9 Kasım 2012 Cuma

Ordu Merkez'de Nerede Yemek Yenir? Gardenya Cafe & Restaurant


Pek de güzel çekemedim ama gerçekten güzel bir girişi var aslında :)

Ordu merkezde gezdik, dolaştık ve karnımız acıktı :) Her başvuru kaynağımız Gardenya'yı işaret ediyordu, biz de gittik. Sahilyolunda, deniz manzaralı bir restoran. Yukarıdaki resimde belli olmasa da çok hoş bir girişi var. Oturduk, menü geldi:

Dergi şeklinde menü yapmışlar. Kontes aldı eline çevire çevire incelemeye başladı :)

Közde Ördek Göğüsü'nü İstanbul'da bile bulamazsınız kolay kolay.

İçki de var.

Karadeniz'e özgü bir şeyler yemek istedik. Karalahana Çorbası ile Mıhlama söyledik. Gençlerden biri de Hamburger istedi:



Çorba ile birlikte gelen ekmek de özel yapımdı. Bu ekmeklerle Karadeniz'de sıkça karşılaştık. Çok lezzetli, insan yerken ipin ucunu kaçırabiliyor :)

Çorbamız yanında mısır ekmeği ile birlikte geldi. Biraz acı olduğundan Kontes'e ikram edemedim. Ama bu durum beni çok üzmedi çünkü çok lezzetliydi :) Yalnız biraz yağlı ve normalden fazla salçalı, klasik tadına alışkın olanlara farklı gelebilir.

Mıhlama da lezzetliydi ama normalde unu fazla olması gerekirken bu mıhlama neredeyse eritilmiş peynir kıvamındaydı.

Hamburger de devasa boyutlarda geldi. Köftesi de güzel görünüyordu. Yanında soğan halkaları ve barbekü sos da vardı.

Ellerimizi yıkamaya lavaboya gittik. Malum yanımızda küçük bir Kontes olduğundan her gittiğimiz yerin tuvaletini şereflendiriyoruz. Ama normalde de ben restoranların tuvaletlerini çok önemserim. Tuvaleti temiz olmayan restoranın mutfağı da temiz olmaz gibi gelir nedense bana:

Klozet fotoğrafı filan koymak istemem ama lavabonun kenarında deodorant, krem ve makyaj temizleme pamuğu olan bir kase vardı diyeyim, temizliğini siz anlayın :)


Restoran akşamları konser ve dans mekanı oluyormuş. Kendisi de Ordulu olan Gülşen, baba ocağındaki bu restorana sıklıkla geliyormuş. Kendisini çok takdir ettim. Malum genelde civciv içinden çıktığı kabuğu beğenmezmiş:


Türk pop müziğinin pek çok ismini ağırlıyormuş bu restoran:



İçerisi geniş ama ayrıca dışarıda da çok hoş bir bahçesi var:


Yemeklerimizi yedikten sonra eritmek için biraz sahilde dolaşalım dedik. Manzara harikaydı zaten. Ama Kontes kumu, kumsalı görünce hiç dayanamadı:


Burası restoranın tam karşısı.
Kontes kaldırıma çıkar çıkmaz kumsala dikti gözünü veeee...
Denize doğru koşmaya başladı :)
Kumsalda bizi bir sürpriz karşıladı: Martı izleri. Kontes'in incelemek üzere aşağı doğru sarkmış saçlarını görebilirsiniz resimde :)

Şimdi de kendi ayak izlerini inceliyor.

Bunlar da anne-kız ayak izlerimiz...

Biraz da midyelerle oynadık. Süs gibi, el yapımı gibi güzel midyeler vardı...

Her güzel şeyin bir sonu varmış... Bir dahaki Ordu gezimizde yemek yiyeceğimiz yer belli artık.

Not: Ayak izlerinden bahsetmişken, ayak izleri ile ilgili en sevdiğim çizgi filmi de koymak istedim. Gerçi Rusça ama dil bilmeseniz de anlaşılabiliyor :)




Mehmet Yaşin de gitmiş Gardenya'ya:



4 yorum:

  1. Mıhlamaaaa , canım cekti , yarın kahvaltıya yapayım bari . Aksam agır gelir diye düşünmesem şimdi yapacagım valla . Yum yumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta da 3-4 defa mıhlama yaparım ben kahvaltıda, çok severim :)

      Sil
  2. muhlamanın yapılışı yöreye göre değişiyor.dediğiniz gibi mısır unlu muhlamayı genelde rize ve artvin civarında yapılır.
    trabzon'da muhlama aynı sizin fotoğrafınızda ki gibi yalnızca çekme peynir ve tereyağından oluşur. içerisine mısır unu eklenirse o zaman "kuymak" yada "havic" oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf amama ayrıntısı varmış :) Gümüşhane'de de süt yüzü denen süt kreması, tereyağı ve buğday unu ile yapılan bir tür kuymak vardır. Böyle yağı kustura kustura yaparlar, insan onu yedi mi 5 km koşabilir, hatta koşsa iyi olur o kadar kaloriden sonra :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats