköy'e de o yüzden bakmak istiyorum. En yakın orası bana.

      Sil
  43. Tekrar merhaba;
    Daha önceden de yazmıştım.Kısmet oldu bir arkadaşım vasıtasıyla roomba değil ama neato marka bir robot süpürge aldım.Parasının hakkını veriyor kesinlikle.Tereddütte olanlar varsa ben %90-95 oranında memnunum.Zamanlamasını yaptığınızda,siz evde yokken evi süpürmesi ve evi temiz bulmak büyük keyif.Tavsiye ederim kısaca.Size de çok teşekkür ederim çok bilmiş
    Sevgiler,Meriç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için ben teşekkür ederim. İyi günlerinizde, güle güle kullanın.

      Sil
  44. Merhaba,
    Ben de bir bel fıtığı ameliyatlısı olarak uzuuun süredir roombalara iç geçiriyordum. İlk önce 'acemi aşçı' dan duydum,sonra sizi tanıyıp okudum derken aklıma koydum. Fakat benim imkanlar elverene dek firma roomba'dan neato'ya geçiş yapmış. İlkin hayıflandım ama inceleyince neatonun daha üstün olduğuna kanaat ettim. Her iki markayı da kullanan acemi aşçı da hiç tereddütsüz tavsiye edince neato'da karar kıldım. Eve gelip demo da yaptılar. Şu sıralar aşırı tüy döken kedimizin de sayesinde şimdi sabırsızlıkla siparişimin gelmesini bekliyorum.Stokta yokmuş,siparişler de gümrükte takılmış :( Bugün yarın ulaşacağını söylüyorlar bakalım..(Bu arada yine sizin tavsiyenizle kedimiz için Furminator aldım. Taradığımda çıkan tüylere inanamadım! İlgilenen olursa "zooplus" sitesinde gayet uygun fiyata buldum;) Neato gelip de kullanmaya başlayınca deneyimimi de paylaşırım inşallah.

    Sevgiler!
    feyza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi mi neatonuz? Benim roomba'nın şarjı bozuldu, yedek parçası da yok malum. Neato'ya tekrar o kadar para dökmeye değer mi, karar veremiyorum.

      Sil
    2. Destan gibi bir cevap yazmıştım ama nedense hepsi yok oldu :/ Kısaca tekrar edeyim öyleyse : Evet,neatom geldi ve 5 aydır kullanıyorum,çok mutluyum. Hatta adını 'nimet' koydum :D Artık ev süpürdükten sonra 2 gün bel ağrısı çekmiyorum. Çocuklardan ev süpürmelerini isterken sinir harbi yaşamıyorum. Evin hep temiz olduğunu blmenin rahatlığını yaşıyorum. Evi süpürmeliyim stresi yok. Neatodan sonra normal elektrik süpürgem emekliye ayrıldı,ancak 3-4 kez açmışımdır. Dolayısıyla evet bence verdiğim parayı fazlasıyla hakediyor. Açıkçası benim için de hiç de az para değil ama bana sağladığı kolaylık ve konfor paha biçilemez...
      Gelelim teknik konulara; bi kere emiş gücü çok iyi. Şöyle anlatayım,geçtiği halıların üzerinde iz kalıyor ;) Her çalışmadan sonra birçok toz kir topluyor,şaşırıyorum nereden buldu bunları diye :0 Toz haznesi gayet geniş. Filtresi çok kolay temizleniyor. Eşyalara neredeyse hiç çarpmadan manevra yapıyor,dokunsa bile çok nazik..İlk günlerde o çalışırken biz de oturup izliyorduk :)) Manevraları,hareketleri gayet başarılı.Mühendis eşimin ilk yorumu "bayaa zeki bi alet bu,tahminimden daha akıllı" oldu :) Beni rahatsız eden tek yanı arada bir halıların püsküllerinin fırçaya dolanıp uyarı vermesi. Bunun için de püskülleri halının altına kıvırdım.sürekli öyle duruyor.
      Valla aynı neato satıcısı gibi anlatmışım ama n'apayım gerçekten çok memnunum..Diyorum ya nimet benim için ;) Umarım yardımcı olabilmişimdir..
      Sevgiler!

      Sil
    3. Leyla hanım kaça aldınız ,nereden aldınız.

      Sil
    4. Ayy,ben de gerildim şimdi sevgili çokbilmiş! İnşallah sen de benim kadar memnun kalırsın:)
      Melek hanım internetten 'hepsirobot' diye aratırsanız sitesine ulaşabilirsiniz. Ben Ankarada yaşıyorum. Telefonla arayıp evimde demo istemiştim. Mümkünse siz de isteyin. Hem yakından görmüş olursunuz hem de daha iyi karar verebilirsiniz. Bizim ev genişçe ve çok eşya yok. O yüzden alet gayet rahat ve başarılı çalışıyor. Ama dar alanlarda,çok eşyalı evlerde aynı sonucu vermeyebilir belki. Sonuçta iyi bir beyaz eşya parası kadar para vereceksiniz. Kendi evinizde deneyerek almanızı tavsiye ederim naçizane.
      Sevgilerimle..

      Sil
    5. Bu arada biraz zaman geçer ,çokbilmiş de robotu alır,onun tavsiyesini de alırım:) zira ben bu elektroniklerden hicbir şey anlamıyorum.

      Sil
  45. Ben de almayı düşünüyorum ama neato mu scooba mı
    bu makinanın son modeli.halıları temizlemedgini yazmış
    Çokbilmis,sadece parkelerdeki kirliliği mi alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben neden bulamıyorum neatoyu,hep başka robotlar var.
      Ayrıca fiyatlarını yazabilir misiniz

      Sil
    2. Neato ve scooba farklı markalar ve farklı işleve sahip makineler. Scooba ırobot firmasının yer silme robotu. Neato başka bir marka ve çeşitli modellerde süpürme robotları var. Irobotun da neato gibi süpürme robotu da var. Adı roomba ama artık Türkiyede satılmıyor. Irobot satan firma şimdi neato satıyor artık.

      Sil
  46. İnternette birçok neato modeli var.siz hangisini aldınız(leyla hanım ve çok bilmiş) ,ben bu işlerden anlamıyorum ,turkiyede satılan bir sitesi var mı,dağ başında bir yerde oturuyorum gidip bakma imkanım da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki botvac 85. Aslında botvac 70'le arasında sadece iki fark var demişti satıcısı. Biri filtresi biri de fırçası. Diğer herşeysi aynıymış.Hatta isterseniz botvac70 alıp daha sonra yedek parça olarak 85'in filtre ve fırçasını alırsanız tamamen aynı olur demişti. Az önce sitelerine baktım,yeni bir modeli daha çıkmış,wifi ile kumanda ediliyormuş vs. Çok iyi incelemedim ama bence çok da elzem değil..Zaten satıcı firma bayağı bi yavaş çalışıyor. Onun Türkiyede satışa sunulması aylar sürer herhalde..

      Sil
  47. Yaaaa bende istiyorum bel ve boyun fıtığım var çok bilmş ve leyla hanım lütfen çekim gücü kaç walt yazarmısınız rica etsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarjlı el süpürgesi kadar temizliyor diyeyim.

      Sil
  48. Merhabalar çokbilmiş, ırobot roombayı ilk sizden duymuştum ve o günden beri alma niyetindeyim, doğum sonrası çalışmaya başlayınca da işleri daha kısa sürede halletmek için alma kararı aldım, şimdi siteyi tekrar inceledim ve neatoyu gördüm, Bi sorayım dedim, nedir ne yapmak gerekir ne almalıyım almalı mıyım hakikaten memnun musunuz, verdiğimiz paraya değiyor mu? Yorumunuzu merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats