22 Mart 2012 Perşembe

Mart'ın 3. Haftası Pazarda Neler Var? Pırasa Kavurma


Sebze ve meyve alışverişimi yıllardır pazardan yaparım. Perşembeleri semt pazarımız var. Cumartesi günü de organik pazara giderim vakit buldukça. Havalar soğuduğunda ise eve sipariş veririm. Pazardan aldığım/Eve sipariş ettiğim sebze ve meyveler de o hafta evimizde neler pişeceğini gösterir :)


Bakalım bu hafta pazarda neler vardı:

  1. Pırasa
  2. Portakal: Artık portakalın son demleri, mandalina zaten bitti.
  3. Muz
  4. Deveci Armudu
  5. Dil Peyniri
  6. Yumurta
  7. Tereyağı
  8. Kaymak
  9. Organik Sarı Somun Ekmeği
  10. Organik Pastörize Süt: Elta Ada marka
  11. Organik Kıyma
  12. Organik Tavuk Baget
  13. Organik İncik


Demek ki evimizde bu hafta ne pişecekmiş?! :)

  1. Görüldüğü gibi yoğun tempolu geçecek olan bu haftada da kahvaltılıklara ve et ürünlerine yükleniyoruz. Çabuk pişsin, vaktimizi fazla almasın... Hem sağlıklı ve hem de lezzetli olsun :)
  2. Pırasa: Pırasanın zeytinyağlısı olur, havuçlu ve pirinçli, üzerine de limon sıkılır, mmhh... Uğraşmak istemeyenler için en pratiği: Pırasa Kavurma. Hani "Denizden çıksa babamı bile yerim." diye bir laf vardır? Ben de kavurmak suretiyle her nesneyi yiyebilirim :) Pırasanın soğanlı kavurması da kaymak gibi olur, boğazdan aşağı kayıverir. "Yumuşamaz, sert kalır" diye düşünmeyin. Üzerine yumurta da kırabilirsiniz. Ayrıca salçalı pırasa kavurmasını börek içi olarak da değerlendirebilirsiniz, o da ayrı bir lezzet, tavsiye ederim.Pırasa Kavurma aynı zamanda Dukan Diyeti yapanalr için de uygun bir öğünmüş: http://dukandiyetim.blogspot.com/2010/12/yumurtali-pirasa-kavurmasi.html
  3. Fırında tavuk baget
  4. Sinbo'da patates, havuçlu incik haşlama
  5. Tatlı olarak helvalara dadandık ailecek. Yanında da süt içmeye bayılırım ben...

4 yorum:

  1. Rüzgar bu hafta hayatında ilk defa pırasa yemiş okulda. Tanrım, çok mutluyum :)) Artık ben de pırasa alışverişi yapabilirim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Daha nice mutluluklar göstersin inşallah size :))

      Sil
  2. pırasayı ben de severim, hem lezzetli hem sağlıklı ama evde eşim sebzeyi çok sevmediği için az yapıyoruz, kızlar da maalesef az yiyor bu nedenle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavurmasını deneyin bir de? Erkekler sebze bile olsa kavurma yemeyi seviyorlar genellikle :) Bir de börek tabii... Pırasa kavurmasını salçalı yapıp börek içi yaparsanız eşiniz de kızlar da yalana yalana yerler kesin: http://www.meleklermekani.com/hamur-isleri/179907-kolay-pirasali-borek-resimli.html

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats