28 Mayıs 2012 Pazartesi

"İlkokul İçin 5,5 Yaş Çok Erken" Diyorsanız, Bir İmza Atar Mısınız?



İlkokul başlangıç yaşı olarak 5,5 yaşı çok erken buluyorsanız ve 5-6 ve 7 yaş çocuklarının aynı sene okula başlamalarının olumsuz neticeleri olacağını düşnüyorsanız, bir grup anne ile birlikte başlattığımız imza kampanyamıza siz de oy verin: İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken

Bugünden itibaren, okulların kapanacağı 8 Haziran’a kadar geçerli olacak imza kampanyasında hedefimiz 5000 imza toplamak. Bu sene ilkokula başlayacak olan yüz binlerce çocuk düşünüldüğünde oldukça düşük ve katlamayı umduğumuz bir hedef.

Kampanyanın sonunda toplanan imzaları bildirgede de göreceğiniz mevkilere (Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı) elden ulaştırmayı hedefliyoruz.

Şimdi lütfen:
  1. imzakampanyam.com sitesindeki İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken bildirgesini okuyun
  2. İmzalayın
  3. Sosyal ağlarda aktifseniz Facebook, Twitter ve benzeri mecralarda paylaşın (imza attıktan sonra bunun için bir seçenek var)
  4. Ufak bir uyarı: İmzanızın geçerli olabilmesi için elektronik posta adresinize gönderilen linki onaylamanız gerekiyor. "Önemsiz" (Spam) kutusuna da düşebilecek olan onay linkini tıklamadığınız sürece imzanız kaydedilemiyor. 
  5. Ulaştırabildiğiniz kadar çok kişiyle paylaşın.
PAYLAŞIMA İLİŞKİN ÖNEMLİ NOT:
“4+4+4 Eğitim yasası” ile ilgili çekincelerimi içeren bildirge, herhangi bir maddi çıkar beklentisi olmaksızın, tüm içeriğine sadık kalınmak ve herhangi bir değişiklik yapılmamak şartı ile, aynı endişeleri taşıyan ebeveynlerin ve kişilerin kullanıma açıktır.
Bu bildirge, alıntı yapılmaksızın bütünü ile ve içeriği hiçbir şekilde değiştirilmeden kullanılabilir.
Kullanıldığı zaman bildirge için kaynak gösterimi (www.dilimdenyaziyadusenler.com) zorunludur.
Bu bildirgeye destek olmak isteyenler;
www.imzakampanyam.com sitesinde açılmış olan “İlkokul için 5buçuk çok erken” imza kampanyasına katılarak,
Kaynak belirtmek koşulu ile blog/web sayfalarında yayımlayarak ve yayını destek için imza kampanyası sayfasına yönlendirerek,
Twitter, instagram gibi sosyal medya mecralarında da “#İlkokulİçin5bucukÇokErken” hashtagi ile kullanabilirler.
Bu bildirge, kanunlarla korunmakta olup yukarıda bahsi geçen kullanım koşullarına uymayanlar hakkında suç duyurusu yapılacaktır.

Bakınız Abbas Güçlü geçenlerde ne dedi:
Bakanlar yeni bir reform hareketi başlattıklarında, gidişatla ilgili bilgileri, maalesef hep en yakınlarındakilerden alıyorlar. Onlar da her defasında, işlerin yolunda gittiğini ve mükemmel geri dönüşler olduğunu söylerler. Dün olduğu gibi, bugün de öyle oluyor. Bu yüzden de, öğretmen ve velilerin haykırışları, Ankara’ya ulaşmıyor…
Şimdi haykırışlarımızı Ankara’ya ulaştırma vaktidir.
Evet, yasa kabul edildi; evet, yönetmelik gelmek üzere; evet, e-kayıtlar başlıyor.
Yasanın uygulanmasıyla ilgili son bir kez, hep birlikte sesimizi duyurmanın tam zamanı.
Siz de sesinizi yükseltmek istiyorsanız lütfen imzalayın: İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken

9 yorum:

  1. özellikle fiziki şartlar ve müfredat konusundaki endişeleri paylaşıyorum geçiş dönemi olmaksızın herkesi aynı yere toplamak çok saçma gerçekten ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum ki bizim gördüğümüzü MEB de görecektir.

      Sil
  2. Harika toparlamışsın. Eline, kalemine sağlık.
    Bu anlamsız, gereksiz, altında bin türlü hesap barındıran, son derece yanlış ve zararlı karardan bir an önce dönülmesi ve yurdumun yavrularının bu hezeyanı da ziyansız atlatmasını diliyorum.

    Ah be ülkem... Ah be ülkem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim reformuna ilişkin görüşlerimi, imza kampanyasına katılan diğer anneleri bağlamadığı için kaldırdım. 1-2 gün içerisinde yeni bir blog yazısı olarak, biraz daha genişletmek suretiyle ekleyeceğim.

      Sil
  3. Böyle apar topar hadi buyrun bakalım şeklindeki her türlü uygulamaya zaten karşıyım. Herkesin kafası karışık. uygulama nasıl olacak, müfredatta neler değişecek, neden herkesi aynı sınıfa tıkıyoruz. Bir öğretmen ve anne olarak bu durumdan çok endişeliyim. bu konuda sizin ellerinize sağlık ne denebilir ki.
    kendi bloğumda da bu durumu duyurmak isteyebilir miyim?
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek, o kadar iyi. Blogunuzda da duyurabilirseniz çok sevinirim. En basitinden 5 yaşındaki çocukların 15 yaşındaki çocuklarla aynı tuvaleti kullanacak olmaları fikri bile kötü...

      Sil
  4. Umarım ilgililer sesimize kulaklarını tıkamazlar. Bunun isyasi bir hareket olmadığını, annelerin öngörüsünden kaynaklandığını anlayabilirler umarım.

    YanıtlaSil
  5. imzalamaya gittiğimde daha önce imzaladınız ibaresiyle karşılaştım.Pek inanamasam da imzaladım demek ki diyerek oraya yazdığım yorumu buraya taşıdım.Yukardaki yazında da çok haklısın.


    "Emekli bir ilkokul ve de 1.devre 1.sınıf öğretmeni olarak beceri ve bilişsel uygunluk sağlanmış olsa bile ;duygusal olgunluğun 70 ay ve üstü olması gerektiğini biliyorum.
    İlla da uygulanacaksa müfredatındeğişmesi ve öğretmenlerin çok ciddi bir hazırlık süresi yaşamısı şarttır.Zaten çok dejenere edilmiş milli eğitimimizin bu son şekilde ısrarının kasıtlı olduğunu düşünerek itiraz ediyorum."

    YanıtlaSil
  6. bencede 5,5 çok erken 5-6-ve 7 yaş gruplarının aynı sınıfta olmasına özellikle karşıyım çünkü 7 yaş kendinden küçükleri ezecektir. benim çocuğum 5,5 yaşında ve 7 yaş olanlarla aynı sınıfta olmasını istemiyorum bari 5 ve 6 yı ayrı bir sınıfta eğitselerdi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats