16 Kasım 2011 Çarşamba

2 yaşında bebeği nasıl oyalayabilirim? Verimli Zaman Geçirme- Sanat Etkinliği II


Pamuktan bulut yaptık kızımla :) "Biz etkinlik yapmakta zorlanıyoruz" diyen annelere moral olsun diye bütün olumsuz gelişmelerle birlikte paylaşıyorum etkinlik sürecimizi :)

Bir önceki etkinliğimizde (tıktık) kızım fazla rol alamamıştı. Bu sefer tamamen kendisinin yapabileceği bir şeyler denemek istedim.


Önce elişi kağıtları, yapıştırıcı, renkli dekor şekeri ve bir süzgeç alarak işe başladık. Dekor şekerimiz tarçınlı olduğundan beyaz kağıt iş görür diye düşündüm.


Kağıda, bulut şekli oluşturacak biçimde yapıştırıcı yapıştırdım ve süzgeci şekerle doldurup kızımın eline verdim. Şekerler yapıştı ama pek de görünür olmadı. Ümidimi kaybetmedim, bu sefer de mavi elişi kağıdı ile deneme yaptık:



Kızım her seferinde "Ne yapıyoruz acaba?" ifadesiyle bana bakıyor tabii :)


Ortaya böyle ilginç bir sonuç çıktı. Ama beni tatmin etmedi tabii ki... Bu sefer şekerlerin üzerine uhu sıktım. Sonra da kızımın eline bir parça pamuk verdim. Çocuğum şaşkınlıktan açılmış ağzıyla bana bakıyordu bu arada :)


Pamukları küçük parçalar halinde yapıştırmaya başlayınca, bulutumuz da ortaya çıktı. Olayı daha da heyecanlı hale getirmek için "Babaya sürpriz yapalım." dedim ve sanat eserimizi :) televizyonun üzerine yerleştirdik. Baba gelince de "Süprizzzz!" diye bağırdık. Baba da çok sevindi, çok takdir etti kızımı. Böylece ilk etkinliğinden pek bir şey anlayamamış olan kızım, bu sefer kendisiyle pek bir gururlandı :)


Bunu yapmak çok kolay, üstelik ilk olarak pamukla başlanırsa etrafın kirlenme riski de yok; yani yerinde duramayan Poyraz'lar da rahatlıkla yapabilir :)

15 yorum:

  1. Valla süper pamuk seviyorlar sanırım biz de kuzu yaptık bulutta deneyelim
    Sevgiler Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Daha yeni yayınladım yazıyı hayu, gözünden hiçbir etkinlik kaçmıyor :)

    YanıtlaSil
  3. hahaha asla kaçmaz :)) yeni duyusal havuzumuzu görmediysen bir göz at derim sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  4. aman da ne de güzel olmuş bulutçuğunuz da....biz de şimdi maske yapımını tamamladık....

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş gerçekten çok yaratıcı süper :) yerinde duramayan Poyrazla ilk iş deneyeceğiz :) bu arada blog harika bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Bulutunuza bayıldım bizim için erken mi acaba denesek mi kızımla:))

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim paylaşımınız için bende oğlumla denemek istiyroum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Aaa eminim Ayda nın da çok hoşuna gidecek ben de deneyeceğim, fikir için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Rüzgar bu yaşlardayken ne zaman etkinlik yapmak için masaya yerleşsek, maksimum beş dakika sonra, tek başıma, dilim dışarıda, kan/ter içinde bir şeyler yapmaya çalışırken bulurdum kendimi :) Baktım ki, bu durum ondan çok beni oyalıyor, bir süre ara verdim. İyi de yapmışım. Şimdi on dakika falan oturuyor en azından ;)

    YanıtlaSil
  10. @ neselihaller: Benim kız da seninkiler kadar büyüsün. Yapmak istediğim daha çok şeyler var. Sağ ve sağlam olalım da :)

    @ Poyraz'ın annesi Nihal: Poyraz yapar bunu, eminim :) Bir de: İlk denemede benim kız da ne olduğunu anlamamıştı. Ama şimdi sanat kutumuzu ortaya çıkarınca "Acaba neler olacak?" diye merakla beklemeye başlıyor.

    @ Ben Kızımın Delisiyim: Senin kıza özel etkinlik yapmana gerek yok. Onun için zaten gördüğü her yeni şey ayrı bir heyecan :)

    YanıtlaSil
  11. @ sezobigo: Sonucu blogunuzda paylaşırsanız ne güzel olur. Merak ederim ben şimdi :)

    @ Peri: Aydişko'yu resimlemeyi untuma çalışma esnasında :)

    @ ruzgarligunlervegeceler: 10 dakika mı? O yaşta bir çocuk için müthiş uzunlukta bir konsantrasyon süresi. Demek ki çocuklar gerçekten ilgileniyorlar bu tür aktivitelerle. O zaman yapmaya devam :)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili çok bilmiş. Bu paylaşım ve yorumlar çok önce yapılmış farkındayım. Ancak ben ne yazık ki bloğunuzla yeni tanıştım. Ve sizinle tanışan şanslı kişiler arasına girdiğim için çok mutluyum. Üzerinden çok geçsede okunacağını ümit ederek yazıyorum. Benim 19 aylık kızım var. Bizim de bu tür faaliyetlere başlamamız için erken mi ,2 yaşını bekleyelim mi sizce.. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Estağfurullah o şans bana ait ki sizin gibi kişiler bloguma gelip, zaman ayırıp okuyorlar.

    18 aylıkken de aktiviteler yapabilirsiniz ama 18 aylık bebeği oturup bir işe konsantre olması konusunda ikna etmek zordur. Bir deneyin, belki sizin kızınız sakindir, ilgisini çekebilir.

    18 aylıkken de çocuğun ilgisini daha ziyade hareketli oyunlar çekebilir, çünkü o dönemde daha ziyade kaba motor becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar. En basiti çocuğu kumlu bir parka (eğer bulabiliyorsanız) salın, akşama kadar kumda yuvarlansa sesi çıkmaz sanırım. Mevsimine göre su dolu bir bebek havuzu ya da bebek küveti de çok oyalayıcı. Benim evde kum havuzu yapımına dair bir yazım var, o fotoğraflarda kızım 18 ay civarındaydı sanırım. Aklımda daha bir sürü öneri geliyor 18 ay için. En iyisi toplu bir blog yazısı yazayım, ikinci bebeğime de hazır bulunsun elimde :)

    YanıtlaSil
  14. Bahargülüm18 Ocak 2014 16:30

    Tesekkürler. Çok iyi fikir bence ertelemeyin :)) kızım 27 nisan da 2 yaşında olacak.18 24 ay arası bi yazı yazmanızı heyecan merak la bekliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak istediğim o kadar çok yazı ve o kadar az vaktim var ki, hangisine öncelik vereceğimi bilemiyorum. Umarım kızınız büyümeden, beklediğiniz yazıyı yazabilirim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats