18 Kasım 2011 Cuma

Kasım'ın 3. Haftası Pazarda Neler Var? Bu Hafta Hangi Yemekler Pişirilebilir?



Sebze ve meyve alışverişimi yıllardır pazardan yaparım. Perşembeleri semt pazarımız var. Cumartesi günü de organik pazara giderim vakit buldukça. Pazardan aldığım sebze ve meyveler de o hafta evimizde neler pişeceğini gösterir :)  

Bakalım bu hafta pazarda neler vardı:
  1. Taze fasulye (Organik pazarda bulunca aldım. Zeytinyağlı taze fasulyeyi çok severim. Mevsimi değil sanırım ama dayanamadım :)
  2. Brokoli (Buharda pişirip üzerine yoğurt ve zeytinyağı döküyoruz. Biz de seviyorum, kızım da yiyor.)
  3. Patates
  4. Soğan (Organik arpacık soğan bulamıyorum.)
  5. Havuç ve Turp (Özellikle yer altında büyüyen kök sebzeleri organik almaya çok dikkat ediyorum.)
  6. Tarla Domatesi (hala bitmemiş, organik pazarda da var)
  7. Salatalık (Organik pazarda da var ama sanırım sera ürünü olabilir. Tadı neredeyse tatlıya kaçan bir tür salatalık keşfettim, ailecek bayıldık.)
  8. Elma
  9. Portakal
  10. Nar (Kızıma 1 yaşından beridir yediriyorum, çok seviyor, tavsiye ederim)
  11. Mandalina (Yeşil mandalinalar bitti artık.)
  12. Avokado (Kızımın kahvaltısını koyulaştırmak için kullanıyorum.)
  13. Muz (Organik Anamur muzu var, küçük boy yerli muz)

Demek ki evimizde bu hafta ne pişecekmiş?! :)

  1. Buharda Brokoli
  2. Zeytinyağlı Taze Fasulye
  3. Patates Kavurması (Soğanı ve salçayı kavurup, haşlanmış patatesi üzerine ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyip pişiriyorum. Patates püresinden daha lezzetli ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.)
  4. Kuşbaşı Etli Nohut
  5. Balık (Havalar soğudu, balıklar yağlandı ve lezzetlendi. Hafta içi de balık yemeye başlayabilirim artık.)
  6. Soğanlı, Brokoli Parçalı ve Rende Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
  7. Havuç ve Turp Salatası (Bir öğün olarak bile yiyebilirim :)
  8. Kakaolu Islak Kek
Tavuk, balık ve et hakkımızı hafta sonuna saklıyoruz :)

9 yorum:

  1. Brokoli çorbasını şiddetle tavsiye ederim. Hem insanın içini ısıtıyor hem de kıvamlı, güzel bir çorba oluyor, çocuklar da seviyor.

    YanıtlaSil
  2. Bende brokoli çorbası yapıyorum bu akşama:)
    Afiyetler olsun şimdiden...

    YanıtlaSil
  3. Canım yine döktürmüşsün.. Ben ne yazık ki organik pazara gidemiyorum hem de burnumun dibinde olduğu halde:( Annemle o kadar çok giderdik ki tüm satıcılar tanırdı bizi annemden sonra bir kere gitmeyi denedim ve girişinde o kadar kötü oldum ki arabadan inemeden döndüm geri:( Yok ben bir daha organik pazara gidemeyeceğim galiba. Organik pazarsız organikte zor bulunuyor. Konuyu katlettim ama içimi döküverdim blogum dışında da olsa..

    YanıtlaSil
  4. alakasiz bisey olcak ama taze balik yuzu goremiyoruz biz burda ozledim walla.

    YanıtlaSil
  5. @ Selen: Bu aralar çok yoğun çalıştığımdan yemekleri yardımcım yapıyor çoğunlukla. Ama haftasonu için ben de yapayım şöyle sütlü bir borkoli çorbası, sıcak sıcak iyi gider. Sağol hatırlatma için :)

    @ yaruze: Canımı çektirdiniz, yapayım bari ben de bir brokoli çorbası :)

    YanıtlaSil
  6. @ Ben Kızımın Delisiyim: Eğer pazara gidemiyorsan pazar sana gelsin. Yoğun dönemlerimde ben kapıya organik siparişi veriyorum. Biraz daha pahalı oluyor ama 2 kişi için çok da fark etmez zaten. Bir sonraki yazım da bu konuda olsun.

    @ Emel: Yazın aramam ama kışın çok arıyorum balığı. 1 sene Rusya'da yaşamıştım, orada da taze balık yoktu. Füme balık da güzel ama mezgit yemeden de olmuyor hakikaten ya :)

    YanıtlaSil
  7. hep yapmak istediğim şeyi yapmışsınız ne güzel..haftalık menü bende birgün yapacağım:))

    YanıtlaSil
  8. Aslında haftalık mneü yapyorum sayılmaz. Pazara gidip de haftalık sebze alışverşi yapınca ve zaten pişirebildiğin yemek sayısı da sınırlı olunca :) o hafta pişecek yemekler kendiliğinden belirlenmiş oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar size mucize bir fikirle geliyorum.. hemen hemen bütün yorumları okudum ve aynı dertlerden muzdarip oldum ve çözüm olarak bana da mantıklı gelen talk pudrası sirkeli su karbonat hepsini denedim sizinde yazdığınız gibi terlemeye çözüm olmadı kokuyu giderdi ve sıcaklarda sürekli yanında bulundurman gerekli sirkenin kokusu da cabası .. neyse gelelim asıl ve kesin çözüme; çivi çiviyi söker diye düşünün bu rahatsızlık önceleri hiç terleme sorunumuz olmamasına rağmen ne zaman başladı ?Doğumdan sonra yani prolaktin hormonları salgılanmaya başlayınca o zaman çözüm de anne sütü.. sütünüzü elinize sağıp koltuk altı göğüs altı sürün .. sonuca inanamayacak snz ne terleme ne koku.. deneyin bana dua edeceksiniz tamamen kendi ürününüz olduğu için tahriş yada alerjik reaksiyon da gösteremez;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats