28 Ağustos 2011 Pazar

Altınoluk'ta nerede kalınır? Altıner Otel


 Kısa bir araştırma sonrası biz Altıner Otel'i tercih ettik. Kıcasa özetleyecek olursam:

Ağustos ayı olmasına rağmen suyu buzzzzz gibiydi. Otelin yakınlarında bir yerde, bir nehir suya karışıyormuş ve suyu zaman zaman böyle soğuk oluyormuş. Akıl edip de kızımın balık adam giysisini yanıma alsaydım belki onu sokabilirdik. Ama soğuk sudan hiç şikayetçi olmayan eşim bile giremedi suya. Kızım da denizin kıyısında oturup, çakıllarla oynamakla yetinmek zorunda kaldı...



Suyun soğuk olmasa, denizi müthiş güzel. Tam benim sevdiğim gibi çakıllı ve dolayısıyla berrak. Zaten mavi bayrağı var.


Plajı dar ve taşlık. Siz de benim gibi bebeğinizin oyalanması için kumluk bir plajın daha uygun olacağını düşünenlerdenseniz, çakıllı bir plajda geçireceğiniz bir kaç saat fikrinizi değiştirebilir. Belki 3 yaş civarı kumda daha çok oyalanabilir bilemiyorum. Ama 2 yaş civarındaki şu dönemde taşlar ve taşları kovalara doldurup boşaltma işlemi kızımı kumla oynamaktan çok daha uzun bir süre oyalayabiliyor.



Oldukça geniş bir havuzu var. Bir de su kaydırağı mevcut. Bu kaydıraklar çocukları epey oyalıyor gördüğüm kadarıyla. 3-4 yaşından sonra kaydıraklara daha da meraklı olacağını düşünüyorum. Çocuk havuzu ise 50 cm derinliğinde ve su 2 yaşındaki kızımın bile beline geliyordu. Dolayısıyla çocuk havuzunun içinde kolluksuz oynamanın keyfini sürdü bizim kız. Yalnız, başlarına sık sık gelen kazalardan dolayı sanırım, normal havuza bezli bebekleri sokmuyorlar. Bizimle birlikte yüzmeye alışık olan kızım bu durumdan hiç hoşlanmadı. Havuzun yakınında bir "pool bar" ve çokça hamak var. Ayrıca bir de minik çocuk parkları var ve benim için önemli olan nokta: Park ağaçlık bir alanda ve dolayısıyla gölgelik ve serin oluyor.



Otel 3 katlı. Standart odada, iki tane tek kişilik yatağı birleştirdiler; kızım için de park yatak getirdiler. Eğer çocuğunuz park yatakta, sizden ayrı yatmıyorsa sorun olabilir: Birleşmiş yatakların ortasındaki bölgede yatmak çocuğunuzu rahatsız edebilir.

Bizim için ana sorun ise akşam yemeğiydi: Yemekte et yemeği olarak etli patlıcan, tavuk olarak da başarısız bir tavuk şnitzel türevi vardı. Eşim yemek konusuna takıntılı olduğu için bu otele bir daha gideceğimizi sanmıyorum. Ama siz yemek konusunda çok da ayrıntıcı değilseniz, diğer yönleri ile bizde oldukça olumlu etki bıraktı. Unutmadan ekleyeyim: Akşam yemeğinde canlı müzik vardı. Kızım, hem gitar çalıp hem de şarkı söyleyen abi eşliğinde yemek yemekten hoşlanmıştı.


Bir de hatırda tutmakta fayda var: Kaz Dağları'nın karı Ağustos ayında eriyor ve ırmaklar yoluyla denize ulaşıyor. Ayrıca Altıner Oteli'ne çok yakın bir de şelale var. Bu durumda Ağustos ayında deniz suyunun sıcak olacağı yanılgısına düşmemek gerekiyormuş; yaşadık , gördük :)

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Bebeğim havuzu kirletirse ne yapmalıyım? (Fazla yutulan deniz/havuz suyu)

Olayın geçtiği çocuk havuzu :)


Cevap: Çocuğunuzu çocuk havuzuna sokmuş olduğunuzu ümit ediyorum. Hemen diğer çocukları havuzdan çıkartıyorsunuz ve gidip otel yönetimine haber veriyorsunuz. Bir yarım saat içinde çocuk havuzu boşaltılıyor, temizleniyor ve yeniden dolduruluyor. Siz de yaşadığınız utancın sonunda bir rahatlama hissi duyuyorsunuz.

Off ki of! Başımıza bu da geldi... Bu konuda çok dikkatliyimdir. Kumaş bezlere güvenmediğim için havuzda her zaman mayo bebek bezlerinden kullandım. Ama bu seferki tatilde boş bulundum. Denize girmek üzere mavi bayraklı denizi olan bir otele gitmiştik. Denize kızımı çıplak sokuyorum. Bu nedenle sadece mayosunun altıyla denize doğru ilerlerken kızım resimde arka fonda görülen su kaydıraklarından çocukların kaydığını gördü. Kendisi de girmek istedi. Eşim de kırmadı ve birlikte kaydılar. Bu sırada kızım yüklü miktarda klorlu su yuttu. İşte o noktada uyanmam gerekirdi ama yorgundum ve boş bulundum.

Kızım fazla miktarda deniz ya da havuz suyu yuttuğunda, bu fazla sular gayet berrak olarak poposundan çıkıyorlar. Çıkarken beraberlerinde kurumuş ağaç yaprağı gibi ufak tortular da getirmeseler ve ben de gözümle görmesem, poposundan çıktıklarına kesinlikle inanmam. Tamamen sallama usulü, şöyle bir açıklama buldum kendimce: Sanırım, vücut fazla miktarda tuzlu ya da klorlu suyu böbreklere yüklememek adına barsaktan boşaltıyor. Tamamen uyduruyorum ama olabilir de... Başka annelere sordum; kimi çocuk da yuttuğu suyu direkt mideden çıkarıp istifra ediyormuş. Neyse iyice iğrençleşmeyeyim, konu zaten sapıtmaya müsait :)

Çocuk havuzundaki çocukların eğlendiğini gören kızım doğrudan çocuk havuzuna geçiş yaptı. Orada da kendi kendine oynuyor, biz de başında duruyoruz derkennnn kızımın ayaklarının etrafında kuru yapraklar görmeye başladım. "Yok canım, daha da neler" derken, yapraklar artmaya başladı. Hemen kızımı kaptığım gibi eşime verdim. Havuzdaki diğer çocuğu çıkardım. Ailesinden özür diledim. Koştur koştur resepsiyona gidip durumu izah ettim. Derhal gelip havuzu boşalttılar. Temizlediler ve yeniden doldurdular.

Bu arada ben yerin dibine girdim tabii. Havuzdaki diğer çocuğun ailesi oruçlu filan mıydı bilmiyorum, ayaklarını sokuyor ama kendileri girmiyorlardı. Çocukları da kızımdan büyük bir çocuktu ama büyük havuzunda yüzmekten korkuyordu sanırım; çocuk havuzunda ise kendi kendisine eğleniyordu. Havuz boşaltılınca, o aile de oteli terketti. Günlerini mahvetmiş olabilirim; hala aklıma geldikçe üzülüyorum.

Ertesi gün, benim kızımdan yaşça biraz daha büyük bir erkek çocuğu (ki o da yetişkin havuzundaki kaydıraklardan kayıyordu) çocuk havuzunda kakasını yapmış. Ama altında bezi olduğundan kimse fark edemedi. Sonra çocuk havuzundaki kaydıraktan kayarken kakası mayo bezden çıkarak kaydırağa sıvandı. Ben de en azından kaka sorununu uzun zaman önce halletmiş olduğuma sevindim. Kızımın denize girdiği ilk günden beri acaba denize, havuza kakasını yapar mı gibi bir gerginlik yaşamadık. Ama bu rahatlık sonunda pahalıya patladı, o da ayrı mevzu. Neyse ki olay yetişkin havuzunda başımıza gelmedi deyip, züğürt tesellisi bulayım bari...

Sonuç: Gittiğiniz otelde çocuk havuzunun yetişkin havuzuna bağlantısı olup olmadığına bakın. Eğer bağlantısı yoksa nispeten rahat edebilirsiniz. Bir kaza anında küçük havuz hızla boşaltılıp temizlenerek doldurulacaktır. Bebeğiniz tuvalet eğitimini tamamladıktan sonra bile mayo bezi olmadan havuza sokmayın. Zira uzunca bir süre oyuna daldıklarında ya da fazla su içtiklerinde altlarına kaçırma eğilimleri oluyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram

Twitt'le

Translate

İstatistiklerim


View My Stats