Sebze ve meyve alışverişimi yıllardır pazardan yaparım. Perşembeleri semt pazarımız var. Cumartesi günü de organik pazara giderim vakit buldukça. Havalar soğuduğunda ise eve sipariş veririm. Pazardan aldığım/Eve sipariş ettiğim sebze ve meyveler de o hafta evimizde neler pişeceğini gösterir :)
Bakalım bu hafta pazarda neler vardı:
- Ispanak
- Pırasa
- Brokoli
- Organik Tavuk
- Domates (Migros'taki domatesler çok lezzetli. Organik değil ama sırf lezzetinden dolayı alıyorum.)
- Elma
- Armut (Deveci armudu çıkmış. Yarısını kızım, yarısını da babası yiyor.)
- Portakal
- Mandalina (Sokağa çıkarken yanıma alıyorum, parkta yemesi rahat oluyor.)
- Muz (Organik Anamur muzu var, küçük boy yerli muz)
- Nar
- Marul
- Tere
- Maydonoz
Demek ki evimizde bu hafta ne pişecekmiş?! :)
- Havuçlu ıspanak yemeği
- Zeytinyağlı pırasa
- Buharda Brokoli
- Patatesli, havuçlu tavuk haşlama
- Tavuk suyuna, tavuk parçalı şehriye çorbası (erişteli ve/veya terbiyeli de olabilir)
- Tavuklu pilav (Kızım deli gibi seviyor. Saray Muhallebicisi'nde yemeye de bayılıyor :) )
- Bol yeşil salata, renk olsun diye de bol havuç ve az domates
- Hafta sonu kurabiye veya kek pişirilebilir. Epey zamandır yemedik.
Balık ve et hakkımızı akrabalar ve arkadaşlarla yenecek yemeklere yani hafta sonuna saklıyoruz :)
zeytinyağlı pırasamızı dün akşam pişirdik.. tavuğumuzda bu akşiam havuçlu patatesli olarak pilavın yanında yerini alacak.. havuçlu ıspanak nasıl oluyor bilemedim yalnız..
YanıtlaSilBen ıspanaklı havuç yemeğine pirinç yerine yeşil merçimek atıyorum..protein zenginliği açısından :))
YanıtlaSil@ Sevgi: Kış sebzeleri az, yemeklerimiz de hep aynı :) Ispanak yemeğini havuçlu yaparım ben. Damak tadım şekerli beslenmeye çok yatkın. Zeytinyağlıların içine de şeker yerine bol havuç katarım. Özellikle kavrulmuş havuç şekerli bir tat veriyor yemeğe. Ispanak kavurma ya da sulu ıspanak yemeği yapacaksam, soğandan sonra havucu da kavuruyorum, sonra ıspanağı ekliyorum. Alengirli bir şey değil yani anlayacağın :)
YanıtlaSil@ Adsız: Ben de pirinç kullanmam hiç yemeklerde. Ispanağı zaten sade yemeği seviyorum. Ama merakımdan bir de mercimekli deneyeceğim ıspanağı. Mercimek daha uzun sürede piştiğine göre, haşlanmış mercimek attığını varsayıyorum. Denerken öyle yapacağım.
Dün biz de gittik pazara. Ben özellikle balık, ceviz ve yeşillik almak için gidiyorum. Çok taze oluyor. Yalnız sipariş verince ben pek iyi ürünlerle karşılaşmıyorum. Sen nereden veriyorsun siparişi?
YanıtlaSilbu pazar teması çok güzel! :)
YanıtlaSil@ nilsmum: Ben de pazardan balık almayı seviyorum. Ama semtimizde çok iyi bir balıkçımız var. Hatta çok uygun fiyata pişirip evimize kadar getiriyorlar. Bu nedenle biraz tembellik ediyorum :) Bir sonraki yazım da organik meyve-sebze siparişlerim üzerine olsun :)
YanıtlaSil@ Ege'nin annesi! :) : Hiç beklemediğim kadar yoğun bir ilgi var bu pazar temasına. Neden acaba?
Ah su sebzeleri bizim ev sakinlerine de ( yağmur ve babası) sevdirebilsek :(
YanıtlaSilIspanağı havuçla denememiştim daha önce ama ben de senin gibi zeytinyağlılara havuç ilave ederim mutlaka daha lezzetli oluyor:)
YanıtlaSilBen de havuçlu yapıyorum uzun zamandır ıspanağı. Birazcık da pirinç koyuyorum hatta güzel domatesim varsa bir tane de domates doğruyourum içine. Hiç önyargılı olmayın gayet lezzetli oluyor. Ispanağın buruk tadı kalmıyor. Sarımsaklı yoğurtla da süper ötesi oluyor :)
YanıtlaSilGeç gördüm ben bu sefer bu listeyi. Ispanağı havuçlu bende denememiştim liste süper bu hafta, en sevdikleri var listede:)
YanıtlaSil@ birdamlacıkyağmur: Baba için bir şey diyemem ama Yağmur için emin olduğum bir şey var: Eğer sen ısrarla yersen, o da bir gün senin yediğin her şeyi yemeye başlayacak.
YanıtlaSil@ İkiz Annesi: Ben her şeyi tatlı seviyorum işte, damak tadımı böyle alıştırmışlar. Havuç da kurtarıcı oluyor bu durumda. Keki bile havuçlu yapıyorum mesela :)
@ Adsız: Pirinç yerine bir de bulgurla dene, bakalım beğenecek misin...
@ Ben Kızımın Delisiyim: Olmadı ama! Senin için yazıyorum ben bu listeleri özellikle :)
bu yazı süper.ben de genelde pirinç yerine bulgur kullanıyorum.pirincin şeker değeri malummmm.
YanıtlaSil@ Duyguş: Pirinç ve pirinç unu seven çok. O nedenle doğrudan pirince yüklenmiyorum yazılarımda :)
YanıtlaSil