1 Eylül 2012 Cumartesi

Çocuk, Otel Odasında Yalnız Bırakılabilir Mi?


Yukarıdaki resimde ana ekranını gördüğünüz program ile ben bebeğimi pek çok kez uyurken bırakıp çıktım ve hiçbir sorun yaşamadım. Kendi tecrübeme dayanarak tavsiye ederim.

Tatil köylerine gittiğimizde yabancı anneleri görür, özenirdim. Sabahları yanlarında çocukları ile gördüğüm kadınlar, akşamları süslenmiş püslenmiş ellerinde bir bebek telsizi ile tatil köyünde dolaşıyor olurlardı. O kadar uzun mesafe çeken bebek telsizi var mı gerçekten bilmiyorum. Ama eşim ayfon (I-phone) aldıktan ve bu programı keşfettikten sonra, ben de onlar gibi bebeğimi odada bırakıp otelin diskosunda dans edip, eşimle baş başa yemek yiyip, kumsalda yıldızları seyretmenin keyfine varmıştım.

Programın adı: Baby Monitor & Alarm 2.0
Programın adresi: http://babymonitoralarm.info/

İlk önce evde denedik, işe yaradığına kanaat getirince de kızım 21 aylıkken gittiğimiz tatilimizde kullandık: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/06/yuruyebilen-bebekle-yaz-tatili-rahat.html

O yazımdan sonra Meraklı Cüce'nin Annesi de bu programı kullandı, memnun kaldı ve tatil dönüşü, programın nasıl kullanılacağına dair ayrıntılı bir yazı yazdı: http://www.teknolojikanne.com/cebinizdeki-bebek-bakicisi/

Biz aslında hala kullanıyoruz. Mesela arkadaşımızın dubleks evinin üst katında kızım öğlen uykusu uyurken, biz de bahçede mangal yapıyorken, telefonu kızın başına koymak en rahatlatıcı yöntem oluyor. Önceleri yanımda bebek telsizi taşımak ve priz bulmak zorunda kalırdım. Bebeğinizi uzun süre yalnız bırakmak istemiyorsanız bile bu programı normal bebek telsizi gibi de kullanabilirsiniz. Mesela bebeğiniz evde uyurken ekmek almaya veya üst komşuya gidebilirsiniz. Kısacası, ayfonun bu programı ile hareket alanı kazanmış oluyorsunuz.

Özetle, bu programı pek çok defa kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Programın sorunsuz çalıştığına kefilim :)

Programın çalışma prensibini kısaca açıklamak gerekirse:

Önce bebeğinizi uyutuyorsunuz. Sonra ayfonunuzu sessiz moduna getirip, bu programı etkinleştiriyor ve size sunduğu süre içerisinde odadan ayrılıyorsunuz. Bebek uyandığında, ya hareket ederek ya da konuşarak ses çıkaracaktır. Program sesi algıladığı anda hafızasına kaydetmiş olduğunuz diğer bir telefonu arıyor (bu telefon, herhangi bir telefon olabilir). Siz hem bebeğinizin ne yaptığını duyabiliyorsunuz, hem de gerekirse bebeğinizle konuşarak sakinleştirebiliyorsunuz. Hatta eğer aradığı telefon da bir ayfon ise görüntülü iletişim de kurulabiliyormuş. Onu denemedim, nasıl çalıştığını bilemiyorum. Ama sonuç olarak normal bebek telsizinin sınırının dışında, gönlünüzün istediği kadar uzağa gidebilirsiniz. Telefonunuz çektiği sürece bebeğinize ulaşabileceksiniz demektir.



Ayrıca ayfon size bebeğin kaç dakika sessiz uyuduğunu, kaç saniye ses çıkardığını da kaydediyor:




Biz kullanmadık ama küçük bebekler için anne kendi sesini de kaydedebiliyor. Kendi sesi ile ninni ya da masal kaydedebiliyor ve kendisi yanına gitmeden bebeğe bu ninniyi dinletebiliyor:


Kısaca şu özellikleri kullanabiliyorsunuz:


6 yorum:

  1. Super bir uygulama, tesekkurler! Gecende biz de bebisi otel odasina kitleyip ciktik ilk kez, ama otelin baby listening servisini kullanmistik. Simdi bu uygulamayi calistiracagim, ise yararsa bundan sonra monitor valizde yer kaplamayacak :)

    YanıtlaSil
  2. ya işte bizim zamanımızda yoktu böyle uygulamalar, kızı bebek arabasında uyutup heryere yanımızda taşırdık. Teknolojiyi seviyorum, o da beni sevsin isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarını otel odalarında bırakan ebeveynler çok da kınanıyorlar aslında ama kimse olumsuz eleştiri yazmaya cesaret edemedi sanırım :)

      Sil
  3. Ben bebek ve cep telefonunun yakınlığı kısmına takıldım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam çok da fazla takılmazdım :)
      Öncelikle bunu bir yılda en fazla 5-10 kez yapacaksınız. Ayrıca zaten otelde konaklarken muhtemelen cep telefonlarınız da sizinle aynı odada ve muhtemelen en az biri açık konumda olacak. Ayrıca cep telefonlarınızın çektiği bir odadaysanız zaten yakınlarda bir yerlerde baz istasyonu var demektir.
      Bebeğinizin saçını saç kurutma makinesi ile kurutuyorsanız, ciddi miktarda radyasyona maruz bırakıyorsunuz demektir. Ayrıca muhtemelen kaldığınız otel odasında kablosuz internet bağlantısı (wi-fi) vardır. Radyasyondan kaçış yok anlayacağınız. Minimumda tutmaya çalışmakla yetiniyoruz sadece.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats