23 Şubat 2012 Perşembe

Şubat'ın 3. Haftası Pazarda Neler Var? Pırasa Kavurma


Sebze ve meyve alışverişimi yıllardır pazardan yaparım. Perşembeleri semt pazarımız var. Cumartesi günü de organik pazara giderim vakit buldukça. Havalar soğuduğunda ise eve sipariş veririm. Pazardan aldığım/Eve sipariş ettiğim sebze ve meyveler de o hafta evimizde neler pişeceğini gösterir :)


Bakalım bu hafta pazarda neler vardı:

  1. Brokoli
  2. Kırmızı Pancar
  3. Pırasa
  4. Bebek Havuç
  5. Yeşil/Sarı/Kırmızı Mercimek
  6. Kırmızı elma (tatlı)
  7. Nar
  8. Portakal
  9. Muz
  10. Dil Peyniri
  11. Lor Peyniri


Demek ki evimizde bu hafta ne pişecekmiş?! :)

  1. Mercimek Çorbası: Kırmızı ve sarı mercimek bir arada pişince sanki daha mı lezzetli oluyor, bana mı öyle geliyor?
  2. Kıymalı Bezelye Yemeği
  3. Pırasa Kavurma: Tavaya yağ döküp ince dilimlenmiş pırasaları kavurun. Çok da açsanız, üzerine yumurta da kırabilirsiniz. Salçasız yemek yiyemeyenlerdenseniz, salça da ekleyebilirsiniz.
  4. Pancar Turşusu: Tuzsuz yapıyorum. Kızım bayılıyor. Salatalara eklenebilir. Ya da haşlanmış pancar ezilip, yoğurt ile karıştırılarak "kırmızı yoğurt" yapılabilir.
  5. Buharda Brokoli: Etin yanında süper gider. Zeytinyağı ve limon ile salata niyetine yenebilir. Üzerine az zeytinyağı ve tuz eklenip yoğurt da dökülürse ciddi ciddi bir ana yemek olarak da yenebilir.
  6. Naneli, domatesli makarna: Suyunu çektirerek pişiriyorum. Pişerken içine beyaz peynir atıyorum. Piştiğinde peynir eriyip, makarnaya karışmış oluyor. Sarımsak da ekliyorum.
  7. Havuç ve turp salatası
  8. Nar: Kızım bu ara avuç avuç nar yiyor. 
Yoğun bir dönemdeyim. Eşim de hafta içi evde yok. En kısa sürede pişecek yemekler pişiyor bu ara bizim evde...


9 yorum:

  1. Geçenlerde karnıbaharı tavada kavurdum. Belki benim dışımda herkes bu tarifi biliyordur ama belki de bilmiyordur :)) tereyağını biraz erittikten sonra çiçek yağını koyuyorsunuz böylece hem tereyağ kokusunu almış hem de çabuk yanmasını engellemiş oluyorsunuz. çiçek yağından sonra karnıbaharları tavaya koyup altını orta-hararetli açıp arada çevire çevire pişiriyorsunuz çok lezzetli oluyor. yağa tuz koymayı da unutmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen aklına gelen fikir o kadar basit oluyor ki herkesin aklına gelebilir sanıyorsun ama basit olan her zaman akıl edilmesi en zor olan oluyor :)

      Sil
  2. Brokoliyi azıcık haşlayıp ısıya dayanıklı kaba aktarıyor, üzerine graten sosla kaplayarak fırına veriyorum. Ev halkının bünyesi ancak o şekilde kabul ediyor güzelim çiçeği :) Bana kalsa çiğ çiğ bile yerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de karnıbahar graten hastasıyımdır. Ama beşamel sos yapmaya bile üşeniyorum ya ben :( Offf, ben niye bu kadar tembelim ya?

      Sil
  3. Çok sıkışırsam kutu krema koyuyorum ama sağlıksız tabii, hemen hemen bütün güzel şeyler gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı ile sarı mercimek birlikte pişince bana da daha lezzetli geliyor sanki. Böyle düşünen tek ben değilmişim :)

    Brokoliyi buharda haşlanmış ya da fırında az zeytinyağı ve baharata bulayıp kızartıyorum.

    Karnıbaharın her türlüsünü severim ama geçen gün karnıbahar mantısı yaptım, güzel oldu. Karnıbaharları haşladım, üstüne kıyma kavurdum döktüm. Son olarak sarımsaklı yoğurt koyup yine üzerine kırmızı biber tereyağ sos ve nane serptim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek fırında brokoli ha? Çok basit bir tarif. Tam bana göre :) Hemen denemeliyim.

      Sil
  5. Yarın bende karnıbahar graten yapacağım inşallah güzel olur pek üşengeç değilimdir yemek konusunda keşfettiklerimi hemen yapmaya çalışırım.Siz fikir verin heheh ben yaparım.

    YanıtlaSil
  6. pırasanın faydaları çok http://sifalibitki.biz/pirasa.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats