9 Nisan 2012 Pazartesi

Çoraplarınız Çamaşır Makinesinde Kayıp Mı Oluyor?


Yalnız değilsiniz :) Benim önerim: Çamaşır yıkama ve koruma filesi kullanmak.

Ürün özelliklerini kısaca anlatayım: File şeklinde delikli ve polyesterden, yani sert ve deforme olmayan plastik ipten üretilmiş, ağzı büzülerek ya da fermuarla kapatılıyor ki böylece çamaşırların içinden düşmesi önlenmiş oluyor, fermuarlı olanların ayrıca koruma şeridi var ki böylece fermuarın makinedeki diğer çamaşırlara zarar vermesi engellenmiş oluyor.

Ürünü her yerde bulmak mümkün. Ben en son Tschibo'dan aldım.



Şu nedenlerden dolayı bu fileleri kullanıyorum:
  1. Çamaşır ve kurutma makinesinde çorapların kaybolmasını engelliyor.
  2. Hassas çamaşırların zarar görmesini ve yıpranmasını, aşınmasını engelliyor (baskılı tişört, ayakkabı ya da dantelli sütyen vb). Özellikle külotlu çorapları elde yıkamaya üşenenler için tavsiye derim :)
  3. Çamaşırları benden başka biri yıkayacaksa, onların iç çamaşırlarıma direkt temasını engelliyor (Onlar tiksinmediklerini söyleseler de ben bir başkasının iç çamaşırına dokunmak istemezdim şahsen.).
  4. Çorapları eşleştirme ve çamaşırları katlama konusunda zaman kazandırıyor.
  5. Kalabalık ailelerde çorapların birbirine karışmasını engelliyor.

Yatak odamızda 2 tane, çamaşır makinemizin yanında ise 1 tane file asılı. Yatak odasındaki filelerden birine iç çamaşırları, diğerine ise çorapları atıyorum. Çamaşır makinesinin yanındaki fileye ise kızımın çorapları atılıyor. Kızım büyüyünce odasına bir kirli sepeti ve bir de çorap filesi koyacağım ki kirlilerini atmayı öğrensin. Evimizde yatılı misafir varsa, bir tane de onlara file veriyorum.


Çorapların atıldığı filenin içerisinde bir de tenis topu var :) Zira kurutma sırasında filenin içerisindeki çoraplar sıkışıyorlar ve hafif nemli kalıyorlar. Tenis topu onları dağınık tutarak kurumalarını çabuklaştırıyor. 

Makineden çamaşırları boşaltırken fileyi olduğu gibi yatak odasına taşıyıp içindekileri hemen eşleştirip yerlerine yerleştiriyorum. 

Tüm çabalarınıza rağmen çoraplar kaybolmaya devam ediyorsa işte size eşlerini bekleyen bebek çorapları için harika bir fikir: Çorap Bekleme İstasyonu :)


Bir diğer fikrim de özellikle kış aylarında denenebilir. Waldorf yöntemini takip edenler için de harika bir deneme... Ayrıca eğer ben yaptıysam, herkes yapabilir :) Üç bebek çorabı, biraz pamuk ve bir de keçeli kaleme ihtiyacınız olacak: Bebek Çorabından Kardanadam







13 yorum:

  1. Guzel bir fikir hakikaten. Ama bizim coraplarin bir kismi da makinadan alip sepete koyduktan sonra oradan bir kara delige kaybolup gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Söylediğin doğru aslında. Millet kafayı buna yormuş: Statik elektirik nedeniyle en çok çoraplar sepetten düşerek kayboluyormuş. Bu nedenle çorapları sepetin ortasına yerleştirmeyi öneriyor İsviçreli bilim adamları :)

      Zaten yazımda da bu nedenle yatak odasına kadar fileden çıkarmadığımı söyledim. Çorapları fileden doğrudan yatağımın üstüne boşaltıp, orada dağıtımı gerçekleştiriyorum. Ayrıntılı bilgi yazmıyorum yazıda, ki okuyanlar "Kafayı yemiş bu arkadaş" diyerek uzaklaşmasınlar :)

      Sil
    2. :)hayırlı akşamlar

      Sil
  2. Demekki herkes bu sorunu yaşıyormuş :) her yıkandığında bir kaç çift kaybolurmu? ilginç bir durum :) ama önerinizi dikkate alıcam çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamaz olur mu? Hatta yabancı ülkelerde buna "yetim çorap fenomeni" diye isim bile takmışlar. Hadi bizim minik ailelerde neyse de 10 çocuklu ailelerdeki eşi kaybolan çorap sorunsalının boyutlarını düşünebiliyor musunuz? :))))

      Sil
  3. Aaa aklıma süper bişi geldi: Bir zamanlar ben de almıştım bu filelerden, hanım dönemlerimde :) Fakat ya file vardı, çoraplar yoktu, ya da çoraplar yıkanacağı zaman fileyi bulamıyordum. Dolayısıyla benim süper yeteneklerim sayesinde bu müthiş kombinasyon asla bir araya gelemedi. Geçenlerde oğlanın ıvır zıvır dolabından çıktı bu file. Bu gün de ilahi bir rastlantıyla yazını okudum. Diyorum ki ben bunu vantuzlu askıyla banyoya assam, içine de banyo oyuncaklarını atsam oğlanın, olmaz mı? Biraz kendi kendime mi konuştum nedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur olur, çok güzel olur :) Ben bir filemi de öyle kullanıyorum: Leke çıkarıcı sabunum var. O sabunla lekeleri çitileyip, sonra sabun kurusun diye çengele astığım filenin içine atıyorum. Hiçbir yere değmeden asıldığı yerde kuruyor. Oyuncaklar da aynı mantıkla kururlar.

      Sil
  4. Bu filelerden bendede var banyo dolabinin bir kosesinfe duruyor.Hic aklama gelmezfi bir filenin bu kadar cok amaca hizmet edebilecegi..Tuttum bu fikirleri :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fili tuttuğum yerden tarif ediyorum zaten :)

      Sil
  5. En basit çözümü bile öyle güzel anlatıp açıklıyorsun ki senden iyi bir öğretmen olur diyeceğim. Demedim ,iltifat sanıp utanıyorsun :).Ama şunu söylemek zorundayım,her yazında biraz daha fazla seviyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hislerimiz karşılıklı :)
      Ayrıca ben de ucundan kıyısından öğretmen sayılırım. Üniversitede ders veriyorum.

      Sil
  6. Leke çıkarıcı sabundan söz edebilir misin.öyle bir sabun mu var.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats