2 Ocak 2012 Pazartesi

Gün 24 Saat Yetmiyor Mu? Zaman Planlaması - Buharlı Temizlik Makinesi


Öncelikle belirtmek isterim ki ben ev işi ve zaman yönetimi konusunda konuşacak son kişiyim aslında :) Ev işi yapmaktan hiç hoşlanmam, ayrı eve çıkıncaya kadar da yapmadığımdan beceremem de zaten. Ayrıca da tembelimdir ve her işi de son dakikaya bırakırım. Off, of :)

Gelgelelim bu tembellikle eğer evim "Kalk gidelim" demiyorsa, bunu da bir iki küçük tüyoya borçlu olduğumu söylemeliyim. Bu tüyolarımı paylaşmak istiyorum izninizle. İşte ikinci tüyom (ilki için bakınız):


Bu aletin beğeneni çok ama para verip, alıp da kullanamayan da oluyor. Öncelikle bir arkadaşınızdan filan alıp da deneme şansınız varsa, alıp deneyin derim. Bir de kendimi ve ev halimi anlatayım, kendinizi benim durumuma yakın bulursanız bu aleti şiddetle tavsiye ediyorum:

Bir yandan okuyorum, bir yandan da çalışıyorum. Yani bazı günler evde kitaplara kapanmış oluyorum, bazı günler de işe gidip tüm gün çalışıyorum. Dolayısıyla bazı günler eve temizlik filan yapamayacak kadar yorgun geliyorum. Ayrıca işim gereği, evimde bir kütüphane odam ve bir oda dolusu kitabım var. 

Evde 2 yaşında bir bebeğim var. Yerlerde yuvarlanıyor. Evin her tarafı oyuncaklarıyla kaplı. Odasında minik bir kitaplığı var ve ağzına kadar kitap ve oyuncakları ile dolu:


Bir kedim var. Bembeyaz tüyleri evin her yerinde. Kütüphane odamızda tuvaleti ve yemek kapları duruyor, ayrıca geceyi de odasında geçiriyor.

Hal böyleyken ben deterjan kullanmaktan hoşlanmıyorum. Kokuya karşı çok hassasım. Burnum çok iyi koku alır. Deterjan kokusundan rahatsız oluyorum. Eşim mesela evin temizlendiğini kokusundan anlamak ister. Odaya girince deterjan kokusu yoksa, ev temizlenmemiştir onun için. Bulaşık filan yıkarken ya da kızıma banyo yaptırırken de foşur foşur köpükler görmek ister. Köpüksüz ve kokusuz temizlik onun için temizlikten sayılmaz. Ama ben yapay kokudan hoşlanmam, fazla köpüren bir sabun vs görünce de "Acaba içinde ne var ki bu kadar köpürüyor?" diye işkillenirim, çamaşır suyunu kendi evime çıktığımdan beri (yaklaşık 8 senedir) kullanmıyorum. Ama mutfak ve banyo temizliğine takıntılıyım. Eğer eşim gibiyseniz, buharlı temizlik aleti katiyen size göre değil :) Yok, eğer bana benziyorsanız hiç düşünmeyin, hemen bir tane alın, gününüz size kalsın.

Makinenin nasıl çalıştığını ve onunla neler yaptığımı anlatayım:
Makineye su doldurup fişe takıyorsunuz. İçindeki su kaynayıp da su buharı vermeye başlayınca üzerindeki düğmedeki ışık kırmızıdan yeşile dönüyor. Makineyi omuzunuza takıp temizliğe başlıyorsunuz. Uzun bir fişi var.İster fişe takın, isterseniz fişten çekip kullanın. Bir kere çalıştırıp fişten çekince 120 metrekarelik evimi temizleyebiliriyorum ben.

  1. Yerleri siliyorum: Yerlerim parke ve fayans. Ayrıca fıtık sorunum var. Yerleri silmeden önce elektirik süpürgesi ile süpürüyorum. Sonra buharlı temizlik aletinin uzun borusunun ucuna mikro fiber bezlerini takıp tüm evimin yerlerini 20 dakika içinde, yere eğilmeme gerek kalmadan siliyorum.  Parkenin üzerinde dalgalı bir iz kalmıyor. Mutfakta zorlanmıyorum, çünkü buhar lekeleri yumuşatırken, mikro fiber bez de leke kalıntılarını temizliyor. Yerleri temizlerken biraz nemli kalıyor. Ama su buharının nemi, viledanın bıraktığı ıslaklıktan çok daha çabuk yok oluyor ve peşinde de hiçbir iz bırakmıyor. Deterjan kullanmıyorum ama su buharı o kadar sıcak ki, hijyen konusunda içim rahat. Kedimin odasını hemen her gün siliyorum bu aletle. Hem yerdeki pati izlerini hem de hijyen şüphelerimi yok ediyor :)
  2. Mikropları öldürmek için kullanıyorum: Lavaboları ve klozeti bu aletle temizleyince içim rahat ediyor. Ayrıca kedimin tuvaletindeki kumların üzerinde de gezdiriyorum buharı. Kızımın oyuncaklarını da şimdiye kadar hiç yıkamadım, su buharının hijyen için yeterli olduğunu sanıyorum. 
  3. İnce temizlik yapıyorum: Kitapları temizlemenin ne kadar zor olduğunu evinde kütüphane bulunan herkes bilir. Bu aletle iki dakika almıyor. Aklıma estikçe kitapların üzerine de tutuyorum aleti. Kitaplarım pırıl pırıl. Ayrıca kızımın odasındaki kitaplığa da tutuyorum. Onun kitapları ve raflarda duran oyuncakları da temizlenmiş oluyor böylece. Bir de bitkilerime tutuyorum arada sırada. Yaprakları pırıl pırıl oluyor. Henüz denemedim ama kirlenen mücevheratı da temizlemek mümkünmüş.
  4. Akarları öldürüyorum: Eşimde ev tozu alerjisi var. Akar ya da mayt denen bu canlılar, özellikle halı, perde, yatak ve kitaplarda bulunuyorlar. Tüm bunların üzerinde gezdiriyorum. Eşimde gözle görülür bir rahatlama var. Ayrıca mesela eşim salonda otururken, ben arka odayı vileda ile temizlesem bile hapşırmaya başlardı. Oysa bu aleti çalıştırdığımda eşim en ufak bir alerjik tepki göstermiyor. Kızımda da alerji riski olduğundan bu aleti seviyorum. Bana sıkça sorulan sorulardan biri de: "Makineden çıkan buhar elimi bile yakmıyor, mikropları öldürdüğünden nasıl emin olacağız?". Ev tozu alerjisi yüzünden hapşırmakta olan eşimin hapşırması, ben bu aleti çalıştırdıktan bir süre sonra duruyor. Alerjisi olanlar, o hapşırığın başladıktan sonra kolay kolay geçmediğini bilirler. Belli ki aletten çıkan buhar akarları öldürüyor. Ki bu akarlar makinede ancak en yüksek ısıda yıkandığında ölebiliyorlar, bir de güneş ışığında ölüyorlar. Eğer akarları yok edebiliyorsa, mikropları da yok ediyordur diye düşünüyorum, ki akarları yok ettiğinden kesinlikle eminim.
  5. Küfleri yok ediyorum: Banyo ve mutfak temizliğini önemsediğimi söylemiştim. Mesela banyoda sifon düğmesinin etrafı hep yeşil yeşil küf olur. Ne yaparsam yapayım temizleyemez, fırçalarla filan uğraşırdım. Oysa bu aletle 2 saniye alıyor bu küflerin yok olması. Hakeza lavabo ve küvet kenarlarında ve duşakabin camlarında yer alan siyah lekeler halindeki küfleri de yok ediyor. Uğraşılırsa derz boşluklarındaki kararmaları da çıkarıyor ama ben üşendim doğrusu ona vakit ayırmaya :)
Ben en çok bu alanlarda kullanıyorum. Ama ayrıca koltuk ve halı silme aparatı da var. Denedim bir kere. Lekeleri filan yumuşattı gerçekten de... Ama yine de elle ovalamak lazım. Onunla da uğraşamadım. Temizlemeye gönderiyorum halıyı. Buhar banyosu yapmak amacıyla yüze buhar veren bir parçası da var. Onu da sadece birkaç kere kızım hastayken odayı acil tarafından nemlendirmek için kullandım. Sauna gibi yaptı odayı :) Mutfaktaki lekeleri çıkarmak için de özel parçaları var. Bir kere mikrodalga ile mini fırınımı temizledim. Henüz tekrarlamaya ihtiyaç hissetmedim. Gerekirse kullanılabilir ama o parçalar da. Cam silme aparatı da var. Birkaç kere sildim camları yardımcım yokken. Ama sonuçta buhar cama değdiğinde su olup akıyor, camı sildikten sonra bir de yere akan kirli suyu silmek gerekiyor. Yine de zorda kalırsam, elimle silmek yerine yine bu makineyi kullanırım. Jaluzi veya kalorifer petek araları gibi dar yerleri temizlemek için de kullanılabilir. Ama dediğim gibi su akıttığından bir elinizde buhar aleti, öteki elinizde de bir temizlik bezi olması lazım :)

İşte aletin parçaları burada (fotoğrafları netten buldum ama adresi hatırlayamıyorum) :


Aletin dezavantajları:
  1. Kokusu ve köpüğü yok. (Benim gibiler için avantaj da sayılabilir aslında) :)
  2. Yüksek ısıda buhar ürettiğinden, etrafta çocuk varken kullanılması tehlikeli olabilir.
  3. Buhar verirken bayağı gürültülü bir ses çıkarıyor. İlk kullandığımda ciddi rahatsız olmuştum ama şimdi alıştım. Çocuğu seste uyumayan anneler de bu aleti kullanmakta zorlanabilirler. Ben bu aletle temizlik yaparken kızımın evde olmadığı zamanları tercih ediyordum. Artık 4 yaşındaki kızım da buharla temizlik yapıyor :)


Kızım parkenin üzerine yapışkan yapıştırmış. Elimle sökmeyi denedim olmadı. Bu aleti üzerinde biraz gezdirince yapışkan kendiliğinden çözüldü ki bu işlemi de kızım yaptı, yani kendi yarattığı sorunu kendisi çözmüş oldu. Hem yapıştırırken hem de aletle yerleri temzilerken epey eğlendi.


Özet: Bu aletle birlikte toplam en geç 1 saat içerisinde evimin yerlerini siliyor, kedi odamın ve banyo ile mutfağımın hijyenini sağlıyor, evdeki tüm maytları öldürebiliyorum. Ayrıca niyeyse kendimi hep "Balerina Cif" gibi dans ederken yakalıyorum :)

Not: Bu aleti halı ve koltuk temizliğinde kullanmadım. Elektrikli süpürgemin halı yıkama aparatı olmasına rağmen, onu bile kullanmıyorum. Tembel olduğumu söylemiş miydim? :) Yılda 2-3 sefer yıkamaya gönderiyorum halımı (Evet, evde sadece bir tane halım var). Koltuklarımın da kılıflarını yıkıyorum düzenli olarak. Koltuklar kirlenirse, onlar için de eve koltuk yıkama makineleri olan temizlik ajanslarından birini çağırırım sanırım. Buhar makinesini sadece maytları öldürsün diye halının ve koltukların üzerinde dolaştırıyorum. Bir de eğer leke oluşmuşsa, lekeyi yumuşatmak için en son resmin en altında görünün koltuk fırçasına mikrofiber bez geçirip lekeyi buharla ovalıyorum. İşe yarıyor.Duvar silmek için de aynı küçük fırçaya ve hatta normal yer silme aparatına (ressimde sol en üstte) mikrofiber bez geçirerek silmek mümkün. Resimdeki yer silme aparatının hemen altında da cam silme aparatı var. Benim gibi detaylı temizlik yapmayanlar için kesinlikle işe yarar. Ama camı silerken kirli sular yerlre akıyor, bir de onları silmek gerekiyor. Titizseniz kullanamayabilirsiniz.

Güncelleme: 3 sene kullandıktan sonra fark ettim ki buhar makinesi, kitaplarımın sırt kısmının cilt rengini soldurmuş. Eğer sizin için değerli, ciltli kitaplarınız varsa aklınızda bulunsun, onları elinizle temizlemeye devam edin, buhar makinesindne uzak tutun.

164 yorum:

  1. bende farklı bir markanınn var bu kadar da teferuatlı değil ve nerdeyse hiç kullanmadım(kullanmadığın şeye niye para verilir dersen ama kullanmak için almıştım beceremedim:(
    şimdi tekrar çıkarıp bir kurçalaamk geldi içimden.sizinki daha güzel görünüyor ve bende biraz tembel ve temizlik yapmaktan nefret eden biriyim ama mecburum yapmaya:)
    neuse paylaşım için teşekkürler ben bir gidip bakayım bizimki neler yapıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markadan markaya fark ediyor mudur bilmiyorum. Belki de sen "buharlı temizlik makinesi severler"den değilsindir :) Belki de sadece yeterli deneme yapmamışsındır. Madem evinde var: Umarım o alet senin de zamanını çoğaltır, işgücünü azaltır :)

      Sil
    2. Merhaba.Ben de aldım sizin sitede gördükten sonra.ama klozet fırçası ve yüze buhar veren aparat yok neden acaba.
      Duvar silerken hangi aparatı kullanıyorsunuz ve nasıl siliyorsunuz çok merak ettim.toz alma işlemini de merak ettim.buharı tutuyorsunuz ve tozlar uçuşuyor mu.
      Bir de mutfak lavabosunun kenarında ve duşlukta küf vardı uzun süre ve yüksek derecede buhar verdiğim halde hiçbir işe yaramadı neden acaba.en çok bunun için heyecanlanmıştım çünkü her şeyi denedim o küfler gitsin diye.

      Sil
    3. Demek ki kaldırmışlar o parçaları? Belki de servisine sorabilirsiniz, unutulmuş olabilir mi ki?
      Duvar silerken sildiğim yüzeye göre ya yer silme aparatını ya da cam silme aparatını kullanıyorum.
      Evet, toz alırken tozların üstüne tutuyorum. Tabii bunun için az miktarda toz olması lazım, fazla toz olursa çamurlaşır.
      Eğer uzun süredir bulunan küflerse sadece buhar vermek yetmeyebilir, fırça ucuyla fırçalamak da gerekebilir. Ben derzlerle fazla uğraşmadım. Daha çok taze küfler üzerinde denedim, onları kolay söküyor.

      Sil
    4. Melek hanim mutfak ve duştaki küfleri yok edemez cunku onlar kenarlara sıkılan silikonlarin küfü. O kısımlarda küflenmeyen silikon kullanmak gerekiyor.

      Sil
    5. Melek hanım Karcherin buharlı temizlik robotundan bahsediyorsun sanırım ben kullanıyorum 2 senedir. Çok kullanışlı
      tavsiye ediyorum.

      Sil
    6. Birde şunu merak ettim ısınınca fişten çekeremi kullanıyorsunuz

      Sil
  2. tam da şu sıralar bu var kafamda. Özellikler halılar sinirime dokunuyor. Üstelik evde vileda deterjan köpük ile temizlik yaparken mikropları ordan oraya taşıyormuşum üstüne bir de her yeri kimyasallara boğuyormuşum hissine kapılıyorum yaptığım temizlik de sinirime dokunuyor. Yazınız çok işime yarayacak, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer o his gelmişse sana, kolay kolay gitmez. Başıma geldi de, ordan biliyorum :) Bu alet o hissimi tamamen ortadan kaldırmayı başardı. Evimde yağmur ormanlarının nemli havası varmış gibi hissediyorum :))

      Sil
  3. haftasonu kan sonuclarıma bakan doktorum, kanımdaki alerjen madde miktarının cok yuksek oldugunu soyledi. Yattıgımız odadaki haliyi kaldirdik apar topar. beslenmeyle ilgisi oldugunu sanmiyorum cunku katki maddesi iceren gidalari neredeyse hic tuketmiyorum. sozun kisasi, temizlik konusunda daha titiz olmam gerekiyor artik ve bu yazin tam ustune denk geldi. Yalniz buharli temizlik konusunda cok cahilim. Yerdeki tozu, kili pisligi nasil aliyor bu alet; sadece uzerine buhar sıkarak nasıl temizliyor? Tam hayal edemiyorum, uygulamalı gormem lazim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiz zamanda akar alerjisine karşı ne yapılabilir konulu yazımı yazmam lazım artık sanırım :)
      Kıl ve pislik konusunda anlaşılır sanmıştım ama demek anlaşılmıyor. Uyarın üzerine hemen yazıya ekleme yapıyorum: Elbette, onları temizlemiyor. Önce elektrik süpürgesi vuruyorum, sonra yerleri siliyorum. Vileda ne iş yapıyorsa, sadece o işi yapıyor bu alet de...

      Sil
  4. aradığım cevap buydu benim,önce elektrikli süpürge son ra bu hımmm.ben bi düşüneyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi, hangi sorunun cevabını arıyordun bilmiyorum ama umarım yazım işine yaramıştır :)

      Sil
  5. Supermis! Bu arada yaziyi Beko'ya gonderip reklam parasi talep etsen yeridir :P Sahsen ben bu yazinin uzerine alinacaklar listesine ekledim hemen :) Cunku ben de aynen senin gibi kimyasal kullanmayi hic sevmiyorum ve kokulara karsi cok hassas bir burnum var. Tesekkurler bilgiler icin, cok yardimci olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki zaman planlaması yazımı da yazarken reklam olur mu acaba diye çok tereddüt ettim. Yarama bastın :) Ben Beko marka kullandığım için bunu yazdım. Farklı modeller de var. Mesela sadece elde taşımak üzere kurgulanan buhar makineleri de var. Umarım alırsan memnun kalırsın da yazdıklarımı doğrulamış olursun :)

      Sil
    2. ben de şimdi başka markalar var mı ve ses ölçülerini bulabilir miyim diye araştıracaktım zira çalıştığım için kızım evde yokken benim evde olduğum zamanlar çok az. Kesiştiğimizde ise o uyuyor oluyor ya da uyanıksa gürültülü aletlerden ödü kopuyor.Dur ben bir araştırayım bu aletleri...Uff araştırılacaklar kısmına bir kalem daha eklendi naaptın bana çok bilmiş yahu:)

      Sil
    3. Gürültüsüzünü bulabildiniz mi? bana da lazım da...

      Sil
    4. Sağlam çıktı meret, hala kullanıyorum. O nedenle başka bir model araştırmadım.

      Sil
    5. Gürültü konusunda bilemeyecem ama vakum yapıp hem de buhar verenler var.Ayrıca süpürme makinası tutmaya gerek kalmıyor.ondan almaya cesaret edemedim.çünkü kimsede görmedim henüz.ve elektrik süpürgem falan yeniydi.

      Sil
    6. Ben de öyle komplikle makinelerden çekiniyorum. Bir makinede ne kadar fazla özellik varsa, o kadar çabuk bozuluyor çünkü, tecrübeme göre.

      Sil
    7. Ben bir de Karcher marka buldum nette. Üstün Alman teknolojisiymis. Kullanim videolari da var orda...

      Sil
    8. Bende öyle düşündüm ilk araştırdığımda bir arkadaşımın tavsiyesi ile Karcher bayisine gittim tek tek anlattılar bi sorun olunca zaten hemen ulaşabiliyosun. Servisi çok çok iyi.

      Sil
  6. Size katılıyorum, gereksiz bir dolu para vermemiş oluyoruz, hemde alerjen temizlik malzemelerini eve sokmuyoruz. Bende bu ve 17 yıl önce aldığım ütüsü de olan alman malı var.Süperler, saptamanız harika.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alman malları ciddi anlamda dayanıklı tüketim malı oluyorlar. Nereden para kazanıyor o adamlar bilmiyorum. Düşünsene, senin gibi her alan 17 sene kullansa ürünü? :)

      Sil
  7. ben de bir hevesle aldım bu makinenin Arçelik marka olanından. ama memnun kalmadım. daha doğrusu uğraşasım gelmedi sanırım. ve hiç de yüksek ısıda buhar vermiyor. yani ben o buhara elimi koyabiliyorum. yada soğuyunca mı koydum elimi acaba bilmiyorum ki :) benim yazım da şu: http://kirazzade.blogspot.com/2011/11/buharl-temizlik-makineleri-ve-arcelik.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi kullanamayanalr olduğu için özellikle belirttim yazımda herkesin memnun kalmayabileceğini. Yalnoz ben bu markayı almadan önce nette bayağı araştırma yapmıştım. Beko da aslında Arçelik'in yan ürünü. Ama nedense Arçelik Buharika alanlar memnun kalmazken, Beko Steam Boz alanların hemen hepsi memnun kalmış. Tesadüftü tabii belki, bilemiyorum. Bir de H2o Mop filan mıydı adını tam hatırlayamadığım üçgen başlıklı bir buhar makinesi daha var. Ondan da kimse memnun kalmamış nedense. Yani belki senin temizlik anlayışındandır beğenmemen ya da belki de makinenin kendisindendir.

      Sil
    2. Genelde Beko Arçeliğin ihracat ürünleri markası olduğundan, ürünler daha özenli ve sağlam oluyor deniyor.

      Sil
    3. Şu pazarlama oyunlarına hiç aklım basmıyor :)

      Sil
  8. Kocam ısrar edip duruyor ne zamandır bu makinalardan almamız için... Bana ne ima etmeye çalışıyor acaba :)) Kendisi, fayans aralarındaki lekelere taktı kafayı, bu makina, yüzeyleri çok iyi temizliyor diye duymuş. Bak şunları yazarken utandım birden kendimden, titiz adamın pasaklı karısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki "kendisi pasaklı, eşi titiz" olan bir kadın olarak yalnız değilmişim :)))) Benim eşim henüz fayans aralarındaki lekelere kadar gelmedi ama yakındır :))

      Sil
  9. Sevgili Çok bilmiş, biliyorsun bir Rainbow vadır yüzyıllardır. Çok iyi temizler (idi en azından) benim bir arkadaşım bizim üniversite yıllarımızda bunun satışın yapardı. Bizde hiç halı olmadı, almaya da niyetimiz yok. Kombili bir eve geçtik, yerden ısıtmadan sonra duruma alışamasaydık alacaktık ama sonuçta almadık. Hatta halısız eve alıştık gayet memnunuz.Halıların iyi temizlenemediğini düşünenlerdeniz. Ama bu buharlı naklneyi çok güzel anlatmışsın. Vileda veya benzeri şeyler de ne kadar sıkarsan sık mutlaka yerde leke veya bol su bırakıyor. Ancak en enteresan kısmız klozet ve lavaboyu da aynı aletle temizleyebiliyor olman. Sonradan parçaları ayrıca temizlediğini varsayıyorum. Benim en titizlendiğim konulardan biridir. Süpürgeyle bile banyo, balkon vs gibi birden çok yeri süpürebiliyor olmak bana ters geliyor da ...Bir de çocuk odası için doktorlar genelde sıcak değil soğuk buhar önerir. Sen ise sıcak buhardan bahsetmişsin o kısmını biraz açar mısın? Ama aleti sevdim, fiyatı uygunsa düşünebilirim galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rainbow temizliği kendi kendine yapmadığı sürece bizim eve giremez. Bir elektirik süpürgesine dünyadaaaa o kadar para veremem. Annem verdi aldı ama netice olarak elektirik süpürgesi işte, kuş kondurmuyormuş :)
      Buhar makinesi de yerde su bırakıyor ama neticede su buharından meydana geldiğinden sanırım çok çabuk buharlaşıyor ve parkelerde iz kalmıyor. En azından benimkilerde kalmıyor :)
      Klozet ve lavabo temizliğini de anlatayım: Klozet temizliği için klozet fırçasına benzer bir fırçası var, yazıdaki en son resimde görünüyor. O fırçayı sadece klozet tezmiliği için kullanıyorum. Lavabo temizliğini ise sadece buhar püskürterek yapıyorum. Aletin hiçbir noktası lavaboya temas etmiyor. Bizim evdeki her lavabonun yanında, o lavaboya özel temizlik fırçası vardır. Bir yandan buhar verip, bir yandan da fırçalıyorum.
      Ev temizliği konusunda hiç titiz değilimdir, her yeri aynı vileda ile silebilirim :) Ama banyo ve mutfağa titizleniyorum ben de...
      Soğuk buhar makinemiz var. Faranjit, bademcik iltihabı filan olduğumuzda ya da sadece odanın havası kuruduğunda ve bu nedenle genzimiz filan yandığında kullanıyoruz. Ama nezle gibi burun tıkanıklı durumlarında da sıcak buhar iyi geliyor. Zaten banyo buharında rahatlıyorsak, anlıyoruz ki sıcak buhara ihtiyacımız var. Fazla da sıcak buhar için çalıştırmış değilim aleti. Aİlecke çok hasta olduğumuz 1-2 sefer çalıştırdık sadece. Nefes darlığı olan durumlarda sıcak buhar saha da zorlaştırıyor nefes almayı. Dikkatli olmak lazım tabii...
      Aletin fiyatı 200 TL civarında sanırım.

      Sil
  10. benim bi sorum olacak laminant parke sıcak subuharında zamanla matlaşır mı ya da deforme olur mu acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de o yönde şüphelerim var :) İlk defa kullanırken, buhar suyundan dolayı parkeler kabarır mı ya da matlaşır mı diye düşündüm. Ama kullanımı öyle rahat geldi ki "Amaaaan" dedim kendi kendime, ne de olsa ev kira :) 1 senedir kullanıyorum, henüz kabarma ya da matlaşma yok. Ama olmayacak da diyemem tabii. Deneyip göreceğim... Gerçi ben çok sık taşınan biri olduğumdam, parkeler kabarıp matlaşana kadar evi değiştimiş olabilir ve sonucu asla göremeyebilirim de... Bu soru için doğru insan değilim sanırım :)

      Sil
  11. Merhaba,
    Sitenizle yoğurt yapma makinası ararken tanıştım ve şu an buharlı temizlik makinası almak üzereyim.Hayatımda ilk defa duydum böyle bir makina olduğunu.Ben de hijyene çok önem veririm lakin işin temizlik yapma kısmını hiç hazetmem.Beko konusunda kararsızım, Ariete marka robotların çok profesyonel olduğu yazıyor forumlarda ancak fiyatları bekonun tam olarak 6 katı.Sizin fikriniz nedir bu konuda. Mesela yerler Beko ile silindikten sonra arkadan kurulama gerekiyor mu acaba?İki iş olsun istemiyorum.Bir de kitapların tozunu alma kısmını merak ettim.Bu makina vakumlu olmadığına göre tozlar bu durumda yerlere mi saçılıyor.
    Şimdiden teşekkür ederim.Söylemeden geçemeyeceğim, bloğunuza hayran kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uff, en üzüldüğüm şeyi yazmışsınız: Tüketimi teşvik ediyormuşum gibi hissediyorum böyle yorumlar gelince :( Umarım alınca işinize yarar, çok memnun kalırsınız da gereksiz bir teşvik olmamış olur.

      Sorunuza gelince:Benim mantık Rus gibi işler: Bir işi en ucuz ne yapabiliyorsa onu alırım. 2 tane fazladan özelliği var diye bir kucak para vermem. Bence buharlı makinelerin çalışma prensibi çok basit. Düdüklü tencerenin duduüuna hortum takmışlar gibi düşünün. Suyu elektirik ısısı ile kaynatıyor ve buharıyla da temizlik yapıyorsunuz. 6 kat fazla para vermek için ne gibi bir farklılık olabilir, bilemiyorum. Şimdi çamur atmak da istemem diğer markaya. belki gerçekten de o parayı hak edecek bir özelliği vardır. Araştırmadım, bilmiyorum. Ben Beko'dan memnunum. Benim amacıma hizmette son derece yeterli. Yerleri sildikten sonra kurulamıyorum. Su buharı çok çabuk buharlaşıyor zaten. Vileda'nın ıslaklığı daha geç kayboluyor, öyle söyleyeyim. Ayrıca kurulmaya kalkarsam iz bırakır. Vileda bırakıyor mesela ama su buharıyla yerde oluşan nem toptan buharlaşınca hiçbir iz kalmıyor geride.

      Kitaparın tozunu da şöyle anlatayım: Sokaklar nasıl temzileniyor? Yağmur yağıyor ya da çiğ oluşuyor ve tozları yıkıyor. Buhar da öyle... Tozlar aslında etrafa dağılıyor sanırım. Ama o kadar küçük partiküller ki toz şeklinde görmüyorsunuz. Zaten etrafı temizlerken, önce camı, kitapları filan temizleyip, tozu filan alıp, sonra yer temizliğine geçiyorum. Eğer kitapların tozları da benim göremeyeceğim şekilde etrafa saçılıyorlarsa (ki öyle oluyordur muhtemelen) yer tezmiliği sırasında gidiyorlardır. Su buharı ile karıştıklarından ağaç yaparaklarının çiğ ile temizlenmesine benzer bir temizlenme oluyor anlayacağınız. Gerçi ben tam anlatabildim mi, emin de değilim? :)

      Sil
  12. ben de sizin otomatik çalışan çamaşır makinenizi merak ediyorum. utanıyorum marka sormaya .. tüketim teşviki diye..:) ama inan ellerimi yıkarken bile aklımda senin çamaşır makinene var :))

    YanıtlaSil
  13. ben de halısız eve geçme konusunda ısrarlıyım, ancak tereddütlerim de yok değil :) mesela evimiz yerden ısıtmalı değil, 2.5 yaşında bir çocuğum var antre ve mutfağımız da fayans, açıkcası bu durum beni düşündürüyor. Siz nasıl yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ev aynen sizin anlattığınız gibi ve benim cadı yaz kış günün çoğunu çorapsız geçiriyor. Henüz bir sorun yaşamadık. Sizi tereddüte düşüren tam olarak nedir?

      Sil
    2. çok hareketli olduğu için düştüğünde daha kolay darbe alabilmesi, oyun oynarken devamlı taşta veya parkede oması,bir de halısız ev acaba o sıcaklığını kaybeder mi, yani ofis havası mı katar evimize? ama çok yakında geçicem sanırım :) teşekkürler bu arada :)

      Sil
    3. Eviniz tamamen halı ile kaplı değilse taşa düşüp darbe alma ihtimali her zaman var, oyun oynarken devamlı taşta parkede olması da hijyen açısından daha sağlıklı. Halısız ev sıcaklığını muhakkak kaybediyor. Ama benim eşimde ev tozu alerjisi var doğal olarak kızımda da kalıtımsal olarak alerji riski var. Bu nedenle sıcaklıktan feragat ediyorum ki eşim hapşurmadan evde durabilsin, kızımda da alerji çıkmasın... Aksi takdirde ev sıcak görünüyor olmasına rağmen eşim evden kaçmaya çalışıyor sürekli, hapşurmamak için.
      Bizim şartlarımız bu.

      Sil
  14. Merhaba çokbilmiş,

    ben bu postunu okumadan önce fakir steam mop aldım ve pişman oldum. Zira fakir sadece yerleri siliyor. Ama beko anladığım kadarıyla evdeki her temizliği neredeyse yapıyor. benim de 3 yaşında bir oğlum var ve halıları da kaldırdığım için toz alma ve mutfak- banyo-tuvalet temizliği için de bir çözüm bulmam lazım. Zaman problemi benim için de var ki uzun saatler çalışan biriyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ürün önerirken çekiniyorum. Çünkü benim çok severek kullandığım bir ürünü başkası hiç beğenmeyebiliyor.
      Ben bu üründen çok memnunum. Evdeki yardımcımız da bu ürünle temizlik yapmayı tercih ediyor. Tüm toz alma ve yer temiziliği işini 1 saatte hallediyorum. Ama fakirin neyi yapamıyor olabileceğini bilemedim. Yerleri siliyorsa, ucunu çıkarttığınızda tozu da üfleyerek alabiliyor olmalı.
      Ben şahsen mutfak ve banyo temziliği için kullanmıyorum pek fazla.Çünkü o bölgeleri zaten çok ayrıntılı temizlemem. Tuvaleti de sadece hijyenik olsun diye arada temizliyorum. Yoksa normal tuvalet fırçası yetiyor temizliğe. Bence bir ikinci mopa ihtiyaç olmamalı...

      Sil
  15. acaba beko yu da mi alsam? Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  16. merhabalar çok bilmiş. yeni tanıştım sitenle. çok hoşuma gitti yazıların sağol baya faydalanıyorum :)Konuya gelince arçelik olanı ablamda var pek memnun kalmadı ama yeterince çalıştırmadı sanırım alışmak için. Bir de konuyla alakasız ama eşinizin alerjisi dayanılmayacak ölçüdeyse niçin tedavi olmuyor. Aşı tedavisi işe yarayabilir uzun vadede. Kendimden biliyorum çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, memnun oldum tanıştığımıza :)
      YAzımda da söylediğim gibi elini suya sokup, kıyıyı köşeyi parmaklarıyla temizlemeyi seven insanlar için değil bu alet. Daha çok benim gibi üstün körü temizlik yapanlar için tasarlanmış :)
      Eşimin alerjisi dayanılmaz boyutlarda değil. Çok doktora gittik ama herhangi bir tedavi öneren olmadı. Hatta eşim aşı için ısrar etti ama ikna edemedi hiçbirini :) Yine de ev tozu miktarı artınca ya da akarların havalanmasına sebep olunca hapşırmaya başlıyor, hapşırmak ve burun akıntısı baş ağrısı yapıyor. Çok ciddi olmasa bile rahatsızlık veriyor. O nedenle ev tozuna karşı hassasım :)

      Sil
    2. merhaba,

      blogunuzu yeni keşfettim ve bayıldım, elinize sağlık, ilgilendiğim konuları teker teker okumaya çalışıp yeni birşeyler keşfetmenin heyecanıyla ders çalışamaz oldum, doktora yeterliğe hazırlanıyorum, güya :)) ben bekarım tabii, hürgeneral olmanın tesiriyle vaktimi har vurup harman savuruyorum. siz de bir postta doktora yaptığınızdan bahsetmiştiniz sanırım, alanınız nedir? ben hukukçuyum.

      benim de alerjik rinit ve sinüzitim vardı. akupunktur ile kurtuldum. akupunktur öncesi bilhassa bahar ve yaz aylarında periyodik olarak gün boyu süren, durduralamayan geniz akıntısı ve hapşurma nöbetlerim oluyordu, tedaviden bu yana çok rahatım çok şükür. tabii akupunktur aşı gibi alternatif bir yöntem olduğu için her bünyede işe yarama garantisi yok. akupunktur öncesi danıştığım bir göğüs hastalıkları uzmanı paran çoksa yaptır demişti, biraz hafife alırcasına ama akupunkturun toplam maliyeti o doktorun(üniversite hastanesinde profesör idi) muayene ücreti kadar idi neredeyse. bu bakımdan denemeye değer, geçmiş olsun, selamlar...

      Sil
    3. Miras hukukunda verdim doktoramı, tez konumu söylersem anında kimliğim deşifre olur, o konuda son 40 yıldır yazna yok çünkü :)) Size kolaylıklar diliyorum. Çocuksuz ve doktora yeterliliğe hazırlanırkenki gçnlerim geldi gözümün önüne. İnsna har vurup harman savurduğunu fark ediyor ama ne yapabileceğini bilemiyor gerçekten...

      Sil
  17. Merhaba Bende alerjik astım var ne zamandır bu aleti alsammı diye düşünüyordum. Yorumlarınızı okuyunca anladımki sadece almak değil alışmak için düzenli kullanmak lazım. Aklıma takılan bir şey var: Belli bir kullanımdan sonra bezleri yenisiyle değiştirmek gerekiyormu? Yeni bezleri nerden temin ediyorsunuz? Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aldığımdan beri aynı bezleri kullanıyorum. Ama artık değiştirme zamanı geldi gibi.
      Bezlerin özelliği mikrofiber olmaları. Marketten mikrofiber bez alıp kendim elde dikebilirim sanırım öyle yapacağım.

      Sil
  18. Ben de bu gece sipariş ettim. Kitaplar beni aşırı yoruyordu doğrusu. Tavsiyenizden dolayı kendinizi suçlu hissetmeyin bence çünkü sadece burada değil, çok çeşitli yerlerde Beko memnuniyeti okudum. Ayrıca da gittigidiyor'da 188'e buldum bu gece. Bekliyorum, bakalım nasıl olacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar konusunda bir uyarıda bulunmak isterim: (taşınırken fark ettim ki) buhar, ciltli kitaplarımın sırt cildinin rengini soldurmuş. İşim gereği kitapların her sene yeni baskısını almak zorunda olduğumdan ben önemsemedim ama sizin için değerli ciltli kitaplarınız varsa aklınızda bulunsun.
      İyi günlerinizde, güle güle kullanın, elinizde paralansın :)

      Sil
  19. ayrıca bu yorumu yazabilmek için google bir şeyler yaptırdı bana esrae olmuş ismim.:)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba.
    Kitaplari temizlerken islanmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, islanmıyor. 3 senedir kitaplığımı bu yöntemle temizliyorum. Kitaplarıma hiçbir zarar gelmedi. Sadece, yazımda da belirttiğim gibi, renkli ciltli olanların sırt kısmındaki cilt rengi soldu.

      Sil
  21. Çok güzel bir makale olmuş. Tebrik ederim

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ev temizlik şirketleri olarak buharı önemle tavsiye ediyoruz.

    YanıtlaSil
  23. şu yazıları ve yorumları okuyarak, arçelik buharika dan vaz geçtim, beko alıcam.... Hatta 1800 tl lik bir üründen vazgeçtim :)) kocam sana duacı olucak kesin :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür yazıları yazarken en çok tüketime teşvik edeceğim diye çekiniyorum. Demek sizde tam tersi oldu? Çok sevindim...

      Sil
  24. hee bu arada sanırım birde Simbo elektirikli tencereden de alıcam :))) bunun içinde anti dua edicek kocacım :))) yazı tarzına bayıldım gerçekten, yaşasın üstün körü ama hijyenik temizlik :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun senin duan, eşinin antiduasına karşılık gelir :) Eminim çok mutlu edecek seni Sinbo.

      Sil
  25. merhaba aylar önce bu yazından heveslenip ben de buharlı temizleyici aldım kullanıyorum ve memnunum ama bir sorum var. mikrofiber bezlerdeki kirleri bir türlü çıkartamıyorum hep kapkara oluyor. önceki lekeler de çıkmadığı için iyice karardı sinirim bozuluyor. o bezleri nasıl temizlediğini merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onları da diğer çamaşırlar gibi sabun cevizi ile yıkıyorum. Sürekli kullandıldıklarından bembeyaz olmalarını beklemiyorum zaten, lekeli olması temiz olmadığı anlamına gelmiyor; temiz olması yeterli benim için. Ama eğer rahatsız oluyorsan ve mutlaka lekesiz, beyaz olmasını istiyorsan sıvı arap sabunu ile yıkamayı deneyebilirsin. Yıkama esnasında karbonat ve çamaşır sodası ekleyebilirsin. Bakalım işe yarayacak mı? :)

      Sil
  26. Merhaba,
    Evimdeki kimyasallardan bıktığım şu günlerde yol gösterici oldu bu yazı. Halılardaki ve duvarlardaki performansını merak ettim. Gerçi halılara kullanmıyormuşsun herhalde ama :S Benim derdim halıyı silmek falan değil de, sildikten sonra kimyasaldan arındıramamak. Yıkamak gerekiyor tam arınması için. Eeee bu soğukta da kim yıkayacak halıyı. Acaba bazı yerlerine bir şey döküldüğünde halı temizleyici ile silip, durulamasını bu makineyla yapsam, başarılı olur muyum :)
    Bir de çok alakasız olacak ama ütü araştırması yaparken soruma, ütünden memnun olduğunu yazmışsın ama marka belirtmemişsin. Buhar kazanlı olup da uygun fiyata bir ütü de iş görür mü acaba?Yoksa illa ki güzel paralar mı dökmek lazım? Bu konuda da bir ışık tutsan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duvarları harika temizliyor, kesinlikle tavsiye ederim. Ama halılar konusunda cevap veremeyeceğim. Çünkü eşimde ev tozu alerjisi oldugundan evde sadece 3-4 ay, kısın, 1-2 hali kullanıyorum. Onları da silmiyorum zaten. Havalar ısininca yıkayıp kaldırıyorum. Çok komplikasyon bir alet değil, altı üstü buhar veriyor. Çaydanlık buharını halıya tutup fırça ile sildiğinizi duşunun... Gerçi çaydanlık buharından daha basıncli elbette ama calışma mantığı bu. Siz hesap edin artık, istediğine cevap verir mı, vermez mı?

      Bizievdeki elektronik aletler hep ilk çıkan modellerdir. Elektronik eşyaya merakliyim. Yeni bir ürün çıkar çıkmaz alır kullanırım. Tamamen bozulmadikca da yenisini almam. Bu nedenle ütü konusunda bir azı yazmadım. Ama size söyleyeyim, üstümün markası Fakir. Yeni çıkan modelleri denemedim. O nedenle karşılaştırma yapamıyorum ama üstümden çok çok memnunum. Fakir sanırım diğer markalara kıyasla ucuz bir Alman markası. Sanırım 6 senedir filan sorunsuz kullanıyorum.

      Sil
  27. Hala kullanıyor musunuz ürünü ve hala memnun musunuz? Benim de aklımı çeliyor bu aletler. Özellikle bebekten sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala kullanıyorum ve hala memnunum :) Zaten ürünü kızım emeklemeye başlayınca almıştım.

      Eşimde ev tozu alerjisi var. Haftasonunu evde geçirecek ise her cuma evi bu aletle bir geçiyorum. Eğer buhar tutmuşsam, haftasonu rahatız. Yok buhar tutacak vakit bulamamışsam eşim kesin hapşırık kriine girip, ilaç almak zorunda kalıyor. Bu kadar bariz bir fark var..

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Sanırım ben de bir tane sipariş edeceğim :)

      Sil
    3. Böyle söylenince, biri benim yüzümden harcama yapacak diye geriliyorum :) Umarım işinize yarar, aldığınıza değer...

      Sil
  28. merhaba.ben de almak istiyorumda özellikle saten boyalı oda duvarları, camlar ve dolap yüzeyleri için.sormak istediğim mesela duvarı silerken birincisi bez çok ıslanıyormu emiş gücü azalıyormu,ikincisi bez kirlendikçe çıkarıp yıkayıp tekrar takıp devammı edicez.şimdiden sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusunu söylemek gerekirse duvarları çok sık temizlemiyorum. Zaten tüm evin temizliğini de bir günde yapmam. O nedenle ikinci bezi hiç takmadım. Birinci bez kirlendiğinde, zaten benim işim bitiş oluyor. Ama bez kirlendiğinde, ikincisini takıp temizliğe devam edebilirsiniz elbette. Buhar haznesi geniş olduğundan hemen bitmiyor, epey idare ediyor.

      Dediğim gibi ben tüm evi birden temizlemediğimden öyle bezin tamamen ıslanıp da emiş gücünün azalması gibi bir durumla karşılaşmadım.

      Ama bu alet yokken ne yapıyormuşum bilmiyorum. Gerçekten hiç deterjan kullanmıyorum. Klozeti bile bununla temizliyorum. Temizliği bitirmem çok kısa sürüyor. Her seferinde aleti akıl edene de, imal edene de hayır dua ediyorum :) Umarım siz de memnun kalırsınız...

      Sil
    2. ÖYLE HEVESLİYİMKİ ANLATAMAM ALMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM AMA BİR ÖNCEKİ SORUMDADA YAZDIĞIM GİBİ AMACIM DUVAR,KAPI,CAM.HALI,KOLTUK FALAN SİLMEM ROBOTLARIMDA DUVAR CAM KAPI BANA ÖLÜM.BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ALICAM İNŞALLAH VERİM ALIRIM DA PİŞMAN OLMAM.CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

      Sil
    3. Aldınız mı, merak ettim :)

      Sil
  29. hevesinizi baltalamak gibi olmasın ama ben de bir heves aldım toplamda 2 kez yer sıldım..oyle duruyor, benımkı beko, kullanımı cok zor, işyapmak zaten guc istiyor, bir de onu omuzda taşımak tamamen ınsanın hevesını alıp goturuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buhar makinesini tavsiye ederken işte bu nedenle çekimser davranıyorum. Herkesin beklentisi farklı oluyor çünkü...

      Benim belimde 6 adet platin vida var ve buhar makinesini haftada en az 1 kere çalıştırıyorum. O olmasa temizlik filan yapamazdım herhalde. Temizlik süremi inanılmaz kısaltıyor, o nedenle omuzumda taşımak hiç zor gelmiyor bana :)

      Sil
  30. merhaba, benimde bir bebeğim var evin temizliği bir türlü içime sinmiyor.hoş çokta temiz olduğum söylenemez :)) buharlı temizlik makinelerine bakıyorum ve yazınız bana çok yardımcı oldu. çünkü benimde ileri derecede olmasada ev tozuna alerjim var. benim aklıma takılan 2-3 yıldır bu aleti kullanıyorsunuz yedek mob-temizlik bezi aldınız mı? nereden temin ediyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almadım, ihtiyaç hissetmedim. Her kullanımdan sonra sabun cevizi ile düşük ısıda yıkayıp güneşte kurutuyorum. Hala sorunsuz kullanıyorum. Ama bu aralar aklımdan aynısından dikmek geçiyor, yedek dursun diye. Basit bir mantığı var zaten. Elimde boyutunu çıkarabileceğim bir örnek de varken, herhangi bir mikrofiber toz bez ile aynısını, elde bile dikebilirim sanırım...

      Sil
  31. Alıp almadığımı merak etmişsiniz,henüz almadım.hevesim geçmedi fakat evin genel temizliğini iki yardımcı bayan geldi ve yaptı.Duvar,cam,kapı hepsi bitti.Bende biraz erteledim ama taktım kafayı alıcam yani.ve bu kararımda sizin kullanım tecrübeniz büyük rol oynadı.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  32. Ben de almak istiyorum ama omuzda tasırken agır degil mi çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde 1 lt su var, kendi ağırlığı da 1 kg olsa, 2 kg kadar yük taşıyorsunuz. Benim omurgamda 6 tane vida var, ama bu ağırlığı taşımayı tercih ediyorum. Zira 1 saat boyunca 2 kg taşımak, 1 saat boyunca toz almak, duvarları ve yerleri silmek için eğilip kalkmaktan daha az yoruyor beni. Bununla temizlik yapmazsam belim çok ağrıyor.

      Sil
  33. Acil bir cevap lutfen arkadaşlar omuzda taşınanlar zor degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha küçük boy ve daha hafif olup elde taşınanları da var. Ama onların suyu doğal olarak daha çabuk biter, daha sık işinizi yarım kesip suyun kaynamasını beklemeniz gerekir. Tüm evin temizliğini bitirmeye yetmezler yani.

      Sil
  34. kesınlıkle zor ben aldım ancak kullanmıyorum cunku kullanımı çok zor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evime temizlik için yardıma gelen tüm kadınar da aynı şeyi söylüyorlardı. Deterjanla hemen temizlemek dururken bununla uğraşamam kusura bakma diyorlardı. 55 yaşında bir kadın geliyor son 1 senedir evime. Bu aletin delisi oldu. Kendi evine de aldı, gelinine de aldırdı. Gittiği her yerde de övüyormuş, keşke her temizliğe gittiğim yerde bundan olsa diyor. Nispeten yaşı ilerlemiş olduğundan ağrıları sızıları da oluyor tabii. Bu aletle işinin daha çabuk bittiğini, üstelik daha a yorulduğunu söylüyor. Onu görünce yalnız olmadığımı anladım, yoksa bir ara "Acaba deterjan kullanmayı sevmediğim için mi alet bana kolay geliyor?" diye düşünmeye başlamıştım. Ama demek ki sadece kişiden kişiye fark ediyor... Yine de elbette yazımda da belirttiğim gibi fikrimi soran herkese "Önce birinden ödünç alıp deneyin, size uygun olup olmadığını anlayın, sonra alın" diyorum.

      Sil
    2. Ben çok sevdim,onu omuzuma alıp temizlik yapacağımi düşününce heyecanlanıyorum.bel fitigim var benim de ama yormuyor,çok eğlenceli geliyor

      Sil
  35. Kullanımının zorluk derecesi kişiden kişiye çok değiştiği için, almadan önce mümkünse ödünç alıp denemek çok doğru.

    YanıtlaSil
  36. Teşekkür ederim bugün. aldığım diger makinayı iade edip beko alıcam.su haznesi çok küçük. Umarım beko dan ben de memnun kalırım -:)

    YanıtlaSil
  37. merhaba bendede var bu aletten alali 4 gun oldu ama bi sorunum var parke ve fayanslari sildikden sonra asiri derecede su lekesi kaldi aceba ben silme seklinimi beceremedim.Aleti kullanmakta cok hevesliydim ama lekeler beni uzdu ne yapmaliyim kullanan arkadaslar lutfen yol gosterin vileda yerine gecsin istiyordum param bosa gitmesin yaaa vicdan azabi cekiyorum simdi.Beni rahatlatin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazan içerisindeki suyun tam olarak kaynamasını beklememiş olabilirsiniz. Yeşil ışık yanmadan silmiş olabilir misiniz?

      Sil
    2. yok baya bekledim isikta yandi ama mesela mop suruyorum yere tamamen gidis gelis izleri olusuyor.Sizdede boyle bir sorun oldumu hic.Silme islemini anlatirmisiniz.Yanitiniz icin tesekkur ederim.

      Sil
    3. Aynısı ilk kullnışta bende de oldu, tam olarak buhar çıkana kadar, borudaki tüm suyu lavaboya veya küvete fışkırtın. O suyu bitirmeden yerlere sürerseniz su izleri kalır. Yaklaşık 30-45 sn bu suyu fışkırtırsanız, arkasından buhar gelmeye başlayacaktır.

      Sil
    4. ggg gerekli yanıtı vermiş, çok teşekkür ediyorum.

      Ama bir de ekleme yapayım bari: Borudaki tüm suyu lavaboya fışkırtırken bezli ucu takmamış olun. Eğer bez ucundayken suyu boşaltmaya kalkarsanız bez ıslanıyor ve ıslak bezle yerleri silince de iz kalıyor. Bir de soğuk yerleri silerken bez buharın soğuğa değmesi neticesi de ıslanabiliyor. Bez ıslanınca, bezin takılı olduğu ucu arkaya doğru döndürüp bezin kuru kalmış arka tarafı ile silmeye devam edebilirsiniz.

      Bezli ucun 360 derece dönebildiğini keşfetmem biraz zaman almıştı benim :)

      Sil
  38. Yazınız çok güzel olmuş, teşekkürler.Bende Karcher marka buhar makinası aldım. Bütün evin temizliğini yapayım diye. Aynı zamanda ütü de yapabiliyorum. Ben en çok cam silme ve ütü işlevini kullandım. Sizin de bahsettiğiniz gibi cama tutunca kirli sular aşağıya akıyor ama bezi hazır bulundurup onunla siliyorum o suları. Buharı tutup cam silme aparatının adını bilmiyorum yukarıdan aşağı çekince camlar,aynalar pırıl pırıl oluyor ve bana kullanımı kolay geliyor. Banyo,wc temizliğinde ise çamaşır suyunu döküp bekletmek daha pratik bu makineyle uğraşmaktansa. Ara sıra temizliyorum oraları da. Mutfak dolaplarımı,ocağı da temizliyorum. Çok sık temizlik yapan biri olmadığım için ok sık da kullanmadım. Yazınızı okuduktan sonra yarın evim güzel bir temizlik görecek sanırım :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kimine kolaylık olarak görünen bir şey başkasına göre zorluk olabiliyor. Ben hiçbir tür deterjan kullanmadığım için bu aletten sonra deterjanla temizlik yapılınca sanki evim temizlenmemiş de aksine kimyasallarla, parfümlerle kirlenmiş gibi geliyor.

      Sil
  39. Kıyafetlerde de kullanılabiliyor mu? Bazı buharlı temizleyiciler dikey olarak kullanılan buharlı ütü olarak da kullanılabiliyormuş. Bekonun bu modeli için de geçerli mi acaba bu.

    YanıtlaSil
  40. Ben de buharika aldim. Gundur kullaniyorum. O kadar memnun kaldim ki anlatamam:) banyo duvarlarini 5 dakikada sildim. Bu aleti begenmeyenlere gercekten sasiriyorum kullanirken. Yaziniz cok faydali olmus emeginize saglik. Yazida ilgimi cekti yuze buhar verme basligi demissiniz; hangi baslik o acaba ? Cilt bakimi yapabilir miyim merak ediyorum da:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrica halilarda da kullandim. Halilara farkli bir temizlik havasi verdi. Mutfak halimda domates lekesi vardi uzerine tutunca yumusatti ve cikartti resmen. Tamamen cikmayan lekelere leke cikarici sikip buhar tutunca da cok ise yariyor. Internetteki cogu yoruma katiliyorum cam silmeye uygun degil gibi geldi ama bir kere deneyecegim yine de.

      Anlayacaginiz evin temizligi benim icin halloldu , merak ettigim cilt bakimi yapabilir miyim ?:) sicak buhar gozenekleri acacaktir diye dusunuyorum. Kadin tutmama gerek kalmadi. Bir de cilt bakimini bedavaya getirsek super olur;)))

      Sil
    2. Birisi "Sizden okudum da satın aldım" deyince çok geriliyorum, neyse ki siz memnun kalmışsınız, çok sevindim :)

      Yazıdaki en baştan 3. fotoğrafın sol tarafında 2 siyah boru yanında beyaz, huniye benzer bir başlık var. İşte buhar başlığı o. Kafanıza bir havlu geçirip, buhara yüzünüzü tutabilirsiniz. Ben cilt bakımı için değil de, odayı buharlandımak için kullanmıştım o başlığı. Ama çok güçlü biçimde buhar verdiğinden, cilt bakımında da işe yarar diye düşünüyorum.

      Sil
    3. O beyaz huni benimkinde de var ama kitapçıkta makinaya su doldurmak için kullanıldığını yazıyor

      Sil
    4. Bugün vepte araştırırken bloğonuzla karşılaştım çok tşkler gittim aldım beko

      Sil
    5. 480 tl aldım fiyatı nasıl sizce taksitle aldım umarım öemnun kalırım

      Sil
  41. LAVANTA MUCİZESİ
    Doğa ananın insanoğluna sunduğu bu mucize bitki ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişir. İçeriği itibariyle: Uçucu yağ, glikozitler, alkaloitler ve tanen bulunmaktadır. İçerdiği bu maddelerden ise lavanta yağı elde edilir. yoğun olarak kozmetik ve Temizlik kimyasalları üreten firmaların ana maddelerinden biridir.

    İnsan vücuduna faydalarından bahsetmek gerekirse; İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır, Mide ve bağırsaklardaki gazı sökerek şişkinliği önler, Yatıştırıcı özelliğiyle Depresyon, Migren ve Uykusuzluk çeken hastalara bire birdir. Bu tür rahatsızlıkları olan hastaların lavanta kokusu sinmiş olan yastık kullanmaları tavsiye edilir. Özellikle ev hanımları bu kokunun yatak odalarına ve gar dolaplarına sinmesi ve uzun süreli kalıcı etkisini koruması için hazır lavanta kokulu ütü sularını kullanmaları tavsiye edilir.

    Lavantanın diğer bir faydası da Kusma refleksini önleyerek, idrar sökmeyi kolaylaştırdığından böbrekleri temizleyici özelliği bulunmaktadır. Yine Beş dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu; erken yaşlanmanıza neden olan stres hormonu 'kortisol'un salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlar. Cildi genç tutar. Lavanta kokusu, uzun zamandan beri antiseptik ve dezenfektan olarak ta kullanılmıştır.

    Tüm yaşam alanlarımızda lavanta kokusunu hissetmenin bu kadar çok faydası varken bu kokuyu saf halde kullanmak hem çok pahalı hemde tercih edilmeyen bir yöntemdir Kalıcı ve rahatlatıcı bir koku için özellikle deterjan kimyasalları içerisinde belirli oranlarda bulunan ürünleri tercih etmeniz önerilir. Özellikle Doğal lavanta kokulu ütü sularını kullanmak lavantanın şifa kaynağından azami derecede faydalanmanıza vesile olur. Son dönemlerde Burcemavm firmasının ürettiği kokulu ütü suları arasında en çok tutulan ürünlerde olan lavanta kokulu ütü suyunu temin edebileceğiniz adres www.burcemavm.com sitesinden ulaşabilirsiniz Ürün içerik olarak doğal lavanta aromasıyla hazırlamış olup, müşterilere konsantre haliyle satılmaktadır. Bir Su bardağı Konsantre lavanta kokulu ütü suyu 3 lt normal çeşme suyuyla karıştırılarak ütülerde kullanılmaktadır. Kireç önleyici etkisiyle ütünüzün kireçlenmesini önlediği gibi tabanının temiz kalmasını da sağlamaktadır. Firma ürünün tüm yaşam alanlarında kullanılması amacıyla fiyatını da makul tutmaktadır.
    Burcem avm sağlıklı günler diler





    .

    YanıtlaSil
  42. merhaba çok bilmişcim, ben bundan 4 ay önce tchibodan buharlı temizlik makinası almıştım ancak hem su haznesinin küçük olması hem de deneme amaçlı mutfak tezgah temizliğinde yaşadıklarımdan sonra apar topar iade ettim. aleti çalıştırdım, kaynama noktasına geldi, püskürtmeye başladım su geldi... basmaya devam ettim buhar gelince temizlik için çalışmalara başladım. 2dkcık buhar geldi, sonra yine su, suyu yine püskürttüm yine 2 dk. buhar... sonra bir baktım bana sinir basmış :) heryer hortumla yıkanmış gibi sırılsıklam olmuş :) bir de onu temizlemekle uğraş... gerçi o gün mutfağımın gerçekten bir milyon kez dezenfekte edilmesine ihtiyaç vardı :) yoldan geçen karafatma arkadaşımı mutfak tezgahında ışık yanınca depar atar halde bulunca benim gecenin 2sindeki çığlığıma koşan kahraman kocam bir sprey kutusu ilacı mutfak tezgahına boca edip, fatmahanımı eceli gelmeden ilacın içinde boğarak mefta ettiğinden mutfak tezgahını komple söküp atasım gelmedi değil :) serüveni okuyunca korkmayın dostlar ertesi gün akşamı işten gelip sırt bir tezgahla 2 saat uğraşınca o bitip acaba nerden geçti misafir diye düşünüp tüm tencere tava çatal bıcak bardak kap kacak makinada yıkandığından sabaha karşı uyuyup 2 saatlik uykuyla işe gidince kimse zehirlenmedi :) neden bu kadar uzattıysam anlamadım :) kısacası tchibodan aldığım aletciğin yaptığını beko da yapıyor mu? evdeki kimyasallardan kurtulma savaşı içindeyim.. bu hem istediğim bir ürün ama bir önceki tecrübemdeki şeyleri de yaşamak istemiyorum :( yardımcı olursan çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of zor bir soru sormuşsunuz. Yani bu buhar makinelerinin temizlik anlayışı öyle kişiden kişiye değişiyor ki, önermekte güçlük çekiyorum. Kimisi benim gibi bağımlısı oluyor, kimisi bir daha görmek bile istemiyor.

      Ama şunu söyleyebilirim, Beko sadece ilk ısındığında kısa süreli su veriyor, onu da lavaboya fışkırtıyorum. Sonra suyu bitene kadar buhar vermeye devam ediyor. Ama ben sürekli fişe takılı tutuyorum ve elbette nispeten bir ağırlığı olmasına rağmen omuzumda taşıyorum. Temizlik süremi kısalttığı ve yere eğilmememi sağladığı için omuzumda taşımaya üşenmiyorum.

      Yerleri mesela temzilerken biras sulu bırakıyor ama bıraktığı su miktarı, vileda ile yapılan temizlik sırasında kalan su miktarından kesinlikle daha az ve su, aslında su buharı olduğu için sanırım, çok çabuk buharlaşıyor, iz filan kalmıyor.

      Camları silerken çok su akıtıyor, buhar soğuk cama değince olduğu gibi su akıyor. O nedenle camda fazla kullanmıyorum. Duvarlarda fazla su yapmıyor ama mesela seramiğe değince de su bırakıyor, soğuk taş tabii neticede.

      Sonuç olarak öneride bulunmaya çekiniyorum :)

      Sil
    2. verdiğin bilgilerden suyu bitene kadar su veriyor cümlesi benim için alınmaya değer olduğunu gösteren yeterli bir gerekçe çok teşekkür ederim... deneyerek öğreneceğiz, kendini de suçlu ya da yönlendiriyormuş gibi hissetme sen sadece deneyimlerini paylaşıyorsun için rahat olsun :)

      Sil
    3. Umarım beni utandırmaz :)

      Sil
  43. Boyalı duvarda kullanıyormusunuz, temizliyor mu? yoksa sadece seramik duvarda mı kullanıyorsunuz. Bende alacağım da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyanın cinsi, kalitesi fark yaratıyor mudur bilmiyorum ama ben özellikle boyalı duvarı temizlemekte kullanıyorum. Deterjansız ve çok kolay, 1-2 harekette tertemiz yapıyor duvarları. Duvarlarımız beyaz, özellikle ayakkabıların çıkarıldığı kapı girişi duvarları minik el izleriyle kapkara oluveriyor :)

      Sil
  44. saten duvarlarda kullanabiliniyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saten duvar boyasında hiç kullanmadım. Normal duvar boyasında herhangi bir sorun yaratmıyor.

      Sil
  45. LEKE SÖKÜCÜLER
    Deterjanlarla ilgili olarak toplumumuzdaki genel kanı kanserojen kimyasallar içerdiği ve bu nedenle sağlıklı olmadığı yönündedir. Bu nedenle internette doğal olduğu ve temizleyici özelliği olan bitkisel leke sökücüler adı altında birtakım formüller verilmektedir. Ancak bunlar görüldüğü gibi lekelere tam bir çözüm değildir. Kuru fasulyenin haşlama suyu ile arap sabunundan elde edilen gliserinin karışımıyla leke sökücünün elde edilmesi ağır lekeleri çözebilecek bir formül değildir. Kısacası Yine iş endüstriyel kimyasallarla elde edilen leke sökücülere kalıyor.

    Birde Plastik ambalaj sorunu bunların yerine cam şişelerin içerisindeki ürünlerin tavsiyesi internet bilgi kanallarında dolaşıp durmaktadır . bu tür tavsiyelerde bulunanlar piyasadaki ürünlerin neden plastik ambalaja konulduğunu hiç merak ediyorlar mı acaba? Tabiî ki hayır her deterjan üreticisi leke sökücüleri cam ambalajlar içerisinde sunmak ister ancak maliyetin iki katına çıkması halkın alım gücünü etkileyebileceği gibi nakliye esnasında ortaya çıkabilecek sorunlarda başlı başına problemdir. Tüm bu faktörler düşünüldüğünde ambalaj olarak pet ve proformların kullanımı doğal olarak tercih sebebidir. Bu noktada önemli olan Tüketicilerin leke sökücüleri kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlardır. Leke sökücüler kullanılırken

    Öncelikle Ağır lekeli yüzeylere direkt uygulamalarda eldiven kullanılması tavsiye edilir ve uygulanan bölgenin lekeden arındırıldıktan sonra bol suyla durulanması elbette daha sağlıklı olacaktır. Kesinlikle boşalan plastik ambalajlar doğa bırakılmamalı ve geri dönüşüm için ayrı bir yerde muhafaza edilerek işlenmek üzere tekrar ülke ekonomisine kazandırılabilir. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak istiyorsak boş plastik kutuları doğaya gelişigüzel bırakmamalı akarsuların içerisine atmamalıyız. Ayrıca çamaşırlarınızı sık,sık yıkamaktansa haftalık toplu olarak yıkamak hem ev ekonomisine hemde ülke ekonomisine kazanç sağlar

    Burcemavm sağlıklı günler diler

    YanıtlaSil
  46. Yorumunuzu tam anlayamadım sanırım: Leke çözücülerin içerisinde kimyasallar olmadığını ve kanserojen olmadıklarını mı iddia ediyorsunuz? Yoksa elbette kimyasallar var ve bunlar kanserojen ama lekeleri çıkarmak için başka şansımız mı yok diyorsunuz?

    Sanırım iddianız ikincisi. Ben ise tam tersini iddia ediyorum.

    Çevremdeki kadınların çoğu kimyasal deterjanlar ve leke çözücüler kullanıyor. Ben kullanmıyorum. Benim çamaşırlarım kesinlikle daha lekesiz. Eşim de sizin gibi aksini iddia ediyordu. Birkaç kez akrabalarımızda kalıp, orada deterjanlar ve leke çözücüler ile yıkanan çamaşırları giymek zorunda kalınca fikri 180 derece yazık kie değişti.

    Ne yazık ki, dünyadaki her şeyde olduğu gibi, leke çıkarma konusunda da sihirli formül denen bir şey yok. Eğer giyeceğiniz lekelendiyse, o lekeyi çıkarmak için emek vermek gerekiyor. Öyle reklamlarda gösterildiği gibi lekenin üstüne damlattım, iki dakikada leke yok oldu; bulaşığın üstüne damlattım, dibi tutmuş tencere kendiliğinden temizlendi filan hikayelerine artık inanmıyorum.

    Kimi lekeler var ki hakikaten çıkmıyorlar. Onları artık kurutemizlemeye götürüp, evde kullanamayacağımız kadar ağır kimyasallarla temizletmek gerekiyor. Evimde o derece pahalı kıyafet olmadığından, o noktada ağır lekelenmiş kıyafetimi toz bezi olarak değerlendirmeyi tercih ediyorum şahsen.

    Tayland'daki insanların geleneksel olarak sadece beyaz giydiklerini ve o bembeyaz çamaşırlarını da yüzyıllardır sadece kaynatarak o şekilde lekesiz ve beyaz tuttuklarını da biliyorum mesela.

    YanıtlaSil
  47. Yazılarınız çok bilgilendirici,teşekkürler.Sabun cevizini sizin sayenizde öğrenmiştim,yoğurt yapma makinasından çok memnunum,steam box da sayenizde tanıştım.artık takipteyimde:)

    YanıtlaSil
  48. Merhaba,
    3,5 yaşında bir oğlum var ve sizin de dediğiniz gibi çocuk olduktan sonra temizlik, sağlık, anti kanserojenler her şeye dikkat eder olduk. Biraz geç kalmış olsam da artık tüm deterjanları atalım diyerek birkaç gündür ne yapsak diye araştırmalar yapıyorum. Dün sizin sitenizde yaptığınız paylaşımları inceleyip yapmam gerekenler konusunda ikna oldum. Sabun cevizi ve limon tuzunu deneyeceğim. Deneyimlerimi o yazılarınızın altında paylaşırım. Neden buraya yorum yazdığıma gelince, geçenlerde buharlı temizleyici araştırırken başka bir marka üzerinde yoğunlaşmış ve sizin yazınızı okuduktan sonra fikrimi değiştirip, ertesi gün Beko'yu almıştım. Açıkçası çok memnunun. Beko tavsiyesini sizden aldığımı şimdi farkediyorum. Yani dün okuduğum sabun cevizi hikayesi ile değil, zaten ben size daha önce de ikna olmuşum:) Bakış açımızın aynı olması beni çok sevindiriyor. Sanki siz değil de ben yazmışım bu yazıları :) Başarılarınızı devamını dilerim. Bizim gibi çalışan, yoğun ama bir o kadar evde anne olan, çocuklarını ve doğayı seven insanlar için yeni hikayelerinizi bekliyoruz..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yorumlarda yalnız olmadığımı fark etmek de beni çok mutlu ediyor. Sıklıkla deli muamelesi görüyorum çünkü :)

      Ama sonunda en "ev hanımı" yakınlarım bile Akdeniz sıcağında ter kokmadığımı, saçlarımın gayet gür ve parlak olduğunu, deterjana para harcamama rağmen çamaşır ve bulaşıklarımın onlarınkinden temiz olduğunu fark ettiler, yavaş yavaş kullandığım "doğal" malzemeleri sormaya başladılar. Oysa eskiden "Senin makinen çok iyi yıkıyor" diyorlardı :)

      Sil
  49. Ben de temizlik aşığı zaman yoksunuyum .Tembel ama düzen severim. Ayrıca iki minik annesiyim isim hiç bitmez dağınıklığımda bu alet denemeye değer sanki;) Eşinize aynı dertten muzdaribim ilaçsız gün düşünemiyorum. Evde ersag diye bir markanın ürünlerini kullanıyorum ama tam olarak içime sındigını söyleyemem. Alıp deneyecegim insallah;)Yardımlarınız için tesekkurederim. Ayrıca minik bir blog sahibiyim ve de özgün yazılarım var. Sayfam ziyaretini sevindirir www.susss.blogspot.com. Diliniz çok icten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya ara verdiniz sanırım? Umarım iyisinizdir.

      Sil
  50. Merhaba ben ilk önce arçelik buharlı temizleyici aldım zannediyorum beko ile aynı.Açıkcası çok memnum kalmadım.Çünkü oduğundan fazla ıslak bırakıyor parkeyi.Suyu çabuk bitiyor.Hortum cihaza bitişik olduğu için yırtılıdı v.s hep sorun oldu benim için.Komşumda alcaktı ama o bekledi arçelik bende görmek istedi.Bir nevi beni denek olarak kullandı diyebilirim.Ardından gitti unitekno mod 703 diye bir makina aldı zannediyorum şu ariete dedikleri..Hakikaten parkeyi sildikten sonra kurulamaya gerek kalmadığını gördük.Cilt bakımı aparatı bilel vardı içinde.Yani kısacası iyi araştırarak almak lazım.Biraz para biriktirip bu markadan alacağım tabi herifi ikna edersek.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba,
    Öncelikle sitenizi çok beğendiğimi ve fikirlerinizden çok faydalandığımı söyleyeyim. En baştan da bi teşekkür çakayım :)
    Soruma gelince; birkaç gündür sizin de memnun olduğunuzu görmemin etkisiyle buharlı temizleyicilere bakıyorum. Benim de bel fıtığı ve ameliyat geçmişim var ne yazık ki. Arçelikk ve Bekonunkiler tıpatıp aynı zaten. Bi de şu adreste (http://limitsizavm.com/asp/product/41493/Kohlemann-Dampf-Wunder-Harika-Buharli-Temizleyici) bunların çok benzeri Alman malı bişey buldum. Birkaç tavsiye de okuyunca ne yapsam bilemedim. Fiyatlar birbirine çok yakın zaten. Fırsatınız olursa bi göz atıp fikrinizi söyler misiniz, siz ne dersiniz?
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım aldığınız üründen memnun kalmışsınızdır. Çok komplike bir makine değil zaten, hepsi de hemen hemen aynıdır tahminim.

      Sil
  52. oncelıkle sıtenız cok guzel cok faydalandım ve yorumlara bakarak beko steam box aldım ıyıkı de almısım egzamam var ve annemın de astımı var cok deterjanla hasır neşır olamıyoruz ayrıca ev tozu malum. sorum mıkrofıber bezlerı ozellıgını kaybetmeden nasıl yıkıyorsunuz elde mı yoksa çamasır makınesıne atabılıyor muyuz normal deterjanlar ve tamburlama ozellıgını kaybettırdıgını duydum. bır de sızden onerı almak ıstıyorum. ayrıca dysonun anımal serısı elektrık supurgesını allerjısı olanlara tavsıye ederım açık ara nefesımızde degışıklık oldu. sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mikrofiber bezleri olabildiğince elde yıkıyorum. Makineye de arada bir atıyorum. Çamaşır deterjanı kullanmadığım için sorun olmuyor. Tamburlamaya çözüm yok tabii :)

      Sil
    2. Merhaba çokbilmiş hala sabun cevizi sıvısı mi kullanıyorsun bir çok yerde.

      Sil
    3. Elimde yarım kilo kadar ceviz kaldı. Çok çok nadiren kullanıyorum artık.

      Sil
  53. Merhaba çokbilmiş buhar makinasının kullanım klavuzunda
    tanka sudan başka likit koymayın diyor ama ben buna rağmen
    beş altı damla okaliptüs yağı ya da bir yemek kaşığı kadar sirke koymak
    istiyorum(bunu yapmayı çok istiyorum:) ).bu konuda hiç deneyimin
    oldu mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha delilik parayla değil, ben de yapıyorum aynısını :) birkaç damla ya da kaşıktan zarar gelmiyor.

      Sil
  54. Slm cokbilmis. Harika yazmisiniz. Bende bir beko turkuaz steambox hastasi tutkunuyum.:). Efendim 3 oglum birde esim 5 kisiyiz. Mitelere dusmanim. Hergun evi bastan asa cikariyor yikiyor utuluyorum. Buharli temizligimi yapiyorum en az 5 kez dus aliyorum ve es ve cocuklarada eve gelince 1 yatmadan once de 1 olmak uzere ikiser dus aldiriyorum. Uykulatimi yitirdim miteler yuzunden. Psikologada gidiyoum ama nafile kafamda koca bir bocekle dolasiyorum. Yazinizi tesadufen okudum ev akarlarini yok ettiginden eminim demissinizya oraya bayildim biraz daha rahatladim :) rica ediyorum bana mitelerle mucadelede kim ne biliyorsa anlatsin. Antimite sprey alez vs. Kullaniyorum 37 yasindayim hic kendime vaktim kalmiyor. Evimi arabami coluk cocugu temizlemekten alamiyorum kendimi. Hergun kullaniyorum buharli mavi kizimi :) yatagimin basucunda duruyor. Gozumu onunla aciyorum. Hal boyle olunca kimseciklerlede gorusemiyorum. Acaba ondaki mite bana gecermi diye :) biraz abartiyorum ama elimde degil bir dus aliyorum mesela dustan cikmadan dusu temizliyorum elim musluga degdi hadi lavaboya el yikamaya orda kapiya degdi hadi mutfakta bida el yikamaya derken ellerim catirdadi kurudu. Deterjan kullanmiyorum buharlimla ev islerinde lakin camasirdada dogal detercan kullaniyorum bulasıktada. Anliceniz artik bende kurtulmak istiyorum bu durumdan. Haftada 1 kere temizlik buhar makinasiyla yetiyor demissiniz bendede alerji var o yuzdende abarttim sanirim oglumdada ver. Esim anliyor beni ama cocuklar buyudu artik karsi cikiyorlar bu duruma. Okildan gelince kendini yataga agmak istiyor mesela biri. Olmuyor deniyorum sonra butun gunum onun odasinda temizlemekle geciyor lutfeeeen elimdat... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattığınıza göre sizin sorununuz psikolojik.

      Çünkü mayt dediğiniz şey yatak, kitap, perde, halı gibi yerlerde oluyor; insan derisi döküntüsü ile besleniyor ve alerji yaratan da kendisi değil, pisliği. Dolayısıyla bildiğim kadarıyla insanlar üzerinde dolaşmıyor, insandan insana da geçmiyor. Hatta bence faydası bile vardır muhakkak bu kadar çok olduklarına göre, bir hikmetleri muhakkak vardır.

      Sizin anlattığınız duruma sanırım "takıntı" adı veriliyor. Mayt olmasa başka bir şey olur. Sanırım genellikle "güvenlik" ihtiyacından kaynaklanıyor bu tür takıntılar. Çokça kadında temizlikle ilgili takıntılar duyuyorum. Psikolojik yardım olmadan üstesinden gelmek zor sanırım.

      Tez zamanda rahatlarsınız umarım.
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Azize Hanım aşağıda çok iyi önerilerde bulunmuş.

      Sil
  55. Merhabalar. Cokbilmis hanim bu buhar makinesini oyle guzel tavsiye etmissin ki okur okumaz almaliymisim dedim ve aldim. 1 aydir ben ve evim cok mutluyuz. Deterjansiz bir temizlik yapmak gercekten ruhen bile ne kadar iyi geliyor. Bu arada bir yazinda bu blogu kendim gibi olanlarla karsilasirim diye yaziyorum gibi birsey demissin ya :) iyiki yazmissin,asil ben benim gibi dusunen birilerinin oldugunu gorunce cok mutlu oldum. Size basarilar diliyorum hayatinizda,imrendim gercekten. Bu arada ara ara takipteyim ;)
    Ikinci olarak Fatocan anne; bu mite isimlenmis hali bu durumun,kabahat ona kalmis gibi ama aslinda bu temizlik hastaligi. Psikologa da devam edin ancak kirlensi dur bir daha yikayayim dediginizde bir kere yikamamayi basarabilseniz 100 basamaktan birini atmis olacaksiniz. Bunu bu sekilde baslamadan bitiremezsiniz. Ibrahim bilgen'in cok guzel videolari var bu konuda. Takintilar ile ilgili,panik atsk ile ilgili. Sali gunleri de trt 1 de programa katiliyor. Umarim bi faydasi olur. Sifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azize Hanım harikasınız, takıntı konusundaki önerileriniz için çok teşekkür ederim.

      Tavsiyem sonucu memnun kalmanıza da çok sevindim. Tavsiyede bulunurken insan çekiniyor ya karşımdaki memnun kalmazsa diye.

      Sil
  56. Merhaba, ben de yeni aldım Arçelik'in buharikasını. Bugün ilk kez kullandım açve gördüm ki sürekli fişte olmasına rağmen çok sık turuncu ışık yanıyor, yani yeşil ışıkla buhar verme süresi 30 saniye bile değil, sizde de durum böyle mi yoksa ben Servisi mi aramalıyım? Sizde de böyleyse ışık turuncuyken buharı kullanmaya devam ediyor musunuz yeşili bekliyor musunuz? Beklerseniz iş çok bölünüyor, beklemezseniz de buharın hijyen için yeterli sıcaklıkta olup olmadığından emin olamıyorum? Bir de işiniz bitikten sonra içinde kalan buharı boşaltınca içindeki suyu döküyor musunuz, bir sonraki kullanıma kadar içinde bekletip tekrar kullanıyor musunuz? Bekletip kullanmak kireçlenmeye sebep olur gibi geliyor, yok her defasında boşalt tekrar doldur da zor gibi; ben özellikle ani durumlarda mesela biri eve ayakkabıyla girdiğinde hemen Oray'ı temizlemek amaçlı içinde suyuyla hazırda durmasını Tercih ederim ama dediğim gibi kireçlenme ihtimalini de göz ardı edemiyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ışığın rengini hiç takip etmedim. Belki servisi arayıp sorarsanız içiniz rahat eder.

      İStanbul'da iken içinde su bekletiyordum. Ama şimdi yaşadığım bölgede sular çok çok kireçli, o nedenle bekletmiyorum. Ama zaten bir seferde genellikle suyu bitirdiğimden içinde de pek su kalmıyor çoğu zaman.

      Sil
  57. Merhaba. Yazınızdan çok etkilendim. Hemen almayı düşündüm. Bir şeyi anlamadım. Bunun elektrikli süpürge gibi vakuumu yok mu. Yani küçük şeyleri yerden almıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aletin vakumu yok, vileda gibi iş yapıyor. Vakumlu olan çeşitleri de var ama ben komplike aletler çabuk bozulur diye düşündüğümden almadım.

      Sil
  58. Merhaba , buharlı temizleme aletiyle ilgili yazınızı yutarak okudum. Çünkü hafta başı ben de bir tane Buharika aldım tüm fonksiyonlarını henüz tam olarak test edemedim. Ama kullandıkça sanırım daha çok seveceğim. Uzun süreli kullanımda buhar tetiğine basmaktan parmağımın ağrıması dışında bir zorluk görmedim. Kimyasal kullanmadan pıspırıl temizlik yapmak beni çok mutlu etti.

    Adsız'a yanıt olarak yazmış olayım , kulanım klavuzunda da yazıyor zaten , bir kere yeşile döndükten sonra kullanım sırasında sarı yanması sorun değil diyor . En çok cam silme özelliğine ihtiyacım vardı ama sanırım en yetersiz özelliği de o . Şimdilik iz bırakmadan cam silme yapamadım ama üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Kullandıkça buhar yoğunluğunu ayarlama konusunda ustalaşırım diye düşünüyorum.

    Uzun süreli kullanmış olduğunuz için sorayım : Camları ve çerçeveleri temizleyince uzun vadede içteki lastik kısımlara ve mutfak tezgahının birlşeme noktalarına zarar veriyor mu ? Beni en çok bu endişelendirdi .

    Özetle ben memnun kaldım . Ablama da tavsiye ettim o da aldı .

    YanıtlaSil
  59. Bende çoktan beri buharlı temizlik makinasını almak istiyordum ama çok karasizdim.Arkadaslarim çok para vererek makinalar aldılar ama su anda atık madde olarak duruyor.6 ay önce babam A101 den merak edip aldığı ve kullanamadığı heifer marka buharli temizle makinasını bana verdi.evinin her yerini bununla temizledim.özellikle yer silmesi muhteşem yer seramiklerim adeta parladı ve ayağınla bastigim zaman saten gibi.banyo ve tuvalet duvarları çok rahat temizledim.ana dusakabin ve lavoba temizliğinde aynı şeyi söylemeyeceğim.cam silme çok zor geldi.hali ve koltuk silmede o kadar temiz olmuyor ama buhar tuttuğunuz zaman gorunusu bile değişiyor.sizin de dediğimiz gibi en azindan mikroplar ölüyor.için rahat ediyor.şimdi makina buhar vermiyor karşımda muhatap olacak kimse yok.tekrar ile da çilesi başladı.yerleri diliyorum akşama kalmıyor yerlerde hemen tozumsu bir katman oluşuyor haçlar ucusuyor.ertesi sabahtan şilin resmen bez kirleniyor.ama buharla silindiği zaman bir hafta hiç bir şey istemiyor.yerlerde uçuşan da olmuyor ve taşlar adeta yüzüne gülüyor. Şimdi bende arizalandigi zaman muhatap bulabilecegim kullanışlı bir buharlı temizlik makinasını arıyorum.yazılarınızı okudum.ben fakir ,philips baktım.fakirden Arkadaslarim memnun değil.fakir sadece yer silme makinası 299 TL.ikisi bir arada adı altında geçen bütün parçaları olan makinasında 500-600 arası fiyatı.arkadaşım makinanın ağır olduğunu ve yerde su lekesinin kaldığı söyledi.araştırdım çoğunluk memnun değil.bende arçelik üzerine yoğunlaşmıştım hatta dün aliyordum.bugünde bu siteyi farkettim kafam tekrar karıştı arçelik mi beko mu alayim?

    YanıtlaSil
  60. Bende çoktan beri buharlı temizlik makinasını almak istiyordum ama çok karasizdim.Arkadaslarim çok para vererek makinalar aldılar ama su anda atık madde olarak duruyor.6 ay önce babam A101 den merak edip aldığı ve kullanamadığı heifer marka buharli temizle makinasını bana verdi.evinin her yerini bununla temizledim.özellikle yer silmesi muhteşem yer seramiklerim adeta parladı ve ayağınla bastigim zaman saten gibi.banyo ve tuvalet duvarları çok rahat temizledim.ana dusakabin ve lavoba temizliğinde aynı şeyi söylemeyeceğim.cam silme çok zor geldi.hali ve koltuk silmede o kadar temiz olmuyor ama buhar tuttuğunuz zaman gorunusu bile değişiyor.sizin de dediğimiz gibi en azindan mikroplar ölüyor.için rahat ediyor.şimdi makina buhar vermiyor karşımda muhatap olacak kimse yok.tekrar ile da çilesi başladı.yerleri diliyorum akşama kalmıyor yerlerde hemen tozumsu bir katman oluşuyor haçlar ucusuyor.ertesi sabahtan şilin resmen bez kirleniyor.ama buharla silindiği zaman bir hafta hiç bir şey istemiyor.yerlerde uçuşan da olmuyor ve taşlar adeta yüzüne gülüyor. Şimdi bende arizalandigi zaman muhatap bulabilecegim kullanışlı bir buharlı temizlik makinasını arıyorum.yazılarınızı okudum.ben fakir ,philips baktım.fakirden Arkadaslarim memnun değil.fakir sadece yer silme makinası 299 TL.ikisi bir arada adı altında geçen bütün parçaları olan makinasında 500-600 arası fiyatı.arkadaşım makinanın ağır olduğunu ve yerde su lekesinin kaldığı söyledi.araştırdım çoğunluk memnun değil.bende arçelik üzerine yoğunlaşmıştım hatta dün aliyordum.bugünde bu siteyi farkettim kafam tekrar karıştı arçelik mi beko mu alayim?

    YanıtlaSil
  61. Bana acil destek olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  62. Bana acil destek olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  63. Hala kullanıyor musun çok bilmiş? Arıza falan yok mu? :)) bir de bu buharlıların kullanımı hala devam ediyor mu, alternatif birşeyler çıktı mı yoksa??

    YanıtlaSil
  64. Ben de sizin blogunuzu okuduktan sonra arçelik buharika almaktan vazgeçtim ce beko steam box aldım. Duvarlarını, mutfak dolapları, camlarımı ve halılarımı temizledim. Genel anlamda memnunum.in çık duvar silmek Eğil kalk yer silmek beni çok yoruyordu. Artık gözümde buyumuyor. Pimapen temizliği henüz yapmadım onu da en yakın zamanda yapacağım.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba,
    Ben klozet temizliği kısmını merak ettim: Klozet temizlerken her yer buhar oluyor mu ve tuvaletten kalkan buhar etrafını sarar mı?
    Yer temizliğinde süpürülmüş de olsa leke yapmaması için bezleri değiştirmek gerekiyor mu?
    Toz nasıl alınıyor? Yani bu makine buhar veriyor? Aynı zamanda çekiş de mi yapıyor? Buhar veren makine ile kitapların tozları nasıl alınıyor anlamadım:))))) Kusura bakmayın çok sordum teknoloji özürlüyüm....

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar, umarım yazımı görür cevap verirsiniz. Açıkçası arçelik bana pek güven vermemişti ama bu yazınızdan sonra koşa koşa gidip bi tane bekonunkinden edinesim geldi :D Fakat araştırdıkça bir çok şey buldum ariete gibi marka buldum mesela. Çalışma prensibi aynı tek fark su kazanının çelik olmasıyışama fiyat 4 katı. Açıkçası 1600 lirayı hakediyor mu bilemedim. Size sorum hala memnun musunuz makineden herhangi bi sorun yaşattı mı size? ve bir de derz aralarındaki kireç ve sararmalara, ufak çaplı paslarda ne kadar etkili bunları sormak istedim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  67. Merhaba.Bu yazınıza buhar fırçası aramasıyla ulaştım.Yorumlar dahil tüm yazıyı okuduktan sonra iki gün içinde sipariş verip aldım:))Bi süredir temizlik yaparken kimyasallara elim gitmiyordu pek nitekim..İlk izlenimlerim gayet olumlu.ürünü Zayıf biri bile kolaylıkla taşıyabilir bence..Yalnız üründen lavabo fırçasını ve üçgen fırçanın fırça kısmını çıkarmışlar:( kitapçıkta da yok o parçalar,eksik değil yani..Bu detaylı değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  68. Ben de bu yazıdan sonra gittim Beko buharlı temizleyici aldım. İki aydır kullanıyorum..hayal ettiğim gibi bi temizlik sağlamadı. Lavaboları,fayansları kireç lekesi olmadan pırıl pırıl temizlemeyi seviyorsanız bu makine size göre değil. Banyo mutfak temizliğinde hayal kırıklığı benim için. Sterilize ediyordur tabii ama görüntü olarak temizlenmiş gibi durmuyor fayanslar lavabolar..cihazın tek iyi yanı benim için yerleri çok güzel silmesi. Şahsen vileda ile uğraşmak bana işkence geldiğinden ve evim büyük olduğundan çok kolaylık sağladı. Şimdiki aklım olsa sadece yerleri silen buharlı temiZlik aleti alırdım. Diğer hiçbir özelliği benim işime yaramadı.

    YanıtlaSil
  69. Yazınızı çok beğendim. Çoğunluk Beko dan memnun. Bende almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bişey var. Kalorifer peteklerini de bununla temizleyebilir miyim acaba ? Tepesinden bakınca gördüğüm toz kümelerinden biran önce kurtulmak istiyorum. Uzun süredir kullanıyormuşsunuz bana da en azından fikir verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  70. Gerçekten ise yarıyor mu birde çok marka var.markaların ayrı modelleri tabi

    YanıtlaSil
  71. Ben kalorifer Petek temizliği yapıyorum. Düşündüm mademki Petek temizliyorum bunun aralarındaki örümceklerinde temizleyeyim dedim ve buhar makinas aldım. Şimdi petekleri hem içten hem dıştan tertemiz yapıyorum. Gittiğim yerlerden takdir alıyorum. Temizlik için bu makina yeter diyorum.

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar bende daha yeni profesyonel bir makina aldım henüz pek kullanmadım ama gerçekten çok işe yarayacağa benziyor sadece mjtgak dolaplarında damla damla yağ lekeleri var zoe bir hamilelik geçirdim kızım şuan 5 aylık büyük temizliğe şimidi başlayacağım tek dolaplar kafama takıldı

    YanıtlaSil
  73. Unitekno buharlı temizleyici hakkinda bi bilgoniz varmı acilen bu konu hakkinda araştırma yapmaktayım ama henüz ćok kullanan görmedim satıcının çok iddalı olması ve ürün tanıtımı beni çok etkiledi fakat kullanan yok denilecek kadar az azbolmasının sebebide çok pahalı olması sanırım ben yüksek Bar lı bi buharlı temizleyici istiyorum karcher demeyin bana sakın zira biara bi ton para verip sonra çöpe attığım bir ürün

    YanıtlaSil
  74. Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
    Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  75. Benim size tavsiye edeceğim model daha iyidir tavsiye ederim :) 902 Automatico dilerseniz https://www.buharlitemizlikmakinasi.com/ buradan ürünün ayrıntılarına ulaşabilirsiniz :))

    YanıtlaSil
  76. Özellikle duvar silmek için istiyorum evim sobalı badana her yıl işkence arada bir duvarları silersem badana istemez belki bir umut

    YanıtlaSil
  77. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  78. merhabalar konu hakkında dilerseniz detaylıca anlattığımız yazımızda yer alan en iyi ürünleri sıralamak istedirim:
    bebek buhar makinesi tavsiye:
    1. Beurer Lr 330
    2. Weewell WHC730
    3. Deerma F426
    4. Weewell whc752

    YanıtlaSil
  79. Hepimizin hayatta farklı hikayeleri var. İnişler ve çıkışlar oldu ama 7 yıldır birlikte olduğumuz nişanlım ilişkimizi sonlandıralım dediğinde daha çok yıkıldım, o gün hissettiğim acıyı hayatımda yaşamadım. Neyi yanlış yaptığımı sordum ama yorgun olduğunu söyledi, 3 aylık ayrılığın ardından birçok insanın evlerinde huzuru ve sevgiyi yeniden tesis etmesine yardımcı olan büyü uygulayıcısı Dr Ajayi hakkında iyi şeyler söyleyen bir bayanın ifadesine rastladım. erkeğimi gerçekten seviyorum ve onun hayatıma geri dönmesini istiyorum, bu yüzden Dr Ajayi'ye ulaştım ve kendimi açıkladım, biraz danıştıktan sonra sorunun ne olduğu ve ilişkimi yeniden düzeltmek için ne yapmam gerektiği söylendi, benden istenenlerin hepsini yaptım ve sonra 72 Büyünün bitiminden birkaç saat sonra nişanlım benimle iletişime geçti ve artık mutlu bir evliliğimiz var. Gerçek bir büyücünün yardımına ihtiyacınız varsa Dr Ajayi'ye güvenebilirsiniz ve inanıyorum ki tekrar gülümsemek için bir nedeniniz olacak. Viber / Whatsapp ile iletişime geçin: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com

    YanıtlaSil
  80. Merhaba arkadaşlar, ben Aina ve asla doğaüstü bir şeye inanmadım ama Dr Ajayi adında güçlü bir adam hayata farklı bir bakış açısına sahip olmamı sağladı. Güçlü adam Dr Ajayi ile internette, duygusal acılar çekerken tanıştım çünkü 4 yıllık sevgilim, hiçbir yanlış anlaşılma yaşamadan beni başka bir kadın için terk etti. Durumumu güçlü adam Dr Ajayi'ye anlattım ve o da bana olup bitenlerin doğal olmadığını anlamamı sağladı ve sevgilimi geri kazanmak için atılması gereken adımları anlattı, talimatlarını yerine getirdim ve 8 aydır beni terk eden sevgilim 2 gün sonra sosyal platformundaki engellememi kaldırdı ve eve geri döneceğini ve onu affetmem gerektiğini söyledi. O zamandan beri aşk hayatım muhteşemdi. Beni doğaüstüne inandırdığın için teşekkürler Dr Ajayi, aşk hayatında yardıma ihtiyacın olursa, Dr Ajayi kesinlikle emin. onunla e-posta yoluyla iletişime geçin: drajayi1990@gmail.com veya Viber / Whatsapp: +2347084887094

    YanıtlaSil
  81. Bu aracı size hayatıma neşe ve mutluluğu geri getiren güçlü ve harika bir büyücüden bahsetmek için kullanmak istedim. Bu ifadeyi veriyorum çünkü çok mutluyum, Dr. Ajayi'ye yaptığı harika şey için teşekkür etmek istiyorum. Hayatımda, O, hayatıma mutluluğu geri getirdi, 3 yıllık sevgilim neredeyse evlenmek üzereyken işi bırakmaya karar verene kadar hayatım paramparça olana kadar büyü yapanlara hiç inanmadım. Eski bir arkadaşım beni internette Dr. Ajayi adında bir büyü uygulayıcısıyla tanıştırmadan önce 2 ay acı çektikten sonra, tekrar makul bir şey yapamayacak kadar duygusal olarak çökmüştüm, neredeyse deliriyordum, şiddete başvuruyordum ve her zaman mutsuzdum. 3 günden az bir sürede harikalar gördüm, sevgilim bana geri döndü ve hayatım tıpkı tamamlanmış bir bulmaca gibi geri geldi ve 1 ay sonra evlendik ve bu benim için rüya gibiydi çünkü onu sonsuza kadar kaybettiğimi sanıyordum . Bana yardım ettiğiniz için Dr Ajayi'ye teşekkür ederim, ama hepsinden önemlisi Dürüstlüğünüz ve Hızlı, Doğru Sonuçlarınız.

    E-POSTA: drajayi1990@gmail.com
    WHATSAPP HIM +2347084887094

    YanıtlaSil
  82. İyi günler, 13 yıllık evliydim, bir akşam kocam imzalamam için bir boşanma kağıdıyla eve geldiğinde kafam karıştı ve sorunun ne olduğunu sordu ama o öfkeyle evden çıkıp beni tüm sosyal medya platformlarından engelledi. Bu ani davranış değişikliği, Dr Ajayi hakkında güzel ifadelerle karşılaştığımda yardım aramama neden oldu ve sorunlarımı onunla paylaşmaya karar verdim. Dr Ajayi, kocamın manipüle edildiğini anlamamı sağladı ve onu serbest bırakmak için ne yapılması gerektiğini anlattı, ben de onun tüm talimatlarını yerine getirdim, şaşırtıcı bir şekilde kocam birkaç gün sonra eve döndü ve aşk hayatımız iyiye gitti. Dr Ajayi sayesinde evliliğim kurtarıldı. Herhangi bir ilişki sorunu yaşıyorsanız Dr Ajayi son durağınızdır. Dr Ajayi ile E-posta yoluyla iletişime geçin: drajayi1990@gmail.com VEYA Whatsapp / Viber: +2347084887094

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats