10 Ekim 2013 Perşembe

El ve Ayaklar İçin Yoğun Nemlendirme Nasıl Yapılır?





El ve ayaklarınız için kullanmak üzere şu yağlardan birini veya birkaçının karışımını evin değişik yerlerinde bulundurmalısınız (Küvet yanında, mutfak ve banyo lavabosu yanında, yatak odasında vs.):
Zeytinyağı
Vitamin E Yağı
Badem Yağı
Ayçiçek Yağı
  1. Bir kaba ılık su doldurup ellerinizi/ayaklarınızı içine sokun. Tırnak etleriniz yumuşayıncaya kadar suda tutmaya devam edin. Ortalama 15 ila 30 dakika arasında sürecektir. Eğer kendinize ayıracağınız 30 dakikanız varsa, bu süreyi sonuna kadar kullanın :) Ilık suyun içine saç veya vücut şampuanı dökerek el ve/veya ayaklarınıza köpük banyosu da yaptırabilirsiniz :)
  2. Seçtiğiniz yağı veya yağ karışımını bir tavada veya mikrodalga fırında ılıklaştırın. Çok sıcak olmasın ki cildinizi yakmasın. Yağı ısıtmak hem yağın içindeki asiti uçurur hem de sıcak yağı cilt daha kolay emer. Örneğin zeytinyağını koyduğunuz tavanın içine bir dilim ekmek koyun. Ekmeğin rengi döndüğünde tavanın altını kapatabilirsiniz.
  3. El ve/veya ayaklarınızı ılık yağın içine batırın ve yağ soğuyuncaya kadar bekleyin.
  4. Yağı parmaklarınıza, ellerinize/ayaklarınıza, tırnak ve tırnak etlerinize masaj yaparak yedirin.
  5. Fazla yağı kuru bir havluyla alın ya da ellerinizi akan suda yıkayın.
  6. Nemlenmiş el ve ayaklarınızın keyfini çıkarın :)
Üzerinde değişiklikler yapılmış çeviridir. Orijinal metin için bkz.:  http://www.flylady.net/d/br/author/dana/

10 yorum:

  1. tekrar merhaba;

    yazılarınızı o kadar takip eder oldum ki...normalde blogger aracılıyla takip ettiğm bloglar olmasına rağömen sizinkini aklaıma geldikçe adres çubuğuna yazarak takip ettiğimi farkettim uzun süre önce. birçok öneriniz de hayatımı kurtardı. en önemlisi koltukaltlarımda roll-on yerine karbonat kullanıyor olmam son altı aydır ve mecburiyet halinde roll-on kullandıgımda çok rahatsız oluyorum.
    sizden bir ricam olacak. 27 aylık bir kızım var .devlet okulu ve özel okul ikilemi arasında kalmış durumdayım.ve ikinci çocuk şart mı - tek çocuklu olmanın artıları eksileri nelerdir? bu iki konuda sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.sonrasında takipçilerinizin de yorumları çok değerli olabiliyor zaman zaman. bu iki konuda bir post hazırlarsanız çok mmenun olurum ve en az benim kadar bu konuya ilgi duyan çok sayıda takipçiniz olduğuna da eminim.sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilginiz için. İşinize yarayan şeyler bulmanıza da çok sevindim.

      Ama talep ettiniz konularda yazmak benim için çok zor. İsterseniz kısaca cevap vereyim şimdilik, sonra biraz düşüneyim nasıl bir şekilde yazabilirim bunları diye.

      Ben kızımı okula göndermek istemiyorum, okulsuz eğitim yöntemi ile eğitmek istiyorum. Ama eğer çevre baskısından dolayı okula göndermek zorunda kalırsam kesblikle devlet okuluna gönderirim. Ben hiç özel okulda okumadım. Kreşten üniversiteye kadar hep devlet okullarına gittim, özel okulda okuyanlardan eksiğim değil fazlam olduğunu düşünüyorum. Ayrıca özel okullarda bazı ahlaki değerleri vermek de zorlaşıyor. Misal ben kızımın para ile elde edilebilen nesnelere değer vermesini istemiyorum ama özel okula gönderirsem öncelikle kendimle çelişmiş olurum. Ayrıca öğretmen arkadaşlarım da KPSS sınavını kazanamayan ya da emekli olan öğretmenlerin çok cüzi miktarda maaşlarla özel okullardan kerhen çalıştıklarını, en iyi öğretmenlerin yine devlet okullarında olduklarını söylüyorlar. Ayrıca zaten şu anda küçük bir kasabada yaşıyorum ve bulunduğum bölgede özel okul yok :)

      Ben tek çocuğum. O nedenle kardeşlik duygusunu bilmiyorum. Tek çocuk olmanın çok artısı var elbette. Ailenşn tüm maddi ve manevi desteği arkanızda oluyor bir kere. O nedenle eğer anne baba istemiyorsa ya da madden veya manen istekli değilse tek çocukta kalmanın zararlı olduğunu düşünmüyorum. Ama ben kişisel olarak 3 çocuğum olsun istiyorum. Eşim 3 kardeş, annem 3 kardeş... Kardeşliğin çok farklı bir duygu olduğunu görüyorum. Kızım da bu duyguyu tatsın istiyorum. Ben de kendi ailemde tadamadığım geniş aile duygusunu ve gürültülü bir evde yaşama halini tatmak istiyorum.

      Biraz daha düşüneyim ben bu konularda izninizle :)

      Sil
  2. Evet şimdi anımsadım okulsuz eğitimle ilgili uzunca bir postunuz vardı. Okumuştum. Tamam teşekkür ederim. Fikirleriniz için de sağolun. Yine de birşeyler eklemek isterseniz diye de takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden önce doğum yapmış arkadaşlarımdan arka arkaya okul eleştirileri geliyor. Bu konuda ister istemez yazmak zorund akalacağım sanırım. Arkadaşlarımın çocuklarının başlarına gelenlerden çok etkilendim...

      Sil
  3. ilgili takipcilerinizdendim ama yogunluktan kacirdim. bir baska blog fikrinizmi vardi yoksa benmi yanlis hatirliorum?
    birde emziren anneler grubundan ayrildiniz sanirim, yazdiginiz baska bir yer varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of evet, başka bir blog açtım. Ama sürdüremedim :) Benim gibi ayda bir yazı yazan biri için, her gün yazmak imkansızmış, onu anladım :) Fotoğraf ağırlıklı bir blog olsun istemiştim. Sürdüremeyince instagram hesabı açıp, oraya fotoğraf yüklemeye başladım, daha kolay geldi. Gerçi bu ara hiçbir tür dijital ortama giremiyorum ama ara versem de devam ederim oraya sanırım. Eğer takip etmek isterseniz "cokbilmis2010" diye aratabilirsiniz. Daha çok evokulu gelişimimize ilişkin ve insanları büyük şehirden kaçmaya kışkırtıcı fotoğraflar paylaşıyorum :)

      Emziren annelerden de ayrıldım. Dijital ortama ayıracak fazla vaktim yok. Birinden birini seçmek zorunda kalıyorum. Hepsini yapayım deyince, gerçek hayata zaman kalmıyor :) Yazdığım başka bir yer de yok şimdilik. Blogda yazıyorum sadece. Kendi çöplüğümde ötmek işime geliyor. Yoksa her kafadan bir ses çıkıyor, durup dururken suçlayıcı, kavgacı ifadeler filan duyup, hiç tanımadığım insanlar nedeniyle moralimi bozmak istemiyorum.

      Sil
  4. Nemlendirici olarak bu aralar favorim Bionem ürünleri. Oldukça memnunum özellikle vücut bakımı için cldiniz kuru ise orkide çiçeği özü olan form bir harika.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada söylemeden de edemeyeceğim Bionem in yüz ve vücut için her cilt tipine yöneik ürünleri marketlerde mevcut..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats