24 Nisan 2012 Salı

Çocuğunuz Klozete Oturmayı Red mi Ediyor? Moonstar Tuvalet Alıştırıcısı



Kızımı 9. ayından bu yana klozete oturtuyorum ve 12. ayından bu yana da kakasını bezine asla yapmadı. Buna rağmen 30. ayında klozete oturmayı reddetmeye başladı. Son dakikaya kadar çişini tutuyor, sonra da altına kaçırıyordu. Altına kaçırdığında da çok üzülüyor, çok geriliyordu. Ne yapmam gerektiğini kestiremiyordum. İki yaş krizi olduğunu zannetmiştim. 

Ama bir adım geri atıp çocuğu uzaktan izleyince sorunu anladım: Kızım artık büyümüştü ve benim yardımıma ihtiyaç duymak gururuna dokunuyordu. 

Ben de bu adaptörü aldım: MoonStar Tuvalet Alıştırıcısı.

Kızım şimdi koşa koşa tuvalete gidiyor, adaptörünü kendisi yerleştiriyor, pantolonunu kendisi çıkarıp, klozete kendisi oturuyor. Bu durum benim fıtıklı belime de çok iyi geldi doğrusunu söylemek gerekirse :)

Daha küçük bebekler için de uygun bir adaptör.

Klozetten önce oturağa oturtmayı tercih edenler içinse şu tür müzikli oturakların, tuvalet eğitiminde çok işe yaradığını çevremden sık sık duyuyorum:


26 yorum:

  1. Gerçekten çok kullanışlı bir ürüne benziyor. Bakalım biz ne zaman bırakacağız bezi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sizin daha epey zamanınız var. Gerçi zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ne yazık ki :(
      Benim fikrimi sorarsan: Yavaş yavaş klozet alıştırmalarına başlayabilirsiniz. Vaktin, sabrın ve isteğin varsa tabii :)

      Sil
  2. biz aldık bu adaptörden ama 22 aylık kızım bundan çok korktu. hatta arkadaşımın oğlu da korkmuş. niye böyle oldu anlamadım ama hala üzerine oturtamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer daha önce tuvalete oturmadıysa, adaptörden değil de klozete oturmaktan ürkmüştür. Başka adaptörlerde sorun çıkmıyor da sadece bu adaptöre mi tepki gösteriyor?

      Sil
    2. ilk olarak bunu aldım.başka adaptör tecrübem olmadı.ayak koyma yeri sallanınca panik yaptı. o gün bu gündür süs olarak banyoda duruyor :)

      Sil
    3. 2 yaşına kadar hiç klozete oturma tecrübesi olmamış çocuklar klozete oturmaktan ve kakalarını oraya bırakmaktan ürküyorlar. Hem klozetin içine düşebileceklerini sanıyorlarmış (çünkü kendi boyutlrı ve eşyaların boyutları hakkında gerçekçi fikirleri yok, minicik bir kutunun içine kocaman bir kitabı sokmaya çalışabilirler mesela) ve ayrıca kakalarını da kendilerinin bir uzantısı saydıkları için kakayı kaybolacağı bir yere bırakmak istemiyorlarmış.

      Eğer ilk defa tuvalet eğitimine 2 yaşında başlayacaksınız yazının altındaki gibi bir oturak daha çok işinizi görür.

      Sil
  3. Görmemiştim,Umaya söyleyeyim de Elgiz için baksın.
    Önünde abisi olduğu için bir çok şey daha kolaylaşıyor bizde:))
    Ertuğrul dışarda her tuvaleti beğenmediği için biraz sorun yaşamıştı. Kızım da yanında portatif bir adaptör taşıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aslında bu adaptörü alırken çok düşündüm. Kısa bir süre için kullanacak sadece diye. Ama sonra ikinci bebeği yaparsak, ablasının bu adaptörü kullanması çok işimize yarayabilir diye de düşündüm ve aldım. Umarım bizdeki abla faktörü de işe yarar ikincide :)

      Sil
  4. valla 3 yaşa bir iki ay kaldı hala bezliyiz. ne oturak ne bardak cık...ama biliyor.oyun sırasında durunca oğlum hadi şöyle yap.olmaz anne meşgulum kaka(yada çiş)yapıyorum şimdi diyo:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıplak bırakmadığınız sürece fikri değişmez sanırım. Yazın halıları kaldırıp beraber "abi külodu" almaya gidin. Arabalı filan külotlardan alın. Sonra da öylece salın eve. Çişleri kakaları paçalarından aşağı akınca akılları başlarına geliyor. Hele zaten farkındaysa öğrenmesi 1 haftayı bulmaz.

      Sil
  5. bu harika bir urun ve fiyatı da cok uygun. tuvalete oturmayı reddeden cocuklara guven veriyor.

    başta toily marka almıştık jokerden, bunun ikiş katı fiyata.
    moonstar hem daha guzel hem de yerli malı :)
    çok benediğim için siteme de koydum. link veriyorum musaadenle
    http://www.tuniko.com/Moonstar-Merdivenli-Tuvalet-Adaptoru,PR-122802.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki kırıldı taşınırken, yenisini alsam mı diye düşünüyorum. Çok da şık, renkleri harika... Müsaade senin, ne demek :)

      Sil
  6. 9. ay tuvalet egitimi için çok erken değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunuzun tam neye yönelik olduğunu anlayamadım.

      Eğer erken bir zamanda öğrenemez diye düşünüyorsanız. Kızım 12. ayından sonra kakasını asla altına yapmadı. 18. ayında da çişini haber vermeye başladı. Yani 9. ayda başlayınca, yaşıtlarına göre bir hayli erken öğrenmiş oldu.

      Erken olunca sorun yaşar diye düşünüyorsanız. Kızım şu anda 3,5 yaşında. Bu yaşına kadar kakasını tutmak, kabızlık ya da protesto olarak kakası yapmak gibi kaka, çiş veya tuvaletle ilgili en ufak bir sorun yaşamadık. Psikolojik olarak olumsuz bir etkisi olması yani kızımda.

      Benim aklıma bunlar geldi. Eğer farklı bir şeyi kastettiyseniz, açıklarsanız, onu da cevaplamaya çalışırım.

      Sil
    2. 9. Ay mı, ben şok

      Sil
  7. Merhaba... Blogunuzu çok beğendim, doğal ve içten bir paylaşımınız var. Tüm konularda hemfikir olmasakda 3 aylık bir prenses annesi olarak tecrübelerinizi paylaşmanız bana da fikir veriyor. Bunun için teşekkürler. Klozetin bir dezavantajından bahsetmek istiyorum. Hem pelvik taban kaslarının gelişimini olumsuz etkiliyor hem de barsak tam boşalımını. Mesleğimden dolayı bu konuyla yakından ilgiliyim. Sizinde bu konuyu bir araştırmanızı isterim, çömelmenin faydaları üzerine. Daha sonra fikrinizi almak isterim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tanıştığımıza çok memnun oldum.
      Bahsettiğiniz konuyu araştırmaya hiç isteğim yok maalesef :) Çünkü ırsi olarak bacak kaslarım biraz kısa. O nedenle çömelerek oturamıyorum. Kızım da maalesef benim gibi çömelirken sıkıntı yaşıyor. Bizim için alaturka tuvalet işkence çekmek gibi... O nedenle barsakları tam boşaltamazsak da alafranga tuvalette oturmayı tercih ederim.

      Eğer siz bu konuda bir takım verilere ulaşırsanız ben de incelemek isterim. İlginç geliyor bu tür araştırmalar.

      Sil
    2. Adsız'a,
      Dizlerim kireçlenene dek klozet kullanmazdım. Zira mesane ile ilgili de daha yararlı olduğunu düşünüyordum. Doğrusu çocuk gelişimi açısından düşünmemiştim. Yorumunuzu okuyunca kızımla paylaştım. Torunlar için yararlı oldu.
      Çok bilmiş'e,konuyla ilgili bir yeni yazı hazırlarsan biz de yararlanırız şeker,bu gerçekten çocuk gelişimi için önemli görünüyor. Şimdi apartmanlarda alaturka tuvaletler - benim torun onlara "ezik tuvalet"diyor- depo olarak kullanılıyor.
      Belki de bu konunun önemle gündeme gelmesi lazım.

      Sil
    3. Blogumda tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum, bu konuda da hiç tecrübem olmadı, olabilecek gibi de durmuyor. Ancak siz söyleyince aklıma geldi: Kas kısalığımla ilgili ataştırma yaparken insanların artık daha az çömeldiklerini, mesela eskiden hep yere eğilip kalktıklarını, bağdaş kurarak oturduklarını, bu suretle kaslarını genişlettiklerini ve bu nedenle de bel sorunları vs gibi kas yapısındaki darlaşmadan kaynaklanan hastalıklara daha sık rastladıklarını okumuştum ki ben de 33 yaşında bel fıtığı ameliyatı olmuş viriyim. Yazıda yeni nesil kentliler için çömelmenşn çok zor olduğunu, en azından kapıdan destek alarak çöemelip kalkma egzersizleri yapılabileveğini okumuştum ki ondan sınra yerden vr eşy alırken eğilmek yerine komple çömelip kalkmayı ve otururken de bağdaş kurmayı tecih eder olmuştum. O yazı ve yazıdaki fotoğraflar gerçekten çok ilginç bilgiler veriyordu. O yazıyı çevirebilirim sanırım ve alaturka tuvaletlerle ilgili Batılı kaynaklarda pek bir şey bulavağımı snamıyorum, bizde zaten hiçbir konuda kaynak bulamıyorum maalesef :( o yazıyı alaturka tuvaleti düşünerek okursanız belki faydası olur? :) Sizi çok seviyorum ben böyle uzaktan uzaktan, eri gelmişken söylemek istedim :)

      Sil
  8. Sağol şeker,ben de seni çok seviyorum. Fakat senin beni sevdiğini öğrenmek çok fazla mutlu etti beni. Şu günün gündemi yüzünden dünden beri gülmeyen yüzümü güldürdü.
    Konu gerçekten önemli galiba. Ben diz ağrılarım yüzünden E.Şallıyla pilates yaparken esnemenin ve kasları uzatmanın genel sağlığa etkilerini görünce bunca yıldır inatla egzersiz yapmayışıma pişman oldum. Öğretmen yanım da beni ayrıca utandırdı.
    Gerçekten bu çağ şartları ve hızlı yaşam her yönüyle sorun yaratıyor. Oysa görünürde her sorunu çözüyormuş gibi lanse ediliyor. Bunları farkedip tepki koyan,yaşantısını uyarlamaya çalışanlara da uzaylı gibi bakılıyor.Farkedildiğinde iş işten geçmiş olacak.Ama biz gerekeni yapalım ,paylaşalım.
    Yazıyı merakla bekliyorum. Bir ara özelden telefon verirsen Antalyaya geldiğimde Kaş'ı ve seni görmek isterim:)))
    Kucak dolusu sevgilerle senin ve ailenin bayramını kutluyorum.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba çok bilmiş, Bayram dolayısıyla yazamadım, geçmiş bayramınızı kutlarım. Doğal ve sağlıklı yaşamı tercih ettiğiniz için genel tıbbi bilgilerimle çömelmekten ve klozetin dezavantajlarından bahsetmiştim ama yapısal bir durum varsa ona göre tercih yapmak lazım tabi. Bu konuyla ilgili çok fazla araştırma şansım yok, kızım çok ağladığı için 5 dakika oturamıyorum desem yeridir.http://www.hamilelerkulubu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=419:coemelmek-salktr&catid=139:comelmek-sagliktir&Itemid=200, şu adrese bakarsanız yabancı bir araştırmacının kitabındanda bahsediyor. Bu yazıyı okuduktan sonra acil sezeryana alınmış birisi olarak gebeliğimde klozet kullandığıma pişman oldum. Sevgili çok bilmiş bilgi akışı için teşekkürler. Hoşçakalın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gebelikte alaturka tuvalet kullanmak zorunda kalıp da çok eziyet çektiğini, çok zorlandığını söyleyenler de olmuştu... Gebelikte eğilip kalkmak zordur ya? Demek her zorluğun bir güzelliği oluyormuş... Alaturka tuvalet yoksa bile sık sık kontrollü çömelip kalkmak kesinlikle bir zaruriyet...

      Sil
  10. Nalan Hanım'a
    Yukarıda bir link verdim, o yazıyı incelerseniz sizin için bayağı bilgilendiri olacağına inanıyorum. Diz kireçlemelerinde dize az yük bindirmek lazım , bunun içinde diz üstü bölge kaslarını çalıştırmalıyız. Çok zorlamadan düzenli çömelme ve germe hareketleri önemli. Pelvik taban kaslarını güçlü tutmak için kegel egzersizlerine devam edin, ilerleyen yıllarda bu önemli olacaktır, mesane ve rahim açısından. Geçmiş bayramınızı kutlarım, hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, 30 aylık oğlum için bu adaptörden almayı düşünüyorum. Yaşıtlarına göre biraz yapılı olduğundan mı bilemiyorum, daha önce aldığım başka ürünlerin oturma kısmı küçük geldi ve rahat edemedi. Erkek çocuk kıza göre biraz daha zor oluyor sanırım, ön kısmının da sıkışmaması gerekiyor. Bu adaptörün oturma kısmı da dar mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldıysanız cevabı merak ettim. Benim de oğlan geliyor artık kızın peşinden, ona da alsam mı diye düşünüyorum.

      Sil
  12. Bacim şimdi sen oğlanda başka türlü tecrübe ediyorsundur. Biz 2 ayliktan beri tuvalet iletişimi yapıyoruz. 11 aya kadar bezde kaka nerdeyse görmedim diyebilirim. Ama 11 - 12 ay civarı bize bir atak dönemi uğradı, herseyi savurdu. Evvelden musait olmayınca hadi bu seferlik bezine yap dediğim halde tuvalete götüren kadar yapmayan çocukum, şimdi tuvalete tutunca Zinhar yapmam buraya diye ağlayıp kakasini tutar yapmaz oldu. E ben de bu şartlarda Tutamıyorum tabi, ayıptır yani. Kakali popo da ne pis bişeymiş temizlenmesi bi dert. Ona da fena bozuluyor zaten, bez takmak da apayrı bir macera oldu bize. Onu da hiç bir şekilde istemiyor, ne yapsam ne desem ne oyunlar oynasam ne pozisyona soksam ikna edemiyorum, zorla takmak zorunda kalıyorum :( Velhasıl, biliyordum atak döneminde, dış çıkarken düzenin bozulacagin ama ne zaman geri dönecek bu düzen, var mı bir fikrin :( 13 aylık bu arada. Klozete oturmuyor asla. Böyle ilk arabam tarzı şeylere de oturmayi sevmiyor. Adaptör alsam mı, ne alsam bir tavsiyen var mı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats