15 Mart 2011 Salı

Blogspot uzantılı sayfaları nasıl okuyabilirim?

Malum mahkeme kararı ile blogspot sayfaları erişime kapatıldı. Ben bir hukukçuyum ve bu konuda şikayet edenlere şunu söylemek isterim:
Hukuk genellikle halktaki gelişmeyi takip eder. Türkiye tarihinde, hukukun halkın gelişiminden önde gittiği tek dönem Atatürk döenmidir. O dönemde halk hukuku değil, hukuk halkı geliştirmiştir. Günümüzde ise ne yazık ki insanlarımızın hukuku gelişmeye zorlamasını beklemekteyiz.

Sonuç itibariyle ben de pekçok kişi gibi kendi blogspot sayfama giremiyordum. Yorumları okuyor ama cevap yazamıyordum. Yazılarımı yayınlayabiliyor ama anasayfamdan okuyamıyordum. Diğer blogspot sayfalarını google reader üzerinden takip ediyor ama onlara da yorum bırakamıyordum. Sonunda bugün sıkıldım ve ne yapabilirim diye araştırdım. Cevabı bulmam fazla sürmedi, ki pek de bilgisayar uzmanı sayılmam. İlk bulduğum sayfadan yararlandım ve sorunu çözdüm. Şimdi çözümümü buraya not almak istiyorum:

Sorun internet bağlantısındaki dns ayarlarından kaynaklanıyormuş. DNS ayarı nedir bilmiyorum ama sorunu çözmek için bilmek de gerekmiyormuş. Arama çubuğuna "blogspot dns" yazınca pekçok sayfa çıkıyor. Ben çözümü bu sayfada buldum. Benim ağ bağlantılarım farklıydı ama deneye yanıla söylemek istediğini buldum ve bende işe yaradı. Verdiği çözümü olduğu gibi aktarıyorum:

Hatırlatma: Bu ayarlar “Windows XP” için geçerlidir. Ayrıca tüm işlemleri yaptığınız halde giriş yapamazsanız, sayfayı Ctrl+F5 yaparak yenileyiniz. Gene olmazsa Ağ Bağlantısı’nı devre dışı bırakıp tekrar aktif ediniz. Gene olmazsa PC’yi reset’leyiniz. Daha da olmazsa kapatıp yatınız (gerilmeye gerek yok yani).


Evet, başlayalım…


1. Görev çubuğundaki Kablolu/Kablosuz Ağ Bağlantısı ikonu’na tık (tık).


2. Özelliklere tık.


3. Internet Erişimi Kuralları (TCP/IP) şeysine tık tık.


4. Aşağıdaki DNS adreslerini kullan’a tık.


5. Buradaki kutucuklara aşağıdaki DNS adreslerini yazıyoruz.


// Adresleri yazarken atlama yapmak için Boşluk tuşuna basılacak!


- 156.154.70.22, 156.154.71.22


- Açık olan tüm Ağ Bağlantısı pencerelerine Tamam, Tamam deyip bekliyoruz.




6 yorum:

  1. Yasak kalkmış, birkaç güne normal yollardan girebilecekmişiz bloglarımıza:)))

    YanıtlaSil
  2. sağolasın çok bilmiş.seni kaynak gösterip post yazdım bu konuda.

    YanıtlaSil
  3. Yasak henüz kalmadı,ancak kalkacağı söyleniyor.Umarım daha fazla çileye dönüşmeden açılırda bunlara gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili çokbilmiş seni tekrar okuduğuma sevindim:) ne zamandır yazmıyordun blogspot yasaklarına mı takıldın diye düşündüm ama DNS işini sende çözmüşsün:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çooook geçmiş olsun ben ameliyat olayını blog kapatılma aşamasında unutmuşum korkunç bir blog arkadaşıyım ben yaaa:((( şuanda iyisindir inşallah düzenli bebek insana her türlü cesareti veriyor demek:)bir an önce eski performansına kavuşmanı diliyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. cokbilmis, mail adresini bulamadim,o nedenle buraya yaziyorum :) istersen yayinlama bu yaziyi.
    nasil oldun? umarim daha iyisindir. kalkabiliyor musun, bel olayinin zamana ihtiyaci var, sabirlar diliyorum sana. insallah esksinden daha iyi olacaksin :)
    ergo baby ve wrap slingle ilgili birsey soracaktim sana. bizim bambino bana donuk durmayi hic sevmiyor, sanirim ergo baby de bu ozlelik yok degil mi? bir de bizimkinin mutlaka kollari ve bacaklari serbest kalacak, oyle bagdas kurayim, bacaklarimi kirip oturayim istemiyor. bu durumda bana ne onerebilirsin?
    cok tesekkurler,
    haberleselim,
    B&B

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats