11 Haziran 2012 Pazartesi

Babalar Gününde Ne Hediye Alınır?



Biz ailecek özel günleri kutlamaya çevirmekten ve bu günlerde hediye almaktan hoşlanmayız. Ama mutlaka hediye almamızı gerektirecek bir durum varsa önceliği hayır kurumlarına bağış yapmaya veririz. 

Babalar Günü için bağış yapmanın anlamlı olacağı iki kurum tavsiyem var:

  1. Darüşşafaka: Babasız çocuklara 4. sınıftan lise son sınıfa kadar "parasız" eğitim veren ve bu şekilde eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kurum 150 senedir sadece bağışlarla ayakta duruyor. Siz de babanız adına, babasız bir çocuğun eğitimine destek olabilirsiniz. İnternet üzerinden (online) bağış yapma imkanınız da var: https://www.darussafaka.org/tr-TR/bagislarinizla-buyutun/Sayfalar/donation.aspx
  2. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı: Vakıf, 1979 yılından bu yana arkasında dağ gibi bir babası bulunmayan, korunmaya muhtaç çocuklara destek veriyor. İnternet üzerinden (online) bağış yapabilirsiniz: http://www.koruncuk.org/site/onlinebagis

Ama babanızın eline maddi bir hediye vermek istiyor olabilirsiniz. Mesela eşimin ilk babalar gününün çok özel olduğunu düşünüp hep hatırlanmasını istemiştim ve bu nedenle ona çok özel bir hediye hazırlamıştım. Kızımın doğumundan babalar gününe kadar geçen sürede, eşimle kızımın özel anlarına dair fotoğrafları kronolojik sıra içinde dizip fotoğrafların altına kızımın ağzından yorumlar yaptığım bir kitap hazırlamıştım. Eşim her nedense o kitabı pek sık okuyamıyor, gözleri filan mı doluyor acaba? :)

Tatillerimizi vs de bu şekilde kitaplaştırarak somut hale dönüştürüyorum. Kızım o kitapları incelemeyi çok seviyor. İlk defa kitap hazırlattığım siteden çok memnun kaldım ve başka bir site denemedim: http://www.fottom.com/

Kendim tasarlıyorum, şeklini şemalini kendim belirliyorum ve kullanılan malzemenin kalitesi de çok iyi: http://www.fottom.com/urunler/foto-kitap

Tavsiye ediyorum.

21 yorum:

  1. Sevgili ÇokBilmiş,Darüşşafaka artık annesiz çocuklara da kapılarını açıyor.
    Allah öksüz ve yetimleri gözetenlerden de,onları bizlere hatırlatan sizden de razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir niyet olduğunu biliyordum, ama kabul edildiğini bilmiyordum. Öğrendiğime sevindim :) Allah sizden de razı olsun.

      Sil
  2. Güzel fikir hiç aklıma gelmemişti doğrusu ,aklınla çok yaşa Çok Bilmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin :) Teşekkür ederim, hoşunuza gitmesine sevindim.

      Sil
  3. ben de böyle günlere ve zorlama hediyelere karşıyım. babamız ve kendimiz için ağaç da dikebiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zorlama hediye alamıyorum. Aslında sık sık hediyeler alan biriyim ama "Bilmem ne günü" filan dendi mi, bir türlü hediye bulamam. Doğumgünleri için de önceden bulduğum hediyeleri saklarım, yoksa o gün geldiğinde gene alacak bir şey bulamaz halde olurum kesin :)

      Sil
  4. buqüne kadar babalar gününde babama aldığım hediyelerin hiçbirini kullandığını görmedim.
    anneler gününde anneme aldığım hediyelerin hiçbirini kullandığını görmedim.
    eşime ilk yıldönümümüzde beyaz bir don-atlet takım almıştım. ne kadar romantik bir hediye değil mi? birkeresinde de kalın bir kazak almıştım - ki o zaman kendisi izmir'de görev yapmaktaydı. tamam, kıştı ve hava soğuktu ama Izmir len orası!!! tabii ki hiç giyemedi.
    hediye konusunda bu kadar yeteneksiz birinin hediye alması yasaklanmalı bence. ben en iyisi bundan sonra özel günlerde ağaç falan dikeyim:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Benim eşim, benim aldığım hiçbir şeyi beğenmez. Gelinliğimi bile kendisi diktirmişti, öyle söyleyeyim :) Ben de aynen senin nedenlerle hediye almakta çok zorlanırım. Zorda kalırsam kitap alırım, herkes de bilir benim kitap getireceğimi :))

      Sil
    2. hehe ben de hep kitap alırım. arkadaşlarımın çocuklarının doğumgününde bile, herkes oyuncak ve giysi yığar. bi ben kitap getirmiş olurum :) ben en çok ondan mutlu olacağım için aklıma başka bişey pek gelmiyor sanırım :)

      Sil
    3. Benim kıza anneannesi bir kucak dolası kiyafet almış. "Sana sürprizim var Kontes" deyip çıkarttı kıyafetleri. Bizimki şöyle bir baktı kıyafetlere "Ben tap (kitap) sürprizi istiyolum." dedi. Sana benzesin istiyordum, di mi? :)

      Sil
    4. yahu ne tatlı kontes o öyle! tap'mış :)))

      Sil
    5. ha bi de tabi çocuk kitaplarının şahane resimleri oluyor, hediye etmeden önce evire çevire bakması da çok zevkli :))

      Sil
  5. Özel günlerde bağış yapmaya çalışıyorum. 23 Nisan'da, bayramlarda TEGV'na, bazen de Unicef'e. Babalar Günü için hiç düşünmemiştim, iyi oldu bu yazı. Ben de genelde hand-made hediyeler hazırlarım, kendi yaptığımı pek de beğenirim ama bilmiyorum kocam kravat falan mı tercih ederdi acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde eşimin de benim de maaşlarımız dibine kadar harcanıyor. Yani ikimizden biri, diğerine hediye aldığında aslında para ortak hesaptan çıkmış gibi oluyor. E, adama kendi parasıyla niye kravat hediye deyim; kendine kendi parasıyla kravat almak isterse, gider alır zaten. Öyle değil mi ama? :)

      Sil
  6. hediye firlerini beğendim.bende eşime oğlumun resimlerinden oluşan bir takvim hazırlatıyorum, babalar günü için değil ama evlilik yıldönümümüzde vereceğim :) resimli kitap fikri de çok hoş ondan da yaotırmalıyım :) bu arada takibe geçiyorum :) emreylehayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla oğlunuz çok fotojenik, bu hediye onun da hoşuna gidecektir kesin :)

      Sil
  7. Ben de dünyagözün kampanyasından bahsetmek istiyorum. Haziran ayı boyunca babasını getiren herkese %20 indirim hediye ediliyor. Bonus hediye olarak düşünebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bu da iyiymiş. Göz ameliyatlarından sonra denize, havuza girmek yasak olduğundan yaz ayları boyunca göz ameliyatı olanların sayısı azalıyor. Ondandır o indirim :)

      Sil
  8. Bu da hiç aklıma gelmemişti .Ne iyi fikir.
    Bir de şu tam buğday olayına el atsak,kamu oyu oluşturacak bir şeyler başlatsak. Baksana bizim güzelim tam buğday unu ve ekşi mayamızla yaptığımız ekmekler ne allerji ne obezite ne intoleransa sebep olmadığını tam tersinine maruz kaldığımızı bile son on yılda duyar olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bizde Fransız ekmeğine (beyaz ekmek) geçtikten sonrasına ilşkin bir araştırma yok ama Uzak Doğulular'ın beyaz pirince geçtikten sonraki sorunlarıyla ilgili bir araştırma varmış. Bulursam paylaşırım.

      Sil
  9. tşk ederim çkbilmş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats