27 Ağustos 2012 Pazartesi

Giysiler Bavula Nasıl Yerleştirilir?



Sık seyahat ederim ve her seferinde bavulumun içine en fazla sayıda giysiyi, en az kırışacak şekilde yerleştirmeye çalışırım :) 

Bunun için herkesin bildiği gibi tüm kıyafetlerimi tek tek kıvararak, rulo yapmak suretiyle bavuluma yerleştirirdim ama bir gün youtube'da dolaşırken farklı bir bavul hazırlama yöntemi gördüm ve en son yolculuğumuzda bu yöntemi denedim. Kesinlikle çok başarılı...

Yukarıdaki bavulda bir haftalık Moskova seyahati için hazıladığım kıyafetlerin tuttuğu alan görülüyor. Ağustos ayında Moskova'da hava 22 derece ve yağmurlu görünüyordu. Bu nedenle hem kısa kollu, hem uzun kollu giyecekler, hem kısa hem de uzun pantolonlar ile yazlık hırka ve yağmurluk da aldım yanıma. Tüm bu saydığım giysiler, yukarıdaki giysi topunu oluşturdu. Giysilerin içinde durduğu bavulun boyutu ise kabin boyu, yani bu bavulu istesem yanımda kabine alabilirdim.

İşte giysi topum yandan bu şekilde görünüyordu.

Kızımın giysilerini de aynı şekilde paketledim. İkimizin giysileri tek bir kabin boy bagaja sığdı. Ayrıca 24 saati bu şekilde geçiren giysilerimizde tek bir kırışık bile yoktu. İşte bunlar da kızımın giysi topunun resimleri:


Üstten görünüş

Yandan görünüş

Dönerken, giysilerimiz nasıl olsa kirli, uğraşmaya değmez diye düşünerek eski yöntemle hazırladığım bavul ağzına kadar tıka basa doldu, zor kapandı. Oysa en baştaki resimde de görüldüğü gibi bu şekilde toplayınca bavulda bir hayli yer artmıştı:


Giysileri bu şekilde katlamanın tek dezavantajı: Giysi topunun arasından herhangi bir giysiyi alabilmeniz imkansız. Bunun için tüm topu bozmanız gerekiyor. Ama bizim gibi evden çıkıp doğrudan otele gidecekseniz ve benim gibi yanınızda sürekli yedek kıyafet bulundurma alışkanlığınız varsa, bu şekilde giysi katlayarak bavul yapma yöntemini denemenizi tavsiye ederim:

 


Güncelleme: Yazımdan sonra bu yöntemini uygulayan bir annenin kullanmama izin verdiği bavul resmini de ekliyorum, kendisine tekrar teşekkür ederek:

Bavulun içinde 1 yaşındaki bebeğinin 15, eşinin ve kendisinin ise 5'er takım kıyafeti varmış. Ve ayrıca etrafta da ıvır zıvır için yer kalmış.

"Valize nasıl sığacağız derken şimdi boş yer bile kaldı." dedi kendisi :)

20 yorum:

  1. süper bir yöntem.paylaştığın için teşekkürler.bende bu yöntemi denicem bi dahaki sefere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU yöntemi ilk gösterdiğimde eşim komik buldu ama deneyince ne kadar işe yaradığını gördü. Bundan sonra hep böyle yapacağım bavullarımı. Deneyince sizde aradaki farkı görürsünüz.

      Sil
  2. waw :)
    bizim tatiller genelde durup devam etmeli oldugundan zor olur belki ama is gezileri icin kesinlikle deneyecegim. Sigmiyorlar o emek emek utuledigim gomlekler kiris burus oluyor. Kirismiyor mu gercekten Cok bilmis? vay hemen denemeliyim :) cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş gezisi için garanti veremeyeceğim. Ben yanıma hep spor kıyafetler almıştım doğal olarak. Ama dizüstü hırkam da, uzun kollu tişörtlerim ve pantalonlarım da kırışıksız çıktılar bavuldan.

      Hatta biz İstanbul'da 2 gece konakladık bu tatilden sonra. Orada kıyafetleri yıkayıp ütülemeden bu şekilde paketledim, kurur kurumaz. Eve geldiğimizde ütüye çok da gerek kalmamıştı. Ütüye alternatif olarak da denenebilir belki bu katlama yöntemi :))

      İş kıyafetleri için de şu amcanın yöntemi bana çok mantıklı geldi, henüz denemedim ama aklımda. Belki benden önce sen denersin?

      http://www.youtube.com/watch?v=VDGWW7_O2sI

      Sil
  3. Tam da seyahat ütüsü aldıktan sonra bu yöntemi görmemeliydim :)Çok iyi bir fikir, bu yöntemi bir erkeğin bulmasına hiç şaşırmadım.Teşekkürler aklımda olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer seyahat ütüsü alacak kadar kırışıklık konusunda hassassanız, bu yöntem de sizi tatmin etmeyebilir :) Ama yarı ayrıya yer kazandırdığına kefilim.

      Sil
  4. çok güzel bir yöntem ben de hep sıkılırım valiz hazırlarken sığmadığı için bıraktığım çok şey olmuştu.faydalı bilginiz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günlerde bavul hazırlamanız dileklerimle :)

      Sil
  5. süpeeer, çok mantıklı hani boş yer kalmıyor kıyafetler arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni gibi "oyun" oynamayı seven yetişkinler için de ayrıca çok keyifli :)

      Sil
  6. Çok süper bir yöntem, yazınızı okuduktan sonra geçen hafta denedim. Gerçekten de yerden çok kazanç sağlıyor, ayrıca fazla da kırışmadı.

    Tekrar çok teşekkürler,

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Ben resimlere bakiyorum ama nasil katladiginizi anlamadim. Birazcik aciklayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının en altında bir video var. Orada ayrıntılı olarak gösteriyor anlatan kişi (ingilizce anlatıyor ama hareketlerden anlaşılıyor zaten).
      Videoyu izledikten sonra eğer aklınıza takılan bir şey olursa, seve seve cevaplarım.

      Sil
  8. bu defa bu yöntemle çantamı hazırlayacağım çokbilmiş, çok heyecanlıyım :)

    YanıtlaSil
  9. harika oldu :) her gören bayıldı ve o kadar giysiyi nasıl bir sırt çantasıyla kabinde götürdüğüme inanamadılar :) süpersin çokçokbilmişcim :)

    YanıtlaSil
  10. Ben denedim ve gerçekten işe yaradığını gördüm. Harika bir çözüm tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Harika :D çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats