10 Mayıs 2014 Cumartesi

Çocukla Birlikte Yapılabilecek Kurabiye Tarifi - Tarçınlı Kurabiye


Kurabiyenin içinde şeker olduğundan 1 yaşından sonra ve hatta olabildiğince geç bir yaşta şeker yemeye başladıktan sonra hem el göz koordinasyonu, hem matematik dersi için ölçü becerileri, hem çocukla birlikte eğlenceli zaman geçirmek, hem de çocuğun "Ben yaptım" diye sunabileceği bir şey ortaya çıkarıp özgüvenini geliştirmesi ve sevdiklerine hediye götürerek paylaşmayı öğrenmesi açısından bu pratik ve un kurabiyesi tatındaki lezzetli kurabiyeyi öneriyorum.

İçindekiler: (Her zamanki gibi göz kararı yapıtım ben ama havalı olsun diye ölçülü yazıyorum)
  • Tereyağı ................... 100 gr (50 gr tereyağı, 50 gr zeytinyağı da olabilir)
  • Şeker ........................ 1/2 su bardağı
  • Yumurta .................... 1 adet
  • Tarçın ........................ 1 tatlı kaşığı
  • Vanilya ...................... 1/2 tatlı kaşığı (Ben evde yaptığımız sıvı vanilyadan kullandım ama 1/2 paket toz vanilya özütü de olabilir)
  • Karbonat ................... 1 çay kaşığı (Paket kullanıyorsanız 1/2 paket kabartma tozu adı altında karbonat da olabilir)
  • Un ........................... 2 su bardağı (Ben sarı un kullanıyorum. Hamur oyun hamuru kıvamına gelip, elinize yapışmayacak hal alıncaya kadar un ekleyebilirsiniz)

Üstüne serpmek için:
  • Pudra şekeri ............... 1 tatlı kaşığı
  • Tarçın ......................... 1 çay kaşığı

Tarif:
  • Şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tarçını ve vanilyayı ekleyin.
  • Unu eleyip içine kabartma tozu ekleyerek karıştırın.
  • Sıvı karışımın içine unu yavaş yavaş, yedire yedire ekleyin.
  • Hamuru açıp istediğiniz şekilde kurabiyeler yapın. Biz, kızımın hamur kalıplarını kullandık.
Kontes'in eli değince daha "leziz" oluyormuş kurabiyeler :)

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
Kurabiyelerimiz çiğken

  • Kurabiyeler sıcakken tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayın.
Piştikten sonra, dumanı üstünde


Afiyet olsun!

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben hiç kurabiye yapmadım. Diğer yiyecekleri denedim ama nedense kurabiyeye çok yağ konuluyor diye yapmak içimden gelmedi. Tarifinizi kaydettim. İnşallah yaparım. Sevgiler size. Anneler gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kek, kurabiye pek sevmem ama çocuk büyüdükçe şekerli gıda ihtiyacı oluyor. Paketli ürün almaktansa, evde yapmayı tercih ediyorum. Ki ilginçtir evde kek, kurabiye olunca çocuğun yiyesi de gelmiyor :)
      Sizin de anneler gününüz kutlu olsun.

      Sil
  2. Merhaba, ellerinize sağlık, ne güzel yazmışsınız gene:)
    Annemden öğrendiğim bir şeyi ekleyeyim. Şekeri çok az koyup, piştikten sonra sıcakken bir çay kaşığı pekmezi kurabiyenin üzerine dökebilirsiniz. Ortalarını hafif çukur yaparsanız, sağa sola da bulaşmıyor ve sıcak kurabiye hemen pekmezi emiyor. Böylece hem tatlanmış oluyor, hem de şu "pekmez yüksek ısıda zararlı oluyor" iddası bypass edilmiş oluyor.
    Sevgiler,


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo harika bir bilgi, çok teşekkür ederim, annenizin ellerinden öperim.

      Sil
  3. sevgili çok bilmiş, ikinci hamileliğini ancak tebrik edebiliyorum. uzun sağlıklı ömrü olsun fındıkların. kurabiye tarifin harika bende benzer şekilde bişeyler yapıyordum benim minnoşla yoğurmak pişirmek onlar için daha keyifli yeme kısmı pek önemsiz :D
    bu arada kontes hanımı kreşemi yolladın, ev okulu planlıyordun sakıncası yoksa nasıl oldu süreci paylaşırmısın. zorlandınızmı ?
    sağlıklı doğumlar ve sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene 7 ay kadar gitti kreşe Kontes. İlk 1-2 ay kreşin girişinde oturdum, sonrasında sorun yaşamadık ama deniz mevsimi başlayınca kreşe gitmek istemedi haliyle. Bu sene kreşe yazdırmadım ama geçen sene gittiği kreş bize aylık programını gönderiyor. Kontese okuyorum programı.Kıyafet partisi, itfaiye ziyareti, fidan dikimi, turşu yapımı filan gibi bir etkinliği beğenirse etkinliğe katılıyor. Ya da benim temizlik günlerimde veya ben hastayken ve dolayısıyla onunla ilgilenemiyorken evde durmak istemezse kreşe gitmek istiyor. Bu şekilde günlük ödeme yaparak yolluyorum.
      Tamamen kendi isteği ile olduğundan herhangi bir zorluk yaşamıyoruz. Sürekli gitmeyi ise kesinlikle istemiyor, ben de göndermek istemiyorum zaten.

      Sil
  4. Merhaba cokbilmis 2haftadir blogunuzu takip ediyorum yeni anne olan benim icin, tecrubeleriniz oldukca onemli. Bebegim henuz 7 aylik ama simdiden kres dahil herseyi dusunmeye basladim. Oglumu kese zorla ya da yari gonullu olarak gondermek istemiyorum, ancak kreslerin de bu sekilde kimi zaman gelmemesini kabul edebilecegini sanmiyordum. Bunu nasil sagladiniz? Bir onceki donemde surekli mi gitti, gitmek istemediginde ne yaptiniz vs. Paylasirsaniz memnun olurum. Takipteyiim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreş konusunda deneyimimizi yazayım bari bir yazıda. Ama size kısaca anlatayım: Kızım 6 ay kadar devam etti. Sonrasında istediği zaman günlük ücret ödeyerek gelmesini kabul ettiler. şimdi taşındık. Yeni geldiğimiz yerdeki kreş, aylık ücreti ödemek kaydıyla istediği saatte girip çıkabileceğini söyledi. Kreşte 4 ayrı kurs var, sadece kurslara gidiyor ve etkinliklere katılıyor Kontes.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats