24 Haziran 2012 Pazar

Tuvaletini Uzun Süre Tutamayan Çocuk Ev Dışında Tuvaletini Nasıl Yapabilir? Potette Portatif Lazımlık ve Tuvalet Adaptörü


Bu bir ürün tavsiyesidir. Özellikle kız çocukları olanlara şiddetle tavsiye edilir.

Kızım bezini bıraktığında 21 aylıktı. İlk başlarda yarım saat, sonraları saat başı tuvalete gidiyorduk. Ne akla hizmetse de yazın gelmesini beklemiştim bezi bırakmak için. E, hava sıcak, çocuk sokağa çıkmak istiyor. Zaten tüm gü parkta, hafta sonları piknik yapmaya gidiyoruz tüm gün sokaktayız, zaten gezmeyi seven bir aileyiz sürekli otoyoldayız. E, bu çocuk çişini nereye yapacak?

Erkek çocuk açısından çiş olayı kolay, bir pet şişe ya da kullan-at bardak iş görebilir. Ama erkek çocuğun da kakası evin dışında, tuvalet de bulunmayan bir yerde gelebilir.

Ayrıca ev dışında çocuğu tuvalete oturtmak da zor. Bir kere her tuvaletin hijyeninden emin olamıyorusunuz. Ayrıca benim kızım gibi henüz klozet üzerine dengesini kurarak oturamayacak kadar küçük bebekler için tuvalet adaptörü olmadan klozete oturmak ürkütücü olabilir. Çocuk reddedebiliyor.

Ayrıca yaşları birbirine yakın iki çocuğu olanlar açısından hem lazımlık hem de adaptör için ayrı ayrı ürün kullanma zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor.


İşte tüm bu sorunları, yukarıdaki ürünle aştık: Potette Plus. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Öncelikle klozet adaptörü olarak kullanabiliyorsunuz. Yukarıdaki resimde görülen mavi kısımları yanlara doğru açıp, beyaz ve ortası delik kısmı klozetin üzerine getiriyorsunuz. Mavi kısmın altındaki silikon bölümler, adaptörün kaymasını engelliyor. Ayrıca çocuk mavi kulakların her iki tarafından tutunarak hem güven hissi sağlıyor hem de ıkınması gerekiyorsa, rahatça ıkınabiliyor.


Eğer tuvalet yoksa ve lazımlığın içine yapmanız gerekiyorsa, yukarıda görünen ortası delik beyaz kısmın içine bir poşet yerleştiriyorsunuz. Poşetin saplarını, mavi kulakçıklara doluyorsunuz. Bebek poşetin içine tuvaletini yapıyor. Poşeti çıkarıp, ağzını bağlayıp çöpe atıyorsunuz.


Çantanızda taşırken de yukarıdaki resmin sağ altında görülen şekilde, kulaklarını içeri doğru katlayıp, ürünle birlikte gelen ağzı büzgülü plastik taşıma çantasının içine koyuyorsunuz. Normal adaptörlerden daha küçük olduğundan fazla yer kaplamıyor. 

Yukarıdaki resimde görülen kurbağa desenli poşetler Potette'e özel. Poşetin içinde yapışık bir ped var. 20 mililitre sıvıyı emebiliyormuş. Böylece bebeğiniz çişini yaptığında, bu ped sıvıyı emiyor ve siz elinizde poşeti taşırken içinde bir sıvı taşıdığınız belli olmuyor. Sızdırma yapma riski de olmuyor tabii.

Potette'i aldığınızda içinden 2-3 adet poşet çıkıyor. Yedek poşetler ise 10'lu olarak satılıyor. 

E, peki ben altı üstü bir poşete para verir miyim? :)
Yedek poşetlerden ben hiç kullanmadım. Kendim hazırlıyordum. Normal kadın pedlerini ikiye bölüp ya da sadece kulaklarını kesip tanınmayacak hale getirdikten sonra market poşetlerinin dibine yapıştırıyordum. Market poşetinde delik olmaması önemli tabii. Bu yedek poşetleri de yanımda taşıyordum yedek olarak. Ayrıca arabada her zaman birkaç poşet ve birkaç kadın pedi bulunduruyordum.

Elbette tüm bunlar "medeniyetin" zorunlu sonuçları. Ama bezi bıraktıktan bir süre sonra ardamarım çatladı :) Otoyol kenarında ya da piknikte filansak, yani kimsenin kızımın çişi ile temas etme riski yoksa, çiş için torba kullanmamaya başladım. Kızım zaten kakasını sanırım hiç lazımlığa yapmadı. Çünkü daha önce de yazdığım gibi kızım 12. ayından itibaren kakasını tuvalete yapıyor, yapamayacağı durumlarda da tutmayı tercih ediyor: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2010/12/tuvalet-egitimi-ne-zaman-verilmeli.html

Eğer aletin nasıl kullanıldığı gözünüzde canlanmadıysa şu videoları izleyebilirsiniz:




"Siz kullanabildiniz ama acaba bana da uyar mı ki?" diyenler için kullanan iki farklı annenin önerisi ve hatta birinde ayrıntılı fotoğrafları da var:


http://evaciton.wordpress.com/2011/11/01/tuvalet-egitimi-nasil-obil-olunur/#more-1014

Bizim şu anda kullandığımız 3. Potette'imiz. Bir tanesini annem parkta unuttu, bir diğerini eşim otobanda unuttu... Yine de gidip 3. Potette'i alma ihtiyacı hissettik. Kızım da lazımlığını çok seviyor, işte ispatı :)


18 yorum:

  1. Biz hala yolculuklarda kullanıyoruz ve çok memnunuz:)

    YanıtlaSil
  2. Biz de artık sadece yolculuklarda ve hijyenik bulmadığımız yerlerde tuvalet adaptörü olarak kullanıyoruz. Ama ilk zamanlar her an elimin altında, büyük kurtarıcıydı.

    YanıtlaSil
  3. Ahahahah! Senin kumaş ped olayına neden girdiğin anlaşıldı. Demek başka şeyler için kullanıyormuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Evet, onalr daha ulvi bir amaca hizmet ettiler bir süre :)

      Sil
  4. Biz de severek kullanıyoruz, büyük bir icat olduğunu düşünüyorum. ama keşke bu postu birkaç hafta önce yazsaydınız da yedek poşet almayaydım. Pratik fikir önerilerinize bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O yedek poşetlerden daha çoooook gerekecek nasıl olsa :)

      Sil
  5. Selam,

    biz de 2-3 aydır aktif olarak kullanıyoruz, o nedenle önerilerine ek yapmak istedim:

    Koroplast (veya başka marka) incecik şeffaf poşetler var. Delik olmadıkları kesin, 100 tanesi falan 2 lira (indirimde alırsan daha da iyi) ve steril oldukları garanti. Onları çok öneririm.

    Ben hamileyim ve tuvalete falan kaldıramıyorum kızımı, daha uzuuun süre bunu lazımlık modunda kullanacağım sanırım.

    2 derdim var ama kendisiyle: Ayakları çok sağlam olmayabiliyor, biraz kımıldarsa çocuk çat diye yere oturuyor lazımlık modundayken. Acıyabiliyor.

    ikincisi de katlanması zor. o yuvaların en dibine giriyor tırnaklar her defasında (haliyle) ve çıkartmak için tüm gücün gerekiyor. Benimki mi böyle diye düşündüm, başka alanlarınkine baktım, ı-ıh.

    Ama alternatifsiz bir ürün kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben internet üzerinden alış veriş yaptığımdan, elim eep kullanım fazlası market poşeti oluyor. Bu şekilde değerlendiriyorum onları :) Ama koroplastın hem delik olmadığı kesin, hem hijyenik olduğu kesin hem de az yer kapladığından stoklaması kolay. Harika bir tavsiye, teşekkürler :)
      Ben de fıtık olduğundan kızımı klozete oturtmakta çok zorlanıyorum. Bu nedenle merdivenli adaptör kullanıyorum, kızım kendisi çıkıp oturuyor: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2012/04/cocugunuz-klozete-oturmay-red-mi-ediyor.html

      Potette'in katlaması zor ama bu nedenle açılıp düşme tehlikesi yok diye düşünüyorum. Bilmiyorum benim kızım mı çok sakin ama POtette taş gibi duruyor lazımlık konumunda, en ufak dengesizlik yaşatmadı. 2 senedir kullanıyorum, 3 tane değiştirdim bu oturaklardan ve hiç oturak modunda açılma sorunu yaşamadık.

      Sil
  6. tuvalet egitimine basladigimiz su gunlerde gercekten en cok ihtiyacim olan sey boyle bir urundu.tesekkurler oneri icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahmetsiz bir dönem olur, kolaylıkla atlatırsınız inşallah. İyi günlerinizde kullanın :)

      Sil
  7. potette hakkında ne yazılırsa az kalır. ben devamlı kullanıyorum. çıkaranlara dua ediyorum.dışarısı için mükemmel bir ürün. evde adaptöre değil lazımlığa oturduğu dönemde, lazımlık temizlemek zor geldiği için ve daha hijyenik olduğu için tercih ediyordum. dışarı çıkarken daima yanımızda. teşekkürler potette bize pratikliği ve temizliği yaşattığın için:)

    YanıtlaSil
  8. eklemek istiyorum. ilk başta bir paket yedek poşet almıştım.sonra daha hesaplı olması için poşetçiden 1 kg aynı boy poşet aldım. sayısını bilmiyorum ama çok fazla var ve fiyatı 2.5lira.

    YanıtlaSil
  9. nereden alabileceğimizi sorabilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında İstanbul'daki hemen hemen bütün bebek mağazalarında var. Ama internet üzerinden de satın alabilirsiniz: http://www.e-bebek.com/klozet_adaptorleri_ve_oturak/potette/potette_portatif_lazimlik_tuvalet_adaptoru/XYZ-95799

      Sil
  10. Merhaba,
    Maalesef hiç bir yerde bulamıyorum internette. Siz 3 tane almışsınız, bize kalmamış:)))
    Şurda satılıyor diye duyan gören bilen varsa haberdar ederse sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. allh razı olsun dıyorum lazımlık dokmekten haz etmeyen annenın sevıncı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seven var mıdır acaba lazımlık temizlemeyi? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats