19 Aralık 2011 Pazartesi

Cold-Mix Nedir? (Baby-x Cold)

Cold-Mix konusunda arama yapan pek çok kişi benim siteme gelmiş. Madem buyurup geliyorlar, bari ben de hakkıyla bir yazı yazayım :)

Cold-Mix, üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve soğukalgınlığı semptomatik tedavisinde kullanılan, bizim küçükken kullandığımız Vicks türevi bir damla.

Türk malı olduğunu tahmin ediyorum, çünkü kutusunda üretim yeri olarak Ankara görünüyor. 
Ayrıca yine kutusundaki bilgilere göre tamamen bitkisel, sadece okaliptus ve ladin yağları içeriyor. Okaliptüs yağından kasıt sineol, yani (cineole) okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen yağın içinde bulunan bir madde. Benzer diğer ilaçlardan farklı olarak ise mentol, reçine ve alkol içermiyor. Dolayısıyla toksik (yani zehirleyici) bir etki göstermiyor.

Elbette bir ilacın bitkisel olması zararsız olacağı anlamına gelmiyor. Mesela bir uyuşturucu olan afyon da bir bitki olan haşhaştan elde ediliyor. Bu nedenle ilacı kullanırken kullanma talimatlarına uymanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Talimatlara göre kullanımı şu şekilde: En az 3 saat aralıklarla giysinin burna yakın bir kısmına (yaka, omuz) ya da yastığa damlatmak suretiyle yani kesinlikle tene temas ettirmeden kumaşa damlatarak solunması gerekiyor (Hiçbir kumaşta iz bırakmıyor, uçucu bir yağ olduğundan, uçup gidiyor.). Ayrıca hasta birinin bulunduğu kapalı ortamlarda yine bir kumaşa damlatmak suretiyle mikroplara karşı koruyuculuk sağlayabiliyor. Eğer doz aşımı olursa, damlatılan kumaşın ortamdan uzaklaştırılması yeterliymiş. Boğmaca ya da bronşiyal astım atakları sırasında ise kesinlikle kulanılmamalıymış.

Peki bu damlayı damlattığımızda hastalığımıza etkisi ne oluyor?

En önemli etkisi burnu açması. Solunum yolu hastalıklarının (grip, nezle, bronşit gibi) en önemli belirtisi burun tıkanıklığıdır. Burun tıkanıklığı kulak ağrısı yapabilir, günlük hayatı etkiler. Geceleri ise uykuya dalmayı güçleştirir. Vücut uykuda yenilendiğinden, uykusuz kalmak hastalık sürecini uzatır.  Bu nedenle bence cold-mix'in en önemli başarısı burun tıkanıklığını açabilmesidir.

Diğer etkisi ise kapalı alanlarda ve toplu ortamlarda hastalığın bulaşmasını engellemeye yardımcı olur. Engeller diyemiyoruz tabii ama elinden geleni yapar :) Ben özellikle kışın AVM gibi kapalı ortamlara çocuğunuzla girdiğinizde yakasına bir damla damlatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kendiniz için de işyerinizde, araba içinde, misafir kabul ettiğinizde kullanabilirsiniz. Farklı bir kokusu olduğundan tepki de alabilirsiniz ama belki "oda kokusu" filan diye kandırabilirsiniz insanları :)

Ayrıca solunum yolu hastalıklarının süresini ve şiddetini de azalttığını söylüyor prospektüsünde ama bundan pek emin değilim. Ne de olsa grip ilaç kullanınca 1 haftada, kullanmazsan 7 günde geçen bir hastalıktır. 

Hastalık süresini ve şiddetini azaltmasa bile burnumu açması benim bu ilacı kullanmam için yeterli sebep.

Şie açıldıktan sonra buzdolabında saklanması önerilir deniyor ama ben ilk yardım çantamda mutlaka bir şişe bulunduruyorum, kapalı ortamlara girdiğimizde kullanmak üzere. Zaten 22 derecenin altında ve ışık almayan yerde saklayınız diyor. Bu ilacı kışın kullandığım için zaten 22 derecenin üstünde bir ısıya maruz kalmıyordur diye düşünüyorum.

Bu ilaç kış aylarında ailemizin vazgeçilmezi. Henüz herhangi bir yan etkisini görmüş değilim. Benim kokulara karşı aşırı hassas eşim ve kızım da ilacı severek kullanıyorlar.

Yazıyı yazarken arama yaptığımda gördüm ki bir de bebekler için olan türevini çıkarmışlar:



Yalnız içindekileri incelediğimde şişesinin daha büyük olmasından başka farklı bir özellik göremedim.

 Özetle, ben kullandım, tavsiye ediyorum :)

NOT: İlacı arayıp bulmayanlar oluyormuş. Benim aklıma şöyle bir yöntem geldi: Kutusunun üzerinde İstanbul'daki firmanın telefon numarası var. Belki ilgili eczane arayıp da istetirse gönderebilirler. Buraya firmanın ismini ve telefon numarasını yazıyorum:

Ena Farma Sağlık Ürünleri Ltd.
Tel: (0216) 399 54 25

32 yorum:

  1. Ben de çok memnunum. Horlayanlara da iyi gelebiliyor.

    YanıtlaSil
  2. Ne zamandır almak istiyorum bir türlü fırsat olmuyor, verdiğin bilgiler için sağol:)

    YanıtlaSil
  3. geçen sene çok aramıştım izmirde eczanelerde,bulamadım.doktorumuza sordum haberi bile yokmmuş bu ilaçdan.tekrar bakmalı eczanelere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hedef ılac deposu satıyor ızmırde eczanelerden hedefle calısan bır aczaneyı bulduğunuzda urunu bulabılırısnız

      Sil
  4. İlacı bulamaynalar içiin yazının içerisine firma bilgilerini de ekledim. Umarım işinize yarar...

    YanıtlaSil
  5. ben çok sık kullandım. ama burada eczanelerde bulamadım. çözümü aktardan okaliptüs yağı alarak buldum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik fikirler üretebilen insanlara bayılıyorum :) Olayın özü zaten okaliptüs yağı. Bulamayanların aklında olsun tavsiyen.

      Sil
  6. Ay vallahi ben de SLingomom dan öğrenmiştim, sonra MEraklı Cüce - Çok Bilmiş de bana öğretti demişti. Saolun varolun hayat kurtarıyor cidden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogları okuyarak ben de o kadar çok şey öğreniyorum ki... Sen de sağ ol :)

      Sil
  7. Ankara'da uretiliyorsa neden Ankara'da sordugum hicbir eczanede bulamadim? Diger sehirlere mi ihrac edilmis hepsi? :P
    Ben careyi benzer ozelliklere haiz okaliptus yagi almakta buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk milletinin işine akıl sır ermez zaten :)

      Sil
  8. Bİlgilendirme için teşekkürler umarım işe yarar eczanelerde bulamadım ama buradan alınabiliyor.http://www.eczanemizde.com/?urun-3864-Cold-Mix-Damla.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında benim yazı yazmama gerek kalmayacak sanırım. Ben ssadece başlık atacağım, yorum yapanlar yazının içeriğini tamamlayacaklar :)

      Sizin yorumlarınızla yazı eksikliklerini tamamlıyor. Teşekkür ederim.

      Ayrıca geçmiş olsun. Bizde çok işe yarıyor, umarım sizde de yarar.

      Sil
  9. 6 aylık bebeğim nezle oldu, onda da işe yarar mı? Eşime mesaj attım alsın diye bakalım bulacak mı eczanede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yarar. Ama küçük diye belki lavanta yağı ile filan seyreltebilirsiniz. Umarım o minik burun açılır da rahat br uyku uyur...

      Sil
    2. Çanakkale de bulamadık, Bursa dan bulmuş ama kardeşim, getiriyor.Bloğunuz hayatımı kurtardı çok teşekkür ederim:) Otri bebenin burun aspiratörünü de aldırdım. Kızım burnuna değdirdiğim an ağlıyor yapamadım.Bunun için siz nasıl uygulamıştınız acaba? O yazınızı bir daha okuyayım orada vardır belki:) Çok teşekkür ederim..

      Sil
  10. Kesinlikle ben de çocuklarımda kullanıyorum ve çoook memnunum

    YanıtlaSil
  11. Cold mix damla yı bizde aldık. doktorumuz önerdi. nezleyi gribi geçiriyor. bize sinizüt için destek tedavisi olarak verdi. Gece gündüz hiç burnu tıkanmıyor. Çok hızlı iyileşme sağladık. Artık okula giderken yakasına damlatıyor kendi kendine yakışıklı oğlum... firmanın 0 216 441 3093 olmuş. Biz seyahate gitmiştik. yanımıza almadan yola çıkınca firmayı aradık. Hangi eczanede olduğunu hemen söylediler. Taa trabzonda en ücra eczanede bile artık bulunuyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işe yarayacak bilgiler, teşekkür ediyorum paylaşımınız için. Artık doktorlar da doğal yöntemlere başvuruyorlar, çok seviniyorum. Doktorunuzun da ismini paylaşmak isterseniz çok makbule geçer.

      Sil
    2. iyi de siz zaten ilacı üretiyorsunuz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu meryem hanım. reklam

      Sil
  12. bildiğim kadarıyla içinde kafur da var ve maalsef kafur dahilen kullanıldığında (ve 1,8 sineol de) toksik etki gösterebiliyor, hatta deriden maruziyeti sonucunda epilepsi benzeri vakalar da görülebiliyor, bir eczacı ve doktoralı botanikçi olarak bunları da ek bilgi olarak ben vermiş olayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Viks'in içinde mi, cold-mix'in içinde mi kafur var?

      Cold-mix'in içeriğinde okaliptüs ve ladin ağacı yağı yazıyor sadece ama doğrusunu isterseniz içerik bilgilerine de güvenimi yitirmeye başladım yavaş yavaş.

      Sil
  13. ladın ağacı var coldmıxte burnu açanda zaten

    YanıtlaSil
  14. 2 aylik bebeklerde coldmix kullanilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş siniri yok diyorlar ama emin olamadim. Benim kizimda 3 aylik.D enemeyi dusunuyorum.

      Sil
  15. Hâlâ kullanıyor musunuz cold mixi veya daha iyi bir alternatifiniz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni aldım iki gün oluyor iki aydır dört beş çeşit damla kullandım çocukların burun tıkanıklıgı inanın dahada arttı bakalım bu ne kadar etkili olacak

      Sil
  16. Maalesef bende ve oğlumda boğazı aşırı kurutuyor ve öksürüğe yol açıyor.
    Dikkatli kullanılmalı.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba hep güzel yorumlar yapılmış garip ama ben 3 yaşındaki oğlumun yakasına damlattım yüzü yanık oldu cilde temas etmeyin yazmışlar ama (yakaya damlatıncada yüze değmemesi imkansız ) cildi yakar yazmaları lazım!!! Ayrıca öksürük başlattı içinde bir şey yok sözde ama yazılmayan ne maddeler kullanılıyorsa bayaaa yan etkileri mevcut!

    YanıtlaSil
  18. Bu yıl 2019 bana çok mutlu oldu çünkü Tanrı bana kocamın beni ihmal ettiği ve metresine geri döndüğü 3 ay kalbi kırıldıktan sonra tekrar mutlu yaşamak için bir neden verdi. Acı çektim ve her türlü duygusal işkenceye maruz kaldım, çünkü adamım bana yardım edebileceği konusunda tam bir güvence verdi. bana göre. Wealthy ile temasa geçtim ve sözlerini dinledim ve bana verdiği talimatları izledim. Kocamın kendisinin de söylediği gibi 12 ila 16 saat içinde eve döndüğüne inanır mısın, evliliğim geri döndü ve 3 ay sonra Dr. Wealthy'yi adamımı geri almak için Tanrı'ya çok minnettar, minnettar ve minnettarım bozuk evlilik. Dışarıda sevgilisine geri dönmek isteyen ya da herhangi bir yardıma ihtiyacı olan biri var mı? Ardından, şu anda Dr Wealthy ile E-posta ID'sini kullanarak temasa geçmenizi öneririm: wealthylovespell@gmail.com VEYA Daha fazla bilgi için +2348105150446 numaralı telefondan WhatsApp'ı da arayabilirsiniz. Tanrı sizi korusun efendim

    YanıtlaSil
  19. Ne de olsa grip ilaç kullanınca 1 haftada, kullanmazsan 7 günde geçen bir hastalıktır. - derken????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümle açık aslında nasıl anlamadınız? Grip hastalığı ne yaparsanız yapın 7gunde vücuttan atılır. Yanı kullandığınız ilaçlar sadece etkisini azaltır, süresini değil.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats